Movie Monday #11: Olympus has Fallen

Olympus has Fallen staat al op mijn “nog te kijken” lijstje sinds London has Fallen uitkwam in de bioscoop. Volgens Wikipedia was de release datum daarvan 3 maart 2016, dat is al bijna 2 jaar geleden. Het werd dus hoogtijd dat ik deze actiefilm eindelijk eens ging bekijken. Eigenlijk wist ik  voordat ik hem aanzette niet goed waar de film precies over ging en kwam ik er pas bijna aan het einde erachter dat “Olympus” een codewoord was voor het Witte Huis. Tja, niemand is perfect.

“Why don’t you and I play a game of fuck off. You go first”. ~ Mike Banning to Kang

Tijdens een autoritje kon Secret Service Agent Mike Banning (gespeeld door Gerard Butler) niet voorkomen dat de First Lady verongelukte. Nu jaren later krijgt hij de kans om niet alleen zijn eer, maar ook de President van de Verenigde Staten Benjamin Asher (vertolkt door Aaron Eckhart) te redden. Het duurt 15 minuten voordat hulptroepen het Witte Huis hebben bereikt, het lukte de Noord-Koreaanse commando’s onder leiding van Kang om het binnen 13 minuten te overvallen, overnemen en de president met nog een aantal andere belangrijke werknemers te ontvoeren naar een bunker. Daar martelen ze de president en twee van zijn werknemers die ieder een code hebben van Cerberus; een programma dat ervoor zorgt dat alle atoombommen in hun silo’s afgaan met een complete vernietiging van Amerika als gevolg. Banning is de enige die dit kan verkomen, maar de tijd tikt…

“Mike Banning will move mountains or die trying!” ~ Secret Service Director Lynn Jacobs

Dit is een echte actiefilm zoals je verwacht dat een actiefilm is. Kingsman had bijvoorbeeld creepy scene’s van mensen die psychisch niet helemaal in orde zijn en The Hitman’s Bodyguard maakte het verhaal een stuk luchtiger door alle humor tussendoor. Beide aspecten wat die films eigen maakt, heeft Olympus has Fallen niet. Wat het wel heeft zijn steen goede acteurs, een enigszins geloofwaardig verhaal en special effects waarbij je nauwelijks ziet dat het special effects zijn. Het is bijzonder dat ze een tijdsbestek van 15 minuten kunnen rekken naar een film van 114 minuten zonder dat het je gaat vervelen en je je afvraagt wanneer hij eindelijk is afgelopen. Het is gewoon een spannende actiefilm zoals een actiefilm hoort te zijn. Als je hier van houdt (of je vriend een plezier wil doen) dan moet je Olympus has Fallen zeker gaan kijken.

Welke films heb jij in de kerstvakantie gekeken?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *