Movie Monday #22: Aladdin

Begin deze maand was ik een weekendje in Disneyland waar ik helemaal werd onder gedompeld in de magische wereld van Walt Disney. Niet lang daarvoor was een van hun nieuwste remakes (Aladdin) uitgekomen in de bioscoop. Aangezien ik de nieuwe versie van Beauty en het Beest ontzettend mooi vond wilde ik deze film ook wel zien. Dus herbeleefde we de sfeer van het park nog een keertje en zijn we naar de bioscoop gegaan om Aladdin te bekijken.

“If you don’t have anything, you have to act like you own everything.” ~ Aladdin

Aladdin gaat over een straatjongen die samen met zijn aapje moet stelen om aan zijn voedsel te komen. Gelukkig is hij door de jaren heen erg goed geworden in het ontsnappen na een roof waardoor hij nooit wordt gepakt. Als een vrouw in de problemen komt doordat ze brood heeft gegeven aan hongerige kinderen zonder te betalen besluit Aladdin om deze vrouw te helpen aan de bewakers te ontkomen. Ze stelt zich voor als Dalia en Aladdin ziet aan haar geïmporteerde kleding dat ze uit het paleis komt. Omdat hij onder de indruk is van haar besluit hij  later die dag in te breken in het paleis met 47 bewakers om haar nog eens te zien. Daar spot Jafar (de naar macht snakkende raadsvizier van de Sultan) Aladdin en weet dat hij de ruwe diamant is die hij nodig heeft om in de Grot der Wonderen de olielamp te stelen die hij wilt gebruiken om de machtigst man van de wereld te worden.

“Steal an apple, and you’re a thief. Steal a kingdom, and you’re a statesman.” ~ Jafar

Deze film voldoet aan alle standaarden die je van Disney verwacht. Door de prachtige kostuums en sets met oog voor details word je helemaal meegenomen naar het verre Oosten en ook aan de herkenbare meezingers zoals ‘A whole new world‘ en ‘Friend like me‘ is er geen gebrek. Ook het acteerwerk en de special effects zijn van hoog niveau waardoor het prettig is om naar te kijken. Maar waar ik me het meest door heb geamuseerd is toch wel de humor wat ervoor heeft gezorgd dat ik hardop heb moeten lachen. Het verhaal van de film was redelijk voorspelbaar, maar waarschijnlijk heeft 99% van de kijkers hem toch al lang gezien en maakt dat helemaal niets uit. Deze film gaat over verboden liefde en macht, maar heeft wel een ijzersterke feministische boodschap aan het einde waardoor het zeker geen slap verhaal is.

Kijk jij wel eens een Disney film?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *