2019

Sterretje stars vuurwerk fireworks new year nieuwjaar oudjaarsdag 2019

Het is vandaag 31 december; de laatste dag van het jaar. En alhoewel de meeste mensen van deze gelegenheid gebruik maken om terug te blikken op het afgelopen jaar wil ik het dit jaar graag eventjes wat anders doen. In plaats van te kijken naar hoe 2018 is verlopen, wil ik graag vooruit gaan blikken naar 2019. 2019 wordt een heel bijzonder en hopelijk ook een mooi jaar voor mij. Hoe het nieuwe jaar er voor mij uit gaat zien weet ik niet. Er is maar een ding wat ik wel  weet en dat is dat ik eindelijk ga afstuderen en mijn Masterdiploma in ontvangst zal nemen. Maar wanneer en wat daarna? Geen flauw idee.

Voor het eerst in mijn leven weet ik niet wat ik in het nieuwe jaar kan verwachten. Toen ik een baby, peuter of kleuter was besefte ik waarschijnlijk niet eens dat er weer een jaar voorbij was en er op 1 januari weer een nieuw jaar begint. Maar sinds dat besef er was, wist ik ook hoe mijn jaar eruit zou gaan zien – of ik kon me hier op z’n minst een voorstelling van maken. Ieder jaar wist ik namelijk dat ik na de kerstvakantie weer naar school zou gaan. En ook al startte ik in september met een (nieuwe) studie, ik had houvast. Maar nu heb ik helemaal niets. Ik weet niet wanneer ik te horen ga krijg dat ik al mijn studiepunten heb behaald, ik weet niet wanneer ik mijn Masterdiploma in ontvangst mag nemen en ik weet niet wat ik daarna ga doen.

Na mijn afstuderen wil ik graag een grote bijzondere reis maken, maar ik wil niet alleen gaan. Zoiets bijzonders wil ik delen met mensen die speciaal voor me zijn en die de reis nog veel specialer zullen maken. Maar deze mensen kunnen of willen niet mee aangezien niet iedereen van reizen houdt. Zal ik dus alsnog in mijn uppie de wereld rond gaan reizen? Of samen met iemand een weekendje naar Milaan gaan? Ik weet het niet. En daarna? Daarna hoop ik snel een baan te gaan vinden waar ik het naar mijn zin heb. Ik heb nog geen idee wat voor een baan dat gaat zijn. Door de diploma’s die ik heb, heb ik veel mogelijkheden; van social media management tot communicatie en van marketing tot innovatie management. Ik weet dus niet waar ik mijn dagen de rest van het jaar mee zal vullen en ik weet al helemaal niet waar ik uiteindelijk terecht zal komen.

Daarnaast wil ik heel graag verhuizen. Vorig jaar ben ik uit huis gegaan en ingetrokken in een ruim appartement in het centrum van Eindhoven. En alhoewel we hier prima zitten heeft dit huis behoorlijk wat mankementen. Hoe langer we hier wonen, hoe meer we er tegenkomen. Bovendien lijkt me ook heel erg fijn om in een buurt te wonen met iets minder stoplichten zodat ik gemakkelijk rondjes kan hardlopen. Na mijn afstuderen zal ik dus opzoek gaan naar een nieuw huisje of appartement wat minder ‘tijdelijk’ aanvoelt als dit. Een woonruimte die we helemaal zelf kunnen inrichten naar onze smaak; een fijne plek waar we nog heel wat jaartjes kunnen wonen. Mochten we niets vinden wat aan onze wensen voldoet vieren we Kerst in het appartement waar we nu wonen, maar het zou zo maar eens kunnen dat we in 2019 het nieuwe jaar in gaan luiden op een nieuwe plek.

Het voelt heel erg gek en ook wel een beetje spannend om niet te weten wat ik volgend jaar ga doen. Maar daardoor heb ik ook heel veel vrijheid om mijn leven volledig zelf in te vullen; als een kleurplaat die nog maar voor de helft is ingekleurd. Er is niemand die zegt wat ik moet doen en niemand die ook maar enige verwachtingen van mij heeft. Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen geluk en kan letterlijk doen en laten wat ik wil. Na zes jaar lang gestudeerd te hebben kijk ik er naar  uit om eindelijk aan mijn ‘volwassen’ leven te beginnen. Ik ben heel erg benieuwd naar wat 2019 mij gaat brengen en hoe ik over 365 dagen terug kijk op het komende jaar.

Ik hoop dat jullie allemaal een fantastisch 2019 tegemoet gaan en dat al jullie dromen uit mogen komen. Dit jaar wordt jouw jaar!

Wat zijn jouw plannen voor 2019?

Cheers!
Sandra-Anna

2 gedachten over “2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *