Boek review: Run Baby Run – Nydia van Voorthuizen & Hans Nijenhuis

Run Baby Run hardlopen running rennin boek lezen Nydia van Voorthuizen Hans Nijenhuis Running Junkies Marathon Berlin Berlijn

Toen ik langs de plaatselijke boekenwinkel liep trok deze fel oranje cover mijn aandacht. Ik zag de hardloopschoenen op de voorkant en was geïnteresseerd. Hij was in de aanbieding voor maar €6,- en er zou een kortingsbon ter waarde van €10,- in zitten. Ik zou een dief van mijn eigen portemonnee zijn als ik deze niet mee naar huis nam. Niet heel verassend bleek de uiterste datum van die kortingsbon allang verstreken te zijn, maar dat mocht de pret niet drukken. Mijn ambitieuze plan om de halve marathon van Eindhoven te gaan lopen had ik inmiddels gedeeld met iedereen die het maar wilde horen (en ook als ze het niet wilden horen, sorry!) dus goed leesvoer, tips en inspiratie over hardlopen kon ik wel gebruiken.

Run Baby Run gaat over Nydia van Voorthuizen en Hans Nijenhuis die allebei in het Runnersworld Dreamteam hebben gezeten. Tijdens een ontmoeting na deze marathon dagen ze elkaar uit om de marathon van Berlijn te lopen. Nydia onder de 4 uur en Hans onder de 3:30:00 uur. Wie het haalt, die wint. Dit boek verteld hun aanloop naar deze marathon toe, hun voorbereidingen, trainingen en hindernissen komen een voor een ter sprake. Zo kampt Nydia met een burn-out en blijkt de dochter van Hans een tumor in haar buik te hebben. Maar die marathon laat niet op zich wachten en dus trainen ze (aangepast) door. Ondertussen geven ze je fijne tips die en leuke verhalen.

Nydia en Hans scheppen een realistisch beeld van het leven van een hardloper en vertellen niet over het hardlopen alleen, maar ook alles daar omheen. Hoor je rekening te houden met je partner als je plannen voor een marathon gaat maken? En wanneer doe je lange duurlopen als een vrouw, kinderen en een full-time baan (die meer tijd opeist dan je lief is) ook je aandacht nodig hebben? Ze vertellen hun hobbelige weg naar de Berlijn marathon, delen trainingschema’s en wedstrijdplannen en geven ten slotte boordevol tips. Van de juiste hardloopmuziek tot aan de beste sportbh. Zelfs voeding en een angst voor poepen (ja, echt waar) komen ter sprake. Het boek is leuk, leest gemakkelijk en is erg uitgebreid. Zeker een aanrader voor iedereen die van hardlopen houdt of ook geïnspireerd wil raken om de hardloopschoenen uit de kast te trekken.

Welk boek over hardlopen zou jij aanraden?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *