Series I’ve been watching #1

In de afgelopen maanden heb ik een aantal series afgekeken en ben ik aan nieuwe series begonnen. Heel veel tijd om Netflix the bingen heb ik niet, maar iedere avond naar bed gaan met een halve aflevering en opstaan met de andere helft is een prima oplossing. Aangezien ik vanochtend de laatste aflevering van de serie die ik aan het kijken was heb gezien, ben ik op zoek naar een nieuwe. Heb je nog aanraders? Laat ze achter in de comments. 🙂

Riverdale

Het tweede seizoen van deze mega spannende serie is nu in volle gang, iedere week komt er weer een nieuwe aflevering op Netflix en kan ik niet wachten om die te gaan bekijken. Seizoen 1 gaat over de dood van Jason Blossom; een groepje vrienden probeert erachter te komen wat er precies is gebeurd en hoe Jason om het leven is gekomen. Voor degene die seizoen 1 nog niet hebben gekeken, zal ik niet verklappen waar seizoen 2 over gaat. Wel kan ik vertellen dat het een hele andere verhaallijn heeft en dat er een moord wordt gepleegd door “the Black Hood.” Archie probeert Riverdale te beschermen terwijl Jughead genoodzaakt is om naar school te gaan in de slechte buurt van Riverdale en Betty er probeert achter te komen wie “the Black Hood” is. Iedere aflevering eindigt weer met een gebeurtenis die je totaal niet zag aankomen, maar ervoor zorgt dat je niet een hele week wilt wachten tot je het vervolg te zien krijgt. Andere Riverdale kijkers zullen dit gevoel vast herkennen.

Dynasty

Deze serie wordt op de Amerikaanse televisie na Riverdale uitgezonden, de nieuwste aflevering verschijnt dan ook iedere week tegelijk met Riverdale op Netflix. Dynasty gaat over een ontzettend rijke Carrington familie bestaande uit een vader, dochter Fallen en zoon Steven. Nadat de veel te jonge vriendin – and soon to be wife – van de vader er vandoor gaat met de baan die voor Fallen bedoeld was, besluit ze om haar eigen bedrijf in dezelfde sector op te starten en de concurrentiestrijd met haar vader aan te gaan. Ondertussen komt een medewerker van vader’s bedrijf om het leven, wie ook de ex-minaar van zijn verloofde is. Er wordt al snel vanuit gegaan dat het niet om een ongeluk ging, maar hij opzettelijk is omgekomen. Bij deze serie vliegen de designer stukken je om de oren en is er aan drama geen gebrek. Ik weet niet of ik me tijdens het kijken nu aan Elizabeth Gillies irriteer of aan haar karakter Fallon, maar ik vind haar een ontzettend verwend nest, en dan niet op een Blair Waldorf manier.

Limitless

Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige film, maar je kunt de serie prima volgen als je deze niet hebt gezien. Limitless gaat over een doodgewone jongen (Brian Finch) die in aanmerking komt met NZT; een pil die ervoor zorgt dat de gebruiker de volledige capaciteit van zijn hersenen kan gebruiken. Alles wat Brian ooit heeft gezien of gehoord kan hij zich herinneren en binnen een mum van een tijd kan hij nieuwe informatie vergaren. Hij wordt door de FBI ingehuurd om onder invloed van NZT zaken op te lossen, omdat hij de enige man ter wereld is die de drugs kan slikken zonder bijwerkingen. Wat ik met name erg leuk aan deze serie vind, is hetzelfde als waarom ik series zoals White Collar leuk vind. Ik vind het ontzettend interessant om te zien hoe alle mysteries opgelost worden, maar de hoofdpersonage blijft zijn eigen karakter houden wat niet past binnen het plaatje van de FBI.

Iron Fist

Wanneer een privévliegtuig boven de Himalaya crasht, ziet Danny Rand niet alleen zijn ouders voor zijn ogen sterven, maar is hij ook de enige die het ongeluk overleefd. Hij wordt opgevangen door monniken die hem opleiden tot kung fu master. Hij verslaat daar de draad en wordt de Iron Fist, degene die de weg naar K’un-Lun moet beschermen en vijand van de Hand. Maar zodra de weg open is gaat hij deze niet beschermen, maar vertrekt hij terug naar New York waar hij 15 jaar geleden voor het vliegtuigongeluk leefde. Daar probeert hij zijn oude vrienden er van te overtuigen dat hij de overleden miljardair Danny Rand is, gaat hij op zoek naar de Hand om ze te verslaan en doet hij schokkende ontdekkingen. Deze Marvel serie telt een seizoen van dertien afleveringen die ieder geen 40 minuten, maar een heel uur duren. Deze serie is veel serieuzer dan wat we van Marvel gewend zijn, de iconische humor ontbreekt dus. Wel zijn er genoeg plot twist, is het een raadsel wie nu wel en wie niet te vertrouwen is, en bleef ik verlangen naar antwoorden. Ook nu ik vanochtend de laatste aflevering heb gezien.

Welke series heb jij de afgelopen tijd gekeken?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *