Boek review: The Garden of Small Beginnings – Abbi Waxman

boek book reading lezen The Garden of Small Beginnings Abbi Waxman

Ik weet niet meer waarom dit boek me aansprak, maar een tijdje terug besloot ik om het in mijn digitale winkelmandje te leggen en af te rekenen. Het gaat namelijk over een weduwenaar die weer iets probeert op te bouwen. Dit is normaal niet een onderwerp waar ik snel naar grijp. Toch koos ik dit boek uit. Benieuwd of ik hier spijt van heb? Lees dan verder.

“For the first time in recent years I was going to stop thinking and just dig in the dirt.”  ~ Lili Girvan

Lilian Girvan (zeg maar Lili) heeft drie jaar geleden naar man verloren tijdens een auto ongeluk. Gelukkig staat ze niet helemaal alleen voor de opvoeding van haar twee jonge dochtertjes. Haar lieve zus is er vaak om haar te helpen en ongevraagd advies te geven. Lili werkt als illustrator voor een uitgeverij van educatieve boeken, maar krijgt de opdracht om een hele reeks aan groenten te illustreren. Om zichzelf hier meer bekend mee te maken moet ze van haar werkgever meedoen aan een tuinier workshop die wordt gegeven door de zoon van de opdrachtgever. In die tuin bloeit meer dan alleen groenten…

“There came a time when the risk to remain tight in the bud was more painful than the risk it took to blossom.” ~ Anaïs Nin

The Garden of Small Beginnings gaat over het verwerken van verlies en leren om jezelf op de eerste plaats te zetten. Het is een heel mooi en leerzaam boek. Het is weliswaar voorspelbaar, maar ook heel ontroerend. Bovendien zitten gelukkig genoeg onverwachte gebeurtenissen in die je wakker schudden. Met name de character development is erg sterk in dit boek; je ziet echt hoe Lili groeit en opbloeit. Daarnaast bevat het ook humorvolle tuinier tips voor als je zelf ook geïnspireerd bent geraakt en aan de slag wil gaan. Het boek is geschreven voor volwassenen, maar zeker aan te raden om te lezen. The Garden of Small Beginnings kun je hier bestellen.

Welk boek heeft jou wel eens doen verrassen?

Cheers!
Sandra-Anna

*Dit artikel bevat een affiliate link. Dit betekend dat ik een erg klein percentage van jouw aankoopbedrag krijg. Jij hoeft hier niet meer voor te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *