Movie Monday #4: Beauty and the Beast

In Movie Monday #2 deelde ik ook al een film waarin Emma Watson de hoofdrol vertolkt, The Circle vond ik zwaar tegenvallen waardoor ik behoorlijk wat kritiek leverde. Even dacht ik dat geen van haar films na Harry Potter een succes zouden worden, maar Beauty and the Beast heeft wel bewezen dat het niet aan een gebrek aan talent van haar kant lag, maar dat ze gewoon in zee was gegaan met een ontzettend slecht script.

“You are the wildest, most gorgeous thing I’ve ever seen! Nobody deserves you…” – Gaston (naar zijn spiegelbeeld)

Ik kan het me bijna niet voorstellen dat je niet weet waar Beauty and the Beast over gaat. Maar just in case, hier een kleine inleiding: Belle groeit met haar vader op in een klein Frans dorpje. Als hij samen met zijn paard vertrekt om de volgende dag pas weer terug te keren, is Belle geschokt om te zien dat het paard zonder haar vader terug is gekomen. De dappere Belle bedenkt zich geen moment, stapt op het paard en gaat opzoek naar haar vader. Ze treft hem gevangen in het magische kasteel van het Beest, wie eigenlijk een knappe Prins is die leeft onder de vloek van een tovenares. Belle wordt gevangen genomen om zo haar vader vrij te kunnen laten en raakt daar al snel bevriend met het betoverde personeel en leert om verder te kijken dan het uiterlijk alleen.

“New and a bit alarming, who’d have ever thought this could be? True that he’s no Prince Charming , but there’s something in him that I simply didn’t see.” – Belle

Laat ik maar meteen met het belangrijkste beginnen: Deze film doet eer aan de animatiefilm uit 1991. Veel van het verhaal is hetzelfde gebleven (Gaston eet nog steeds veel te veel eieren), alleen dan gestoken in een nieuw jasje. De special effects zijn adembenemend mooi, en deze film  is er goed in geslaagd om de kijker mee te nemen naar een oud Frans dorpje. Het verhaal én het plot zijn hetzelfde gebleven. Ergens ben ik hier blij om, maar ik vind het ook wel jammer omdat je hierdoor ruim 2 uur kijkt naar de re-make van iets wat je vroeger al veel te vaak hebt gezien. De cast zingt wel de sterren van de hemel, ondanks dat dit niet mijn ding is zullen liefhebbers hier wel blij mee zijn.

Al met al is Beauty and the Beast een hele mooie film en echte Disney fans van de animatiefilm zullen met deze hun hart op kunnen halen. Heb jij Beauty and the Beast al gezien?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *