Boek review: The Fates Divide – Veronice Roth

The Fates Divide Carve The Mark Veronica Roth Divergent boeken books young adult lezen flatly

Al een hele tijd lag The Fates Divide van Veronica Roth in mijn boekenkast te wachten op het moment dat ik tijd zou hebben om het te lezen. Toen ik ziek was op vakantie in Spanje kwam ik er eindelijk aan toe, maar had ik net niet genoeg tijd om het uit te lezen. Inmiddels is het me gelukt om ieder woord te lezen, waardoor ik er een review over kan schrijven. The Fates Divide is het vervolg van Carve the Mark waar ik al eerder een review over heb geschreven.

Let op: Deze review bevat spoilers! Ik raad je aan om dit niet te lezen als je het eerste deel nog niet hebt (uit)gelezen, maar dit wel van plan bent om te doen.

“Suffer the fate, for all else is delusion.”

De gebeurtenissen uit Carve the Mark hebben Akos en Cyra dichterbij elkaar gebracht dan ze van te voren ooit hadden kunnen bedenken. Samen bedenken ze een plan om zowel Eijah (Akos’ broer) als Ryzek (Cyra’s broer en de wrede tiran die heerst over Shotet) te ontvoeren en mee te nemen naar planeet Ogra. Akos wil proberen om zijn broer die door Ryzek is gehersenspoeld terug te krijgen. Op deze vreemde planeet die alles en iedereen lijkt te willen vermoorden krijgen ze te hoorden dat Cyra’s vader – van wie ze dachten dat hij dood was – blijkt te leven. In een announcement verklaart hij een alles verwoestende oorlog tussen Shotet en Thuve. Akos en Cyra willen er alles aan doen om dit te voorkomen, zelfs als dat voor Cyra betekend dat ze haar vader moet vermoorden en het voor Akos betekend dat hij zijn eigen leven moet geven.

“You want to see people as extremes. Bad or good, trustworthy or not. I understand. It’s easier that way. But that isn’t how people work.”

Over Carve the Mark schreef ik het volgende: “Dit boek heeft onverwachte twists, is boeiend van begin tot eind, en doet je verlangen naar een vredig einde voor Akos en Cyra.” En eigenlijk kan ik precies hetzelfde over het tweede deel zeggen. Alhoewel er hier – naast de vele kleine plottwist – er een hele grote plottwist inzit die je niet ziet aankomen (ik zag hem tenminste niet aankomen, een meer oplettende lezer misschien wel) waardoor alles in een ander perspectief komt te staan. Het verhaal krijgt meerdere dimensies doordat het geschreven is uit de POV’s van verschillende karakters en niet alleen vanuit Akos en Cyra. Ik heb wederom van begin tot eind geboeid zitten lezen. Je kunt helaas wel merken dat het einde een echte denouement is omdat Veronica het verhaal afrond. Ondanks dat dit een tweedelige serie is vind ik het jammer dat er geen vervolg komt want ik heb nog genoeg onbeantwoorde vragen en had graag gezien hoe het verder zou gaat met de Noavek’s en Kereseth’s.

Welk boek heb jij als laatste gelezen of ben je nu aan het lezen?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *