Movie Monday #20: Captain Marvel

Captain Marvel

De mensen in mijn omgeving weten inmiddels al dat ik graag naar films kijk en bij voorkeur in de bioscoop. Ik krijg dan ook vrij regelmatig een bioscoopbon cadeau zodat ik weer een film op het grote scherm kan kijken. Vorige week ging ik naar de allereerste Marvel film waarin de hoofdrol vertolkt wordt door een vrouw.

“This isn’t about fighting wars. It’s about ending them.” ~ Mar-Vell

Captain Marvel speelt zich in 1990 af en laat hiermee een periode zien die nog niet was belicht in voorgaande Marvel films. Deze film gaat over een oorlog tussen twee verschillende rassen (Kree en Skrull) die zich ergens ver weg in de melkweg afspeelt. Vers is onderdeel van de Kree starforce en heeft superkrachten in haar handen. Ze heeft geen herinneringen meer van hoe ze daaraan komt of hoe haar verleden eruit zag. Als ze op planeet aarde komt krijgt ze flashes van herinneringen die veel vragen bij haar oproepen. Helaas is ze niet alleen gekomen en zijn ook de Skrulls – die van gedaante kunnen veranderen – op aarde beland.

“I’ve been fighting with one arm tied behind my back, but what happens when I’m finally set free?” ~ Carol Danvers

Uiteraard kenden de Marvel films al een aantal vrouwelijke superhelden zoals Black Widow, maar nog geen die de hoofdrol in haar eigen film speelt. Dat dit nu wel het geval is kan ik alleen maar toejuichen want bad ass is ze zeker. Deze film heeft enorm veel actie, science-fiction en humor zoals je gewend bent van de Marvel films. Ik vond het erg interessant dat ze het stukje voor het ontstaan van de Avengers lieten zien en ik er nu eindelijk achterkwam waarom Nick Fury altijd met een ooglapje op rondloopt. Het einde voorspellen zal je waarschijnlijk niet lukken want een enorme plottwist zorgt ervoor dat alles in een ander daglicht komt te staan. Hiermee worden clichés vermeden en blijft de film boeiend. Toen tijdens de film bekend werd dat Vers eigenlijk Carol Danvers heet was ik lichtelijk verbaasd omdat deze naam erg veel lijkt op ‘Kara Danvers’ uit de DC Comics. Dit vind ik toch wel een vreemde keuze dus ging ik even opzoek naar de oorsprong van de naam en blijkt dat de stripboek over Captain Marvel 8 jaar na Super Girl is uitgebracht. Waarom ze een naam gekozen hebben die zoveel lijkt op een karakter van hun concurrent blijft mij een raadsel. Het was niet de beste Marvel film die ik heb gezien, maar als je fan bent of van plan om de laatste Avengers te gaan kijken dan is het zeker aan te raden om Captain Marvel te kijken.

Ga jij ook regelmatig naar de bioscoop?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *