Boek review: Carve the Mark – Veronica Roth

Carve the Mark is geschreven door Veronica Roth, wie ook de Diverent boeken schreef. Aangezien dat een van mijn favoriete boekenreeksen is, wilde ik Carve the Mark ook lezen. Veronica heeft een ontzettend prettige schrijfstijl die makkelijk wegleest. Je hoeft er niet hard bij na te denken en toch krijgt ze het voor elkaar om je mee te nemen naar een compleet andere wereld (of in dit geval universum).

“Soft hearts make the universe worth living in.” – Zosita Surukta

Carve the Mark speelt zich af in een ander universum, bestaande uit negen planeten met onder andere de ijsplaneet genaamd Thuvhe wat bewoond wordt door de Thuvhesit (Akos Kereseth) en de Shotet (Cyra Noavek). Iedereen ontwikkeld een currentgift, een unieke gave die gevormd wordt door de gebeurtenissen en kenmerken van een persoon. Maar niet iedereen is blij met de zijne. Bij Cyra (zus van de wrede tiran die heerst over Shotet) stroomt de current zichtbaar door haar lichaam, als zwarte inktvlekken die zich verspreiden. Hierdoor is Cyra altijd in pijn, evenals degene die haar aanraakt. Haar broer maakt hier maar al te graag gebruik van en zet haar, tegen haar wil in, in als een wapen om hun vijanden te martelen. Akos is afkomstig van een vredigere natie, maar wordt op een dag samen met zijn broer gevangen genomen door Shotet soldaten. Hij is vastberaden om zijn broer vrij te krijgen, maar wordt letterlijk in de wereld van Cyra gegooid en ziet een kant van haar waarvan hij niet wist dat die bestond…

“Honour has no place is survival.” – Cyra Noavek

Dit boek doet me er echt weer aan herinneren waarom het zo fijn is om te lezen. Het neemt je letterlijk mee naar een andere wereld, waarvan je blij bent dat je er zelf niet leeft. Dit boek heeft onverwachte twists, is boeiend van begin tot eind, en doet je verlangen naar een vredig einde voor Akos en Cyra. Carve the Mark is wel meer fantasy dan Divergent; het speelt zich echt af in een compleet andere wereld waarin ze heilig geloven in de current, geen verwarming maar stenen hebben en het principe van een BH niet kennen. Ik wilde erg graag weten hoe dit verhaal afloopt (heb het boek dan ook in twee dagen uitgelezen), hopend op net zo’n sterk einde als Divergent, maar zal helaas nog even moeten wachten. Carve the Mark is het eerste boek van een reeks van twee. Maar een aanrader voor science fiction liefhebbers is het zeker!

Welke boeken wil jij deze zomer nog lezen?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *