Movie Monday #1: Inside Out

Inside out is een Disney Pixar film die in 2015 is uitgekomen. Mijn vriend heeft deze een behoorlijke tijd terug al gezien en was hier erg enthousiast over. Ik denk zelfs dat dit zijn favoriete geanimeerde film is. Hij wilde graag dat ik deze samen met hem zou kijken, zodat ik met mijn eigen ogen kon zien hoe leuk Inside out wel niet is. Alleen was het moment nooit goed. Na mijn operatie in januari konden we hem bijvoorbeeld niet kijken, omdat ik die film dan altijd zou associƫren met mijn operatie en ik er een negatief gevoel bij zou krijgen. Dat mocht natuurlijk niet, want daar was de film te leuk voor. Meerdere moment passeerden, maar eindelijk heb ik deze film met mijn eigen ogen kunnen aanschouwen. Ik kan je alvast verklappen dat ik minstens zo enthousiast hierover ben als mijn vriend.

I’m too sad to walk. Just give me a few hours.” – Sadness

De film gaat over Riley, een meisje dat opgroeit in het Middenwesten van de Verenigde Staten, maar door de baan van haar vader moet verhuizen naar San Francisco. Hierdoor moet ze haar vertrouwde omgeving, vrienden, en ijshockey (haar grootste hobby) opgeven om een nieuw leven op te bouwen. Alle personages in deze film laten zich leiden door hun emoties, zo ook Riley. Haar emoties zijn Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet, deze bevinden zich in Riley’s hoofd waar ze haar commando’s geven en bepalen hoe ze op dingen moet reageren. Alle gebeurtenissen van de dag en de emotie die daaraan verbonden is worden opgeslagen en bewaard. Sommige gebeurtenissen vormen Riley zo erg, dat dit kernherinneringen worden die ieder een eigen eiland krijgen. Deze eilanden zoals familie, vrienden en ijshockey zijn het belangrijkste in het leven van Riley. Maar als ze plotseling gaat verhuizen heeft Riley en haar emoties moeite met zich aanpassen, natuurlijk gaat er dan behoorlijk wat mis.

“All right! We did not die today, I call that an unqualified success!” – Fear

Mijn vriend had het zeker bij het goede eind; van begin tot eind heb ik geboeid zitten kijken. Deze film heeft niet alleen hilarische stukjes waarbij ik hardop heb moeten lachen, hij is op sommige momenten ook behoorlijk emotioneel. Het kostte me moeite om geen traantje weg te moeten pinken. Deze film weet je ontzettend goed te pakken en je helemaal in het verhaal te nemen, waardoor je gehecht raakt aan de karakters en hoopt dat het allemaal goed komt met ze.

Ik vind Inside out dus zeker een aanrader die je moet gaan kijken, hij is momenteel te zien op Netflix. Welke films vind jij echte aanraders?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *