Movie Monday #16: Crisis on Earth-X

Toen ik de nieuwste aflevering van Supergirl keek kwam ik deze cross-over tegen van Supergirl, the Flash, Arrow en Legends of Tomorrow. Het is alweer de vierde cross-over van CW, het Amerikaanse netwerk waar deze series worden uitgezonden. De allereerste cross-over die ik zag (ik geloof dat die destijds alleen tussen Arrow en the Flash was), was ik super enthousiast. Ik keek beide series en alhoewel Arrow er ver bovenuit stak, vond ik het leuk dat ze aan elkaar gelinkt werden. Daarna ben ik gestopt met deze series kijken doordat het mij iets te superheld-achtig werd en vond ik het maar irritant dat ik een aflevering van een serie zag dat geen eind had. Deze keer was ik wel nieuwsgierig, had ik wonder boven wonder tijd, en dus besloot ik de andere afleveringen ook te gaan kijken.

Overgirl: “Why do you care if I take your heart? You’re not using it.” Kara Danvers: “At least I have one.”

Ik weet niet of het in alle vier de series bekend gemaakt is, maar er zouden twaalf verschillende aarden zijn, ieder in een andere dementie. Het heeft dezelfde inwoners, maar ieder nemen ze hun eigen weg waardoor ze van elkaar (kunnen) verschillen. Wat velen echter niet weten is dat er nog een dertiende planeet aarde bestaat genaamd Earth-X. Terwijl alle vrienden van Barry (the Flash) naar Central City komen voor zijn huwelijk, zijn Supergirl en haar zus, Arrow en zijn vriendin en characters uit Legends of Tomorrow (sorry, ik heb deze serie nooit gezien dus ik ken de characters niet), niet de enige gasten. Hun “schaduwen” van Earth-X vallen hun aan tijdens de bruiloft. Velen weten niet van het bestaan van deze planeet af, omdat het te afschuwelijk voor woorden is. Op Earth-X was de Tweede Wereldoorlog namelijk gewonnen door de Nazi’s, ik neem aan dat je zelf wel voor kunt stellen hoe catastrofes de wereld dan zou zijn. Maar goed, Barry en zijn vrienden worden dus aangevallen door Dr Harry Welsh, oftewel; Dark Flash en zijn vriendjes. Het doel? Overgirl (de Supergirl van Earth-X) is ernstig ziek en heeft een nieuw hart nodig om te kunnen overleven. Maar het enige hart wat die van haar kan vervangen is het hart van Supergirl omdat zij de enige van de planeet Kryptonite is. De hele aanval wordt dus georganiseerd om Supergirl te kunnen ontvoeren. Uiteraard laat niemand dat zomaar gebeuren…

“You have to trust in the plan, Oliver. You should, it’s yours.” ~ Overgirl

Ik vind het behoorlijk heftig dat CW de Tweede Wereldoorlog en Nazi’s als thema voor hun cross-over heeft gekozen. Je ziet ook echt duidelijk de hakenkruisen op gebouwen en de kleding van de anti-superhelden. De doelgroep van de series heeft natuurlijk de oorlog zelf niet meegemaakt, maar ik kan me heel goed voorstellen dat het voor velen nog een gevoelig onderwerp is. Buiten dit vond ik het behoorlijk langdradig. Ik dacht dat deze “film” maar twee afleveringen zou tellen, dit bleken er vier te zijn. Hierdoor is het hele verhaal erg uitgerekt. Er gebeurt veel terwijl er eigenlijk maar super weinig gebeurt. Het had dus makkelijk in twee afleveringen gepast. Daarnaast vind ik het ook behoorlijk vreemd dat Overgirl en Dark Arrow getrouwd zijn. Het heeft een voorspelbaar plot, maar dat hebben geloof ik alle actie/superhelden films. Wat ik wel heel erg leuk vind is dat Dominic Purcell en Wentworth Miller (beide bekend van Prison Break) hier een kleine maar super hilarische rol in hebben die ook nog eens een knipoog geeft naar Prison Break. Die twee characters zijn het beste uit deze hele cross-over als je het mij vraagt.

Het was leuk, maar vier keer 40 minuten is voor mij gewoon te lang om hier geboeid naar te kunnen kijken. Heb je daar geen moeite mee? Dan kun je Crisis on Earth-X bij de volgende afleveringen bekijken:
– Deel 1: Supergirl, seizoen 3, aflevering 8
– Deel 2: Arrow, seizoen 6, aflevering 8
– Deel 3: The Flash, seizoen 4, aflevering 8
– Deel 4: Legends of Tomorrow, seizoen 3, aflevering 8.
Of om het gemakkelijk te maken: de 8e aflevering van het laatste seizoen van alle series.

Ben jij fan van de CW cross-overs?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *