Boek review: How to win the Gram – Jennie Gielen

How to win the gram ebook boek lezen Instagram tips iPad iPhone

Lang twijfelde ik of ik het eBook ‘How to win the Gram’ wel wilde kopen en lezen. Ik ben ontzettend geïnteresseerd in Instagram – tot grote frustratie van de mensen in mijn omgeving – en wil hier graag meer over leren, maar ik vroeg me af of er nog wat te leren valt na vier jaar lang (social media) marketing te hebben gestudeerd. Dit boek over Instagram bood mij weinig tot geen nieuwe inzichten en zelfs het vak ‘Social Media Marketing’ op Master-niveau leerde mij niet veel nieuws. Ondanks dat heb ik nog steeds het gevoel dat ik niet alle geheimen van Instagram weet en hier wil ik graag achter zien te komen. Na vele lovende recencies te lezen besloot ik het eBook ‘How to win the Gram’ een kans te geven.

“Authenticiteit + engagement + frequency = How to win the Gram.” ~ Jennie Gielen

In ‘How to win the Gram’ geeft Jennie Gielen (beter bekend als Jennie from the blog) tips om jouw Insta-game te verbeteren. Ze geeft informatie over verschillende aspecten van Instagram; van je biografie tot aan stories. Daarnaast geeft ze advies over hoe je deze aspecten het beste in kunt zetten om gezien te worden en meer engagement te krijgen. Wat ik wel belangrijk vind om te melden is dat Jennie niet bekend is geworden dankzij Instagram. Ze had daarvoor al een succesvolle blog (jenniefromtheblog) en heeft een groot deel van haar volgers daar aan te danken.

Dit eBook is uitermate geschikt voor de beginnende Instagram gebruiker. Als je dit social medium pas net gebruikt en je nog helemaal niet verdiept hebt in hoe je het het beste kunt gebruiken om zoveel mogelijk engagement te krijgen, dan is het zeker de moeite waard om te lezen. Maar voor mij – als social media marketeer die zich hier al veel in heeft verdiept – stond er helaas geen nieuwe informatie in. Het is volgens mij al algemeen bekend dat je er goed aan doet om op je reacties te reageren, relevante tags te gebruiken en en de link naar jouw website in je biografie te zetten. Dit eBook is in mijn ogen een bundel van informatie die al beschikbaar is op het internet en waar je heel gemakkelijk bij kunt als je eventjes Google gebruikt.

“Instagram is geen race. Er is plek voor meerdere succesvolle personen en merken naast elkaar.” ~ Jennie Gielen

Waarom ik dan nog niet eens 500 volgers heb op Instagram als ik beweer er zoveel over te weten? Ik heb momenteel niet de tijd die nodig is om eerlijke volgers te krijgen en mijn engegament te vergroten. Ik geloof dat hoe meer je investeerd in Instagram, hoe meer je ervoor terug krijgt. Toen ik hier wel actief mee bezig was kreeg ik in een maand tijd ruim 100 volgers erbij. Nu ik niet meer actief ben stijgt mijn aantal volgers weer een stuk langzamer. Maar het aantal likes wat mijn foto’s krijgen is wel vertienvoudigd, ook nu ik minder actief ben. 

Ik denk dus dat dit eBook een hele goede handleiding is voor de beginnende Instagrammer, maar eentje die je over kunt slaan als je je hier al in hebt verdiept.

Welk boek over Instagram vind jij de moeite waard om te lezen?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *