Movie Monday #11: A Christmas Prince

Al ruim een week lang is Skyradio omgetoverd tot “de nummer 1 Christmas station.” Aangezien mijn standaard radio zender nu de top 1000 uitzend met muziek die ik echt niet nog een keer hoef te horen, ben ik de hele tijd van radiozender aan het zappen. Met als gevolg dat ik om de haverklap nostalgische kerstmuziek hoor. Ik ben er gewoon nog niet aan toe. Voor mijn gevoel is het nog steeds herfst, is het Sinterklaasfeest nog niet eens begonnen, en duurt het nog een maand voordat de openhaard en geurkaarsen aanmogen, de kerstboom opgetuigd mag worden en er kerstliedjes gezonden kunnen worden. Om iets meer in de stemming te komen, en omdat ik weer eindeloos aan het scrollen was op Netflix en er niets tussen stond wat ik graag wilde zien, en oké, ook een beetje op aandringen van Netflix, heb ik besloten om me er maar aan over te geven en “A Christmas Prince” te kijken.

A Christmas Prince gaat over Amber, een journalist die nog geen kans heeft gekregen om door te breken, omdat ze editor is van een van de senior writers. Omdat alle vaste journalisten onbeschikbaar zijn tijdens Kerst, krijgt zij de klus om naar Aldovia af te reizen voor een persconferentie van de rebellerende Prince Richard. Dit is haar grote kans om door te breken als journalist. Als blijkt dat de prins niet op komt dagen, besluit ze het er niet bij te laten zitten en undercover te gaan als tutor van Princess Emily om zo een inside scoop te kunnen krijgen.

“She cleans up nicely.” “Lipstick on a pig, as the saying goes.” ~ Baroness Sophia to Count Simon

Als je denkt dat dit plot je bekend voorkomt, dan kan dat wel kloppen. Het is wéér zo’n kerstfilm die van cliché’s aan elkaar hangt. Princess Emiliy keert zich helemaal tegen haar nieuwe tutor, nog geen 5 minuten later zijn ze hartsvriendinnen. De man die de taxi van Amber had gestolen, dat is uiteraard de prins die gehaast weg probeert te komen van het vliegveld voordat hij wordt herkend. Er zit zelfs een stukje in het bos in waarbij Amber verdwaald, het donker begint te worden en ze opeens oog in oog staat met een wolf. De film kreeg de kans niet om een spannende wending te krijgen, want nog voordat je de neiging hebt om op het puntje van je stoel te gaan zitten, is daar Prince Richard al om de dag te komen redden. Het plot neemt wel een onverwachte wending aan als er opeens een jarenlang bewaard geheim boven tafel komt, maar niet genoeg om niet voordat je deze film aanzet al weet hoe A Christmas Prince gaat eindigen. Van een Netflix original had ik beter verwacht of misschien gewoon gehoopt. Anyway, let’s just say; I watched it, so you don’t have to.

Bestaan er ook leuke kerstfilms zonder voorspelbaar einde? Dan hoor ik dat graag!

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *