Boeken van januari – deel 1

boek boeken book books lezen reading read bed

Ik heb nog nooit zoveel boeken in een maand gelezen als ik januari. Ik ben ook weer begonnen met het luisteren naar boeken. Leuk voor de afleiding tijdens het koken of hardlopen. Zoals gewoonlijk lees ik weer van alles door elkaar; van thrillers tot fantasy. Omdat het er zoveel zijn heb ik deze blog even in twee delen gesplitst met vandaag deel 1 en komende woensdag deel 2.

Privacy Live – Annet Hulst 

In Privacy Live, de nieuwste tv-hit van commerciële zender AirTV, worden Nederlanders stiekem gefilmd waarna hun grootste geheimen openbaar worden gemaakt. Elke week kijkt men massaal naar het programma, nieuwsgierig naar wat anderen verborgen willen houden. Ook de 17-jarige Jente, vastbesloten om ooit beroemd te worden, is een groot fan van Privacy Live. Haar vriendje Daniël werkt sinds kort als cameraman bij AirTV en zou willen dat Jente wat minder geobsedeerd was. En dan, op een dag, lijkt Daniël van de aardbodem verdwenen. Is hij boos op Jente? Of heeft hij zo zijn eigen geheimen? Annet Hulst is de initiatiefnemer van de websites Chicklit.nl en Vrouwenthrillers.nl. Ze is getrouwd, moeder van twee dochters en heeft een leuke baan in de IT. In haar vrije tijd schrijft ze en leest ze boeken in alle genres. Haar favoriete tv-programma is Expeditie Robinson.

In Privacy Live gaat het echt veel over de gelijknamige TV-show. Het lijkt alsof niemand anders nog iets anders doet en het alleen nog maar hierover kan hebben. De personages vinden de gebeurtenissen op TV veel interessanter dan het echte leven. Dat vind ik niet heel realistisch aangezien dat in het echt nooit zou gebeuren. Ook vind ik het behoorlijk vreemd dat mensen zonder uitleg in een kelder worden opgesloten. Ik moet toegeven dat ik geen fan ben van reality TV, maar erover lezen is nog saaier dan ernaar kijken. Ik dacht dat het over het schenden van privacy zou gaan, maar dat is niet het geval. Aan het einde zit er nog wel een plottwist, maar dat kon het voor mij helaas niet meer goedmaken.

Genre: contemporary YA | Bestel het boek hier

Harry Potter and the Goblet of Fire – J.K. Rowling 

Het Toverschool Toernooi wordt gehouden op Zweinstein. Alleen tovenaars ouder dan 17 mogen meedoen – maar dat weerhoudt Harry er niet van te dromen over zijn overwinning op het toernooi. Maar op Halloween, als de Vuurbeker de deelnemersselectie maakt, wordt Harry verrast als blijkt dat zijn naam door de magische beker is uitgekozen. Hij zal oog in oog komen te staan met levensgevaarlijke taken, draken en Duistere tovenaars, maar met de hulp van zijn beste vrienden, Ron en Hermelien, komt hij er misschien nog doorheen- levend!

Ik geloof dat dit de derde keer is dat ik dit deel van de Harry Potter serie lees nadat ik ook al een ontelbaar aantal keer de film heb gezien. Ik hoef hier denk ik niets meer over te zeggen. Je vindt dit leuk of niet. Ik ben in ieder geval groot fan.

Genre: fantasy | Bestel het boek hier

Mijn verhaal (Becoming) – Michelle Obama 

 

Michelle Obama has emerged as one of the most iconic and compelling women of our era. As First Lady of the United States of America-the first African American to serve in that role-she helped create the most welcoming and inclusive White House in history, while also establishing herself as a powerful advocate for women and girls in the U. S. and around the world, dramatically changing the ways that families pursue healthier and more active lives, and standing with her husband as he led America through some of its most harrowing moments. Along the way, she showed us a few dance moves, crushed Carpool Karaoke, and raised two down-to-earth daughters under an unforgiving media glare. In her memoir, a work of deep reflection and mesmerizing storytelling, Michelle Obama invites readers into her world, chronicling the experiences that have shaped her-from her childhood on the South Side of Chicago to her years as an executive balancing the demands of motherhood and work, to her time spent at the worlds most famous address. With unerring honesty and lively wit, she describes her triumphs and her disappointments, both public and private, telling her full story as she has lived it-in her own words and on her own terms. Warm, wise, and revelatory, Becoming is the deeply personal reckoning of a woman of soul and substance who has steadily defied expectations-and whose story inspires us to do the same.

Ik ben niet iemand die de politiek op de voet volgt, maar toen ik dit boek tegenkwam werd ik wel nieuwsgierig. Het verhaal van Michelle Obama is super interessant en heel erg authentiek. Ze vertelt openhartig over al het goede en slechte uit haar leven. Het gaat dan ook behoorlijk de diepte in en is heel persoonlijk. Als je geïnteresseerd bent om te weten hoe een zwarte vrouw uit de Southside van Chicago the First Lady kan worden, dan is het echt een aanrader.

Genre: biografie | Bestel het boek hier

The Hating Game – Sally Thorne 

Debut author Sally Thorne bursts on the scene with a hilarious and sexy workplace comedy all about that thin, fine line between hate and love. Nemesis (n.) 1) An opponent or rival whom a person cannot best or overcome. 2) A person’s undoing 3) Joshua Templeman Lucy Hutton has always been certain that the nice girl can get the corner office. She’s charming and accommodating and prides herself on being loved by everyone at Bexley & Gamin. Everyone except for coldly efficient, impeccably attired, physically intimidating Joshua Templeman. And the feeling is mutual. Trapped in a shared office together forty (ok, fifty or sixty) hours a week, they’ve become entrenched in an addictive, ridiculous never-ending game of one-upmanship. There’s the Staring Game. The Mirror Game. The HR Game. Lucy can’t let Joshua beat her at anything-especially when a huge new promotion goes up for the taking. If Lucy wins this game, she’ll be Joshua’s boss. If she loses, she’ll resign. So why is she suddenly having steamy dreams about Joshua, and dressing for work like she’s got a hot date? After a perfectly innocent elevator ride ends with an earth shattering kiss, Lucy starts to wonder whether she’s got Joshua Templeman all wrong. Maybe Lucy Hutton doesn’t hate Joshua Templeman. And maybe, he doesn’t hate her either. Or maybe this is just another game.

Het verhaal is heel voorspelbaar en zit vol clichés. Zelfs de plottwist zag ik al lang van tevoren aankomen. Toch heb ik enorm van dit boek genoten en het met veel plezier gelezen. Het is echt een ‘enemies to lovers’ verhaal met een mooi en bevredigend einde. Als je van rom coms houdt, dan is dit boek echt iets voor jou. Wat mij betreft een enorme aanrader om te lezen!

Genre: contemporary YA | Bestel het boek hier

Mijn favoriete flirt – Christina Lauren 

Millie Morris werkt als professor aan de universiteit van Santa Barbara, op de afdeling criminologie. Ze is expert op het gebied van vrouwelijke seriemoordenaars, goed in het maken van ontwijkende grappen en slecht in het praten over haar gevoelens. En, net als haar vier mannelijke vrienden en collega-professoren is ze permanent single. Totdat ze met haar beste vriend Reid stiekem de meest opwindende nacht van haar leven beleeft… Maar al snel daarna besluiten ze toch dat hun vriendschap beter platonisch kan blijven en ze de liefde beter online kunnen zoeken. Online dating is niet voor watjes. Terwijl de mannen overspoeld raken met goede matches en potentiële dates, krijgt Millie alleen maar dickpics of reacties van akelige mannen. Daarom creëert ze Catherine: een fictief profiel waarmee ze persoonlijker kan zijn dan ze zelf is. Al snel komen Catherine en Reid in contact en raken ze bevriend. Millie moet kiezen: haar angst voor intimiteit onder ogen komen, of het risico lopen dat ze haar beste vriend voor altijd kwijtraakt…

De personages in Mijn Favoriete Flirt zijn erg oppervlakkig en hebben maar weinig diepgang. Ze hebben allemaal een PhD, maar komen zo totaal niet over. Het zijn een groepje volwassen mensen die zich als tieners gedragen. Wel is er een onwijs leuke dynamiek binnen de vriendengroep. Toch vind ik het een beetje raar dat de een de baas is van de ander. Ik zou nooit beste vrienden met mijn leidinggevende kunnen worden… De aanleiding dat ze op zoek gaan naar een date (een chique diner waar Obama zou komen) komt later in het verhaal helemaal niet meer terug. Ik vond deze dus ook wat tegenvallen.

Genre: roman | Bestel het boek hier

Het Duistere Meer – Sarah Bailey 

In het meer bij het Australisch stadje Smithson wordt het lichaam van de beeldschone Rosalind Ryan gevonden. De jonge vrouw is vermoord en op de plaats delict drijven rode rozen. Rechercheur Gemma Woodstock van de plaatselijke politie doet er alles aan om op de zaak gezet te worden en daarom verzwijgt ze dat ze de vermoorde vrouw kent: ze heeft jaren geleden met haar op de middelbare school gezeten. Maar dat is niet het enige wat Gemma probeert achter te houden. Naarmate het onderzoek dieper graaft in het verleden van Rosalind, dreigen er meer geheimen aan het licht te komen, geheimen die beter verborgen hadden kunnen blijven.

Het boek zit vol met onnodige passages en terugblikken naar het verleden. Dat is erg jammer en verwarrend omdat het geen waarde aan het verhaal toevoegt. De personages vind ik dit keer iets té veel uitgediept. Ook is het helaas niet zo spannend door het gebrek aan aanwijzingen. Bij een thriller wil je steeds een stapje dichterbij het oplossen van de moord komen. Hier heeft de rechercheur net voor het einde nog steeds geen duidelijke aanwijzing naar de moordenaar. Dat is erg jammer.

Genre: thriller | Bestel het boek hier

Vrijdal zal deel 2 online komen met de andere vijf boeken die ik heb gelezen.

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *