Movie Monday #17: Mamma Mia! Here we go again

Kun jij aan ‘Mamma Mia!’ denken zonder meteen het wel bekende en gelijknamige liedje in je hoofd te krijgen? Ik in ieder geval niet. In 2008 werd deze film gemaakt dat een verhaal beschreef rondom de liedjes van ABBA. Nu, tien jaar later, is er eindelijk een vervolg op deze klassieker.

“Life is short, the world is wide. I want to make some memories.” ~ Young Donna

Waar ‘Mamma Mia!’ over gaat hoef ik geloof ik niet meer te vertellen. In ‘Here we go again’ is Donna overleden en heeft haar dochter Sophie haar droom om van de vervallen boerderij een hotel te maken waar gemaakt. Echter ontbreken bij de grote heropening haar twee vaders doordat zij andere belangrijke zaken hebben en haar grote liefde omdat hij in New York zit voor een kans die hij niet kon laten schieten. Ook gaan we terug in de tijd en krijgen we te zien hoe Donna de drie potentiële vaders heeft ontmoet, hun hart op hol doet slaan en zelf een gebroken hart oploopt.

“Age becomes you as it does a tree, the wine, and cheese.” ~ to Harry

De volledige originele cast keert weer terug om opnieuw hun rollen te vertolken. Dat je na tien jaar de oude gezichten weer te zien krijg vind ik zeker wat pluspunten waard. Ik vond het heel erg leuk om de background stories te zien over de drie vaders van Sophie; nu wordt duidelijk waarom de rebelse Donna niet wist wie de vader was. Uiteraard is ook weer de muziek van ABBA van de partij met fantastische choreografie die voor gave en hilarische scenes zorgen. Helaas kon Sky (vriend van Sophie) niet zo goed zingen, maar om onze oren niet al te veel pijn te doen heeft hij maar een liedje toebedeeld gekregen. Het verhaallijn is super leuk, totaal niet afgezaagd en heerlijk om mee te zingen. Als je de liedjes kent natuurlijk. Iedere ABBA of Mamma Mia! fan moet deze film gaan zien, maar ook als je totaal geen fan bent is hij echt de moeite waard. Het is leuk als je alle liedjes herkent en hier goede herinneringen bij hebt, maar ook als je geen een song kent (zoals ik) is het nog steeds een film die je een lach en een traan bezorgd. Wat mij betreft een dikke vette aanrader, je zult er geen spijt van krijgen. Beloofd.

Welke film heb jij als laatste gezien?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *