Series and films I’ve been watching #5

Netflix bed benen series films kijken

Vorige week werd ik helaas ziek en voelde ik me alles behalve fit. Omdat ik veel hoofdpijn en stress kreeg van iedere poging die ik deed om te studeren besloot ik om mezelf even rust te gunnen om weer zo snel mogelijk op de been te komen. Ik heb heel erg veel Friends gekeken, maar daarnaast ook een film aangezet en wat meer afleveringen gekeken van onderstaande series.

To all the boys I’ve loved before

Deze film (en de enige uit dit rijtje) gaat over een middelbare scholier die tijdens een heftige verliefdheid haar gevoelens van haar afschrijft in een brief geadresseerd naar de jongen waar ze verliefd op is. De brieven waren puur voor zichzelf om haar gevoelens en emoties op een rijtje te krijgen. Maar onbedoeld worden de brieven toch op de post gedaan en komen de jongens achter haar ware gevoelens voor hen. Dit is een echte tienerfilm, inclusief slecht acteerwerk – behalve van Janel Parrish die helaas maar een kleine rol vertolkt – en een redelijk voorspelbaar einde. Het is wel gewoon een leuke film te kijken als je net zoals ik ziek in bed ligt en zin hebt in een film zonder ingewikkeld verhaal die veel aandacht en concentratie vereist. Ik denk dat deze film voor wat jongere meiden een aanrader is om te kijken, ben je net zoals ik de 20 al voorbij, dan is hij wellicht iets minder interessant.

Homeland

Na 8 jaar opgesloten te zitten in een oorlogsgebied komt de Amerikaanse marinier Brody vrij. CIA agente (met een psychische stoornis) Cassie krijgt informatie in haar oor gefluisterd waardoor ze Brody ervan verdenkt om een terrorist te zijn van een misdaadgroep die een aanslag op Amerika wil plegen. Maar weinig mensen geloven de woorden van Cassie waardoor ze erg veel moeite moet doen om haar collega’s van haar theorieën te overtuigen. Dit is een erg leuke en vooral zeer spannende serie. De karakters zijn soms best irritant en luisteren eigenlijk nooit naar elkaar, maar het verhaal heeft een goede spanningsboog en je blijft nieuwsgierig naar de waarheid – die je gelukkig ook te zien krijgt.

Insatiable

Insatiable gaat over Patty die altijd in een hoekje werd gestopt door haar overgewicht. Als ze na een ongeluk alleen nog maar sap mag drinken en ontzettend veel afvalt wordt ze opeens wel gezien. Om wraak te nemen op alle mensen die haar onaardig hebben behandeld wil ze missverkiezingen winnen. Op deze Netflix serie is ontzettend veel kritiek geweest, met name omdat het zou fat-shamen. Zelf vind ik het allemaal wel meevallen en heb ik het idee dat die kritiek gebaseerd is op de trailer en niet de serie zelf. Ik vind het geen geweldige serie, maar wel prima om bijvoorbeeld aan te zetten tijdens het koken. Met name Patty’s missverkiezing coach vind ik ontzettend irritant; zijn gedrag en zijn stem zijn zo ontzettend overdreven. Het gaat gelukkig niet alleen over het oppervlakkige missverkiezingswereldje, er komen ook andere onderwerpen aan bod zoals haar beste vriendin die lesbisch is en verliefd op haar blijkt te zijn. Daarnaast is het gewoon een high school serie met gemene meiden die van elkaar willen ‘winnen’ en knappe jongens wiens harten veroverd worden.

Crossing lines

Crossing Lines is wederom een detective serie. Deze gaat over een soort Interpol waarbij Daniel een Europees team van specialisten op heeft gezet om verschillende zaken die zich in meerdere landen afspelen op te lossen. Van ontvoeringen tot moorden. Een zeer interessante serie met in iedere aflevering wel weer een plot twist of ver gezocht inzicht waardoor een zaak opgelost kan worden. Ook blijken velen karakters zelf een dramatisch verleden te hebben en worden deze  puzzels stukje voor stukje in elkaar gelegd.

Welke series en films heb jij de afgelopen tijd gekeken?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *