Movie Monday #23: The Lion King

The Lion King is een film waar ik en mijn vriend al heel erg lang naar uitkeken. Lang voordat hij in de bioscoop was of de trailer überhaupt was uitgebracht wisten we al dat we deze film op het witte doek zouden gaan bekijken.  Afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver nadat ik mijn collega’s er al een week lang lovende woorden over hoorde zeggen.

“Everything you see exists together in a delicate balance. While others search for what they can take, a true king searches for what he can give.” ~ Mufasa

Deze remake van The Lion King verteld hetzelfde verhaal als het origineel. De film gaat over Simba, de zoon van koning Mufasa die zorgt voor een goede balans tussen alle dieren. Simba is nog maar een welpje maar wil nu al bewijzen dat hij een stoere leeuw is. Door zijn oom Scar wordt hij dan ook uitgedaagd om allemaal dingen te doen – want dan zouden ze hem niet meer zien als een welpje – die zijn vader hem eigenlijk heeft verboden. Als Simba in een opstootje terecht komt probeert zijn vader hem te helpen, maar overlijdt door toedoen van zijn eigen broer. Scar praat op Simba in dat het zijn schuld is dat zijn vader er niet meer is en zegt dat hij moet vluchten en nooit meer terug moet komen. Samen met de hyena’s wordt Scar de nieuwe koning en is het koninkrijk niet meer wat het geweest was doordat de balans is verstoord.

“Oh yes, the past can hurt. But from the way I see it, you can either run from it, or learn from it.” ~ Rafiki

The Lion King is een hele mooie en emotionele film. Ik huil normaal nooit bij films, maar deze keer kreeg ik toch een paar keer waterige ogen. Simba als welpje is ontzettend schattig en het verhaal heel erg zielig. Ondanks dat de film volledig is geanimeerd, ziet hij er wel levensecht uit. Ik kan me heel goed voorstellen dat kinderen niet eens in de gaten hebben dat het geen echte dieren zijn maar animaties. Zelfs ik vond het op sommige momenten moeilijk te geloven. Wat ik wel opvallend vind is dat ze in deze film liedjes uit andere Disney films hebben verwerkt. Ik had al het idee dat ik een liedje uit Aladin hoorde, maar mijn vermoedens werden pas echt bevestigd toen ik ‘Be our Guests’ uit Beauty and the Beast hoorde – inclusief de aankondiging die Lumière maakte. Ik vond dit wel een leuke toevoeging en het zorgde voor een hilarische scene, maar ik kan me ook voorstellen dat er kijkers zijn die hier minder enthousiast over zijn. Al met al is The Lion King alles wat je ervan verwacht, maar meer. De film heeft een fantastisch begin, een steengoed verhaal en een prachtig einde. Deze film moet je gewoon gezien hebben. Of je nu fan bent van Disney of niet.

Heb jij The Lion King al gezien of ga jij hem nog bekijken?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *