Movie Monday #2: The Circle

Een behoorlijke tijd terug kwam ik dit boek tegen wat meteen mijn interesse wekte. Maar door de drukte van het afstuderen en hierdoor het gebrek aan tijd besloot ik om het maar te laten voor wat het was. Niet veel later kwam ik een trailer van deze boekverfilming tegen met Emma Watson die de hoofdrol vertolkt. De film leek me ontzettend gaaf en vol enthousiasme en gewapend met een bak popcorn ging ik de bioscoopzaal in.

The Circle gaat over Mae (Emma Watson) die door een vriendin haar droombaan krijgt bij het grootste en machtigste technologie bedrijf van de wereld genaamd the Circle. Dit bedrijf zorgt ervoor dat alle gegevens van een persoon (zoals bijvoorbeeld social media en online aankopen) aan elkaar worden gelinkt, waardoor iedereen nog maar één online identiteit heeft. Ze streven naar volledige openheid en transparantie. Tijdens haar werk daar ontdekt Mae dat het allemaal toch niet zo mooi is als het lijkt…

“Knowing is good, but knowing everything is better.” – Eamon Bailey

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen; deze film was echt heel erg teleurstellend. Toen hij afgelopen was vroeg ik me echt af waar ik de afgelopen 2 uur naar gekeken heb. Mae zou het karakter moeten hebben van een sterke jonge vrouw, in plaats daarvan was ze heel erg naïef en deed ze maar alles wat er van haar gevraagd werd. Zelfs met de meest bizarre dingen stemde ze in zoals 24/7 een bodycam op hebben zodat de hele wereld precies kon zien wat zij allemaal deed. Iedere keer als ik dacht dat ze nu voor zichzelf en de mensheid op zou komen en er een zeer interessante plottwist komt, blijft deze op zich wachten. Een specifieke gebeurtenis in deze film zou voor Mae ontzettend ingrijpend moeten zijn en vraagtekens moeten oproepen bij hetgeen wat zij en the Circle doen. Maar ook dat gebeurd niet. IMDb beoordeeld deze film met een 5,3, maar zelfs dat vind ik het niet eens waard. Tegen al mijn verwachtingen in was dit echt een van de slechtste films die ik in een lange tijd heb gezien, terwijl het verhaal zo ontzettend gaaf had kunnen zijn.

The Circle draait momenteel nog in de bioscoop, maar hem gaan bekijken is naar mijn mening zonde van je tijd en geld. Welke films heb jij de afgelopen tijd gekeken? En welke film raad jij mij aan om te gaan kijken?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *