5 leuke podcasts om te luisteren

koptelefoon headphone pastel pink blue green millennial

Sinds ik ben begonnen met het luisteren naar luisterboeken tijdens het koken en autorijden heb ik ook podcasts ontdekt. Dit zijn vaak korte afleveringen van ongeveer een uur waarin mensen praten over bepaalde onderwerpen. Deze onderwerpen kunnen heel erg uiteenlopend zijn van hardlopen tot aan marketingtips. Podcasts hebben alleen audio en geen beeld en zijn daarom uitermate geschikt om te luisteren tijdens het koken (zoals ik doe), hardlopen, auto rijden of als je in de bus op weg naar je werk bent. Vandaag deel ik vijf podcasts waar ik in de afgelopen tijd naar heb geluisterd.

1. Susy Q&A

Dit is de Nederlandse podcast van Runner’s World waarin je Olivier Heimel (hoofdredacteur van de Runner’s World) en Susan Krumins (2e op het EK 10km) hoort praten over het leven als topsporter. Olivier stelt leuke (luisteraars)vragen aan Susan die zij weer met hilarische anekdotes beantwoord. Deze podcast is luchtig, bevat veel humor en leuke segmenten. Je krijgt een kijkje in de keuken van Susan’s voorbereidingen naar toekomstige wedstrijden en een verslag van afgelopen wedstrijden of trainingen. Wat ik erg fijn vind aan deze podcasts is dat hij heel erg up-to-date is. Als Susan op zondag een wedstrijd loopt, dan krijg je daar de woensdag erna een verslag van. Echt een aanrader wat mij betreft. Deze podcast verschijnt eens in de twee weken op woensdag.

2. Wie is de mol? Podcast

Dit is een van de weinige niet-hardloop gerelateerde podcasts die ik luister. De naam doet het al vermoeden; deze podcast gaat over het spelprogramma Wie is de Mol, wat ik al jaren trouw kijk. Deze officiële podcast zal je niet leiden naar het vinden van de mol (daar zijn wel andere leuke podcasts voor), maar geeft je een kijkje achter de schermen. Annemiek (oud-deelnemer) presenteert te podcast en heeft iedere week drie gasten: Rick (de nieuwe presentator), Rick (de director) en de afvaller van de voorgaande aflevering. De afvaller verteld vaak over hoe hij of zij het spel heeft ervaren en blikt terug op zijn of haar mooiste momenten terwijl Rick (de presentator) de opdrachten bespreekt van de voorgaande aflevering. Rick (de director) verteld over behind the scenes dingen en dat is veel interessanter dan je misschien zou denken. Zo heeft hij uitgelegd hoe ze aan locaties komen en hoe ze alle opdrachten bedenken. Heel erg interessant als je een Molloot bent of gewoon naar het programma kijkt. Deze podcast verschijnt iedere zondag.

koptelefoon headphone girl phone telefoon brunette millennial

3. Looppraat

Deze podcast was de eerste Nederlandstalige podcast over hardlopen en wordt gepresenteerd door Anton-Jan Thijssen en Tim Baks. In iedere aflevering hebben ze een gast die iets met de loopwereld te maken heeft, voorbeelden zijn Annemerel de Jongh, Olivier Heimel en Klaas Boomsma. Deze gasten hebben stuk voor stuk een bijzonder verhaal te vertellen wat met hardlopen te maken heeft, de een nog interessanter dan de ander. Hun eerste seizoen telde maar liefst elf afleveringen en onlangs zijn ze begonnen aan hun tweede seizoen. Via hun website kun je je aanmelden om een mailtje te ontvangen als er een nieuwe podcast live staat.

4. The Runner’s World UK Podcast

Deze Engelstalige podcast van de Runner’s World UK is het meest te vergelijken met Looppraat. Iedere aflevering heeft bij hen een thema en een ervaringsdeskundige om daarover te praten. Vele bijzondere verhalen heb ik mogen aanhoren tijdens het beluisteren van deze podcast. Wat ik erg leuk vind is dat ze ook proberen de luisteraar te helpen door de vele tips die ze geven. Moeilijke onderwerpen die vaak taboe zijn gaan ze niet uit de weg. Een groot minpuntje vind ik dat telefonische gasten niet zo goed verstaanbaar zijn waardoor ik mijn volume op maximaal moet zetten, maar de presentatoren hierdoor veel te hard door mijn speakers hoor komen. Deze podcast verschijnt een keer per maand in de tweede of derde week.

5. A little about a lot

In deze podcast praten Becky en Kelsey (bekend van het YouTube kanaal the Sorry girls) over koetjes en kalfjes. De onderwerpen zijn heel erg actueel en ze vertellen over hun eigen ervaring. Het is meer een gezellig theekransje dan echt een informatieve podcast waarbij je goed je aandacht moet houden om niets te missen. Deze podcast is daarom het beste te omschrijven als twee vriendinnen die gezellig bijkletsen over een bepaald onderwerp. Niet heel spectaculair, maar wel fijn als je even achtergrond geluid wil hebben. Deze podcast verschijnt iedere maandag.

Naar welke podcasts luister jij graag?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *