Films om in de kerstvakantie te kijken

Netflix bed benen series films kijken

Ik denk dat ik het merendeel van alle kerstfilms die op Netflix staan inmiddels al heb gezien. De meeste heb ik in voorgaande jaren bekeken, maar een aantal ook al in oktober en november om alvast in de feeststemming te komen. Vandaag deel ik zeven kerstfilms die op Netflix staan, het zijn allemaal cheesy romantische komedies, de een met een nog slechter verhaal dan de ander. Tja, je houdt ervan of je houdt er niet van. Ik ben er in ieder geval dol op en als jij dat ook bent moet je vooral verder klikken.

Christmas Inheritance 

De roekeloze Ellen is niet bepaald een voorbeeld figuur, maar als ze de kans krijgt om CEO van haar vader’s bedrijf te worden grijpt ze die aan. Ze moet een kersttraditie voortzetten en kerstkaarten gaan bezorgen in een klein dorpje waar het allemaal begon voor het bedrijf. Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze film vorige Kerst heb gezien en dat het allemaal een klein beetje is verwaterd, maar wat me bij is gebleven is dat dit een hele leuke film is. Ja, natuurlijk is hij cheesy en ook een beetje voorspelbaar, maar in vele mindere maten dan de rest. Hij heeft humor en toch nog wat verassende elementen.

A Christmas Prince 

Nadat de Koning van Aldovia een jaar eerder is overleden moet zijn zoon de troon overnemen. Echter zou er een groot schandaal gebeurd zijn en Amber wordt als journalist naar het paleis gestuurd voor een persbijeenkomst, wat voor haar een grote carrière kans is. Als blijkt dat de Prins niet is komen opdagen en de persbijeenkomst niet doorgaat laat ze het er niet bij zitten en gaat ze ondercover als nanny voor de Princes om zo toch achter het schandaal te komen. Deze film heeft heel veel voorspelbare elementen, maar ook een grote plottwist. Het schattige zusje van de Prins maakt ook heel wat goed.

A Christmas Prince: The Royal Wedding 

Spoiler allert! Dit is een vervolg van ‘A Christmas Prince’ en speelt zich een jaar later af nadat de Prins op zijn knieën is gegaan voor Amber. Een jaar lang hebben ze een lange afstandsrelatie gehad, maar nu is het toch echt tijd voor Amber om haar verantwoordelijkheid te nemen als toekomstige koningin en zal ze in moeten trekken in het paleis. Daar krijgt ze een media-adviseur die haar eigen identiteit afpakt, haar verloofde heeft geen aandacht voor haar en door een economische crisis gaat het met Andovia niet goed. Hoe leuk ik de eerste film vond, zo slecht vond ik deze. Met name het acteerwerk van Amber’s vrienden zijn echt cringeworthy. Het verhaal begint ook behoorlijk slap, maar wordt gelukkig wel sterker naarmate de film vordert. Leuk om te kijken als je de eerste film ook hebt gezien, maar als je die al niks vond moet je deze zeker overslaan.

The Holiday Calendar 

Abby is een getalenteerde fotograaf maar kan dit niet uiten in haar baan. Daar bovenop is ze – in tegenstelling tot haar twee beste vriendinnen – single en mist ze haar onlangs overleden moeder. Dan ontvangt ze een antieke adventcalender die de toekomst schijnt te voorspellen en die haar leven doet veranderen. Deze film heb ik half gekeken toen ik ondertussen met iets anders bezig was. Het feit dat ik geen behoefte heb om de andere helft te bekijken zegt denk ik al meer dan genoeg. Het cliché gehalte is erg groot en ik kan nu al voorspellen (no pun intended) dat de kalender ervoor zorgt dat zij haar droomman gaan vinden.

Christmas with a view 

Clara droomt al haar hele leven van het openen van haar eigen restaurant. Toen ze van deze droom werkelijkheid maakte eindigde dit in een nachtmerrie en vertrok ze vol schaamte na haar faillissement naar een ski-resort om daar als assistent-manager te werken. Een celebrity-chef die de nieuwe chefkok wordt van het restaurant haalt haar echter volledig uit haar focus. Dit is denk ik hoe een kerstfilm in mijn ogen hoort te zijn. Veel sneeuw, een cheesy romantisch verhaal en hartstikke voorspelbaar. Zelfs de plottwist kon je al van mijlenver aan zien komen. Desondanks vond ik het toch een hele leuke film om te kijken.

The Princess Switch 

In deze film wordt de hoofdrol gespeeld door Vanessa Hudgens, wie kent haar nog? Ze speelt Stacey; een getalenteerde bakster die uitgenodigd wordt om in Belgravia mee te doen aan de Koninklijke bak wedstrijd. Daar komt ze in aanmerking met de vrouw die zeer binnenkort princess zal worden en als twee druppels water op haar lijkt. Omdat ze heel erg verlangd naar een ‘normaal’ leven haalt ze Stacey over om twee dagen van plek te verwisselen zodat ze weer voor de grote bak wedstrijd zichzelf kan zijn. Deze film heeft een erg hoog ‘Monte Carlo’ gevoel, maar dat maakt hem niet minder leuk. Een klein schattig meisje steelt wederom de show en het verhaallijn vraagt gewoon om hilarische problemen. Echt een aanrader wat mij betreft; als je deze Kerst maar een film kunt kijken dan moet je zeker voor deze kiezen.

Christmas Wedding Planner 

Kelsey wil erg graag bruiloft planner worden en richt haar eigen bedrijf op. Die komt meteen van aarde doordat ze de bruiloft van haar nichtje mag regelen, alleen is haar tante niet makkelijk tevreden te stellen. Een mysterieuze detective vraagt daarnaast om haar hulp bij een onderzoek naar de bruidegom die wellicht uit is op het fortuin van de bruid. Toen ik zag dat Kelly Rutherford (van Gossip Girl) in deze film speelde moest ik hem meteen bekijken. In mijn ogen was zij het ingredient voor gegarandeerd succes, helaas was niets minder waar. Ik vond deze film heel erg slecht – en dat zeg ik niet snel over kerstfilms – en totaal niet de moeite waard om te bekijken.

Welke kerstfilm moet iedereen volgens jou echt gezien hebben?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *