5x waarom ik fan ben van eBooks

eBooks eBook iPad tablet telefoon iPhone How to win the gram Instagram basics

De laatste tijd lees ik steeds vaker een eBook, met name over online marketing en Instagram. Ik denk dat ik er inmiddels iedere week wel een lees, soms zelfs wel meer. Vandaar dat ik vandaag deze blogpost deel met alle voordelen van het lezen van een eBook.

1. Het is goedkoop

Veruit de meeste eBooks die ik lees heb ik gratis kunnen downloaden. Tot nu toe heb ik nog maar voor één eBook betaald (dat was How to Win the Gram van Jennie Gielen) en aangezien ik hier spijt van heb, heb ik sindsdien alleen nog maar gratis eBooks gedownload. Niet omdat ik niet bereid ben om ervoor te betalen, maar omdat er meer dan genoeg eBooks beschikbaar zijn die je zo kunt downloaden. Maar ook als je de eBook versie vergelijkt met de paperback of zelfs de hardcover, dan zijn deze vaak een stuk voordeliger. Als je veel leest is dit dus een heel goed alternatief om geld te besparen.

2. Je hebt ze altijd en overal

EBooks zijn digitaal, dit bekend dat je ze altijd en overal bij de hand kunt hebben. Voor mij in ieder geval wel omdat al mijn apparaten van Apple zijn en ik mijn eBooks altijd in iBooks zet – dit is een gratis applicatie die jouw digitale boekenkast representeert. Als ik een eBook op mijn iMac aan iBooks toevoeg, dan komt hij automatisch ook op mijn iPad, iPhone en iPod te staan. Hij onthoudt zelfs waar ik gebleven ben en synchroniseert dit vervolgens naar alle apparaten zodat je altijd verder kunt lezen bij waar je gebleven was. Super handig dus.

3. Het is beter voor het milieu

Heel eerlijk gezegd ben ik niet zoveel bezig met duurzaamheid en goed voor de natuur zorgen. Maar een aantal dingen doe ik wel zoals mijn eigen boodschappentas meenemen zodat ik geen plastic tasjes meer nodig heb en eBooks lezen dus. Zeker als je jaarlijks veel boeken verslind is het een stuk beter voor het milieu als je digitaal leest in plaats van alles op papier hebt staan. Ook best zonde omdat je ze vaak maar een keer leest en ze vervolgens in je boekenkast laat verstoffen.

4. Je leert altijd iets

Ik lees voornamelijk informatieve eBooks waarin mensen tips geven die ze hebben verkregen uit hun eigen ervaring, zoals Focus van Cynthia Schultz. Als ik zo’n eBook lees, dan leer ik altijd wel iets. Vaak kan ik er toch wel een aantal tips uithalen die nieuw voor me zijn, of komt oude kennis weer naar boven gedreven. Uiteraard is het ook wel eens voorgekomen dat ik een eBook las waar totaal geen nieuwe informatie in stond. In dat geval heb ik geleerd dat ik al ontzettend veel kennis over dat onderwerp heb en ik mezelf op dat moment nog niet hoef ‘bij te scholen.’

5. Ze zijn kort

De eBooks die ik lees zijn over het algemeen vrij kort. Meestal tellen ze tussen de 20 en 50 bladzijdes, vaak wel A4 formaat. Het feit dat ze zo weinig pagina’s bevatten is voor mij de voornaamste reden dat ik regelmatig eBooks lees. Ik heb namelijk een ontzettend druk leven en heb gewoon de tijd niet om hele avonden lang boeken te gaan lezen. Ik doe dan liever iets anders zoals sporten of een artikel in een tijdschrift lezen. Deze eBooks zijn dan heel erg geschikt omdat ik ze vaak binnen een kwartiertje of half uurtje uit heb gelezen.

Lees jij ook regelmatig eBooks?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *