Filmtip voor echte Harry Potter fans

Echte Harry Potter films hoefde hun toverstok nog niet weg te leggen en hun bezemsteel nog niet te gebruiken om stof mee op te poetsen door de komst van Newt Scamander en zijn zoektocht naar bijzondere en magische beesten. Ook was er een toneelstuk inclusief screenplay boek uitgekomen waar menig fans eindelijk konden horen hoe het met Harry, Ron en Hermelien afloopt. Maar ‘The Crimes of Grindelwald’ (het vervolg van ‘Fantastic Beasts and where to find them’) staat pas gepland voor 16 december 2018. Voor degene die niet zolang kunnen wachten heb ik de filmtip, er is namelijk een bijna 1 uur durende film met Lord Voldemort in de hoofdrol uitgekomen.

Als je nu in denkt ‘huh, ik heb helemaal niets voorbij zien komen, hoe kan ik dat nu gemist hebben?!’ Don’t panic, het gaat hier helaas niet over een officiĆ«le Warner Brothers film. Maar de -door fans gemaakte – trailer werd zo goed door het publiek ontvangen, dat Warner Brothers de makers (Tryangle Films) toestemming heeft gegeven om de film te produceren en uit te brengen. En dat hebben ze dus gedaan, waardoor ‘Voldemort: Origins of the Heir’ is ontstaan.

Uiteraard zitten er veel verschillen tussen deze film en de officiƫle Harry Potter films en kun je zien dat hij niet door dezelfde makers is gemaakt. Maar desondanks vind ik dat hij van hoge kwaliteit is. Er is veel aandacht besteed aan sets, kleding, props en after effects die er gelikt uitzien. Het acteren is hier aan daar niet zo denderend, maar het verhaal is goed en geeft een uniek perspectief aan het bestaande verhaallijn. Deze korte film is zeker de moeite waard om te kijken. In het begin moet je er misschien even inkomen (hoezo speelt het in Rusland af?!), maar daarna wordt alles duidelijk en gaandeweg word je als vanouds meegenomen naar de betoverende wereld van Hogwarts en de zwarte magie van Tom Riddle.

De hele film kun je hieronder bekijken:

Wat vond jij van de film?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *