Movie Monday #19: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Als kind en tiener was ik fan van de Harry Potter saga. Ik vond de magische wereld fantastisch en J.K. Rowling een briljante schrijver. Hoe alle puzzelstukjes na zeven delen (acht als je van de films uitgaat) op zijn plek vallen vond ik prachtig om te zien. Toen in 2016 Fantastic Beasts uitkwam ben ik vanuit Engeland (waar ik op dat moment studeerde) naar Nederland gevlogen om deze film in gezelschap te kunnen zien. Ik vond de karakters en het verhaallijn van deze film nog leuker dan die van Harry Potter. Het vervolg ‘The Crimes of Grindelwald’ ging vorige week in premiere en uiteraard kon ik niet wachten om deze film ook te gaan aanschouwen. Pun intended. Let op! Deze review kan spoilers bevatten als je ‘Fantastic Beasts and where to find them’ nog niet hebt gezien.

“You never met a monster you couldn’t love.” ~  Leta Lestrange to Newt Scamander

In het vervolg van ‘Fantastic Beasts and where to find them’ is Newt Scamander (gespeeld door Eddie Redmayne) terug in Londen waar hij onder andere zijn broer Theseus een poging doet om hem over te halen om voor de British Ministry of Magic te gaan werken in ruil voor het intrekken van zijn internationaal reisverbod. Hij zou dan Credens (die nog blijkt te leven) moeten opsporen in Parijs en hem moeten vermoorden. Newt – die de jongen juist wil redden – stemt hier niet mee in en gaat in plaats daarvan naar een ontmoeting met een jonge versie van de Albus Dumbledore die wij kennen. Grindelwald is uit de gevangenis ontsnapt en Newt is volgens hem de enige die hem tegen kan houden. Als Newt van Queenie en Jacob te horen krijgt dat Tina in Parijs is besluit hij om daar ook naartoe te gaan.

“Regret is my constant companion. Don’t let it become yours.” ~ Albus Dumbledore

The Crimes of Grindelwald is een vervolg op Fantastic Beasts and where to find them, als je deze film niet gezien hebt zul je waarschijnlijk veel dingen niet kunnen plaatsen. Het is op zichzelf al een vrij ingewikkelde film met veel verschillende karakters (die in mijn mening teveel uiterlijke kernmerken hetzelfde hebben waardoor ik sommige regelmatig met elkaar verwar), magische beesten en termen die niet altijd even makkelijk zijn om te begrijpen. De Harry Potter films of boeken hoef je niet gezien of gelezen te hebben om deze film te kunnen bekijken, maar voor de fans komen er wel een aantal herkenbare dingen terug wat het voor mij extra leuk maakte. Er gebeurd ontzettend veel in deze film maar ook vrij weinig. Sommige stukjes uit zowel de Fantastic Beasts serie als Harry Potter vallen nu op zijn plaats, maar uiteindelijk leidt de film nergens naar en is het zeer duidelijk een opbouw naar komende drie geplande films. In tegenstelling tot – met name de eerste drie – Harry Potter films, is deze niet bedoeld voor kinderen maar voor een wat volwassener publiek. Het is ook echt een film die je meerdere keren moet bekijken om alle details te zien. Zonder het plot te verklappen wil ik er ook graag aan toevoegen dat de baby niflers de meest schattigste en fluffy beestjes zijn die je ooit op het grote scherm zult zien, en dat ik niet geloof dat hetgeen wat er in het einde gezegd wordt waar is. Als jij net als ik bijna iedere letter op deze pagina hebt gelezen zul je weten waarom. Dat neemt niet weg dat het een magische film is die liefhebbers van de serie ongetwijfeld fantastisch zullen vinden. Ik heb in ieder geval genoten en ruim 2,5 uur lang vol aandacht en spanning gekeken.

Ben jij een fan van de Wizarding World?

Cheers!
Sandra-Anna

Harry Potter characters, names and related indicia are trademarks for and © Warner Bros. Ent. All rights reserved. TM & © Warner Bros. Entertainment Inc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *