Series I’ve been watching #2

In de kerstvakantie had ik eindelijk eens tijd voor mezelf om gewoon lekker te doen waar ik zin in heb. Geen verplichtingen, geen studie, helemaal niets. Ik heb gemerkt dat het echte binge watchen wat ik vroeger deed niets meer voor mij is. Ik kan niet meer aflevering naar aflevering achter elkaar kijken. Daarnaast heb ik ook een aantal films voor Movie Monday’s gekeken en keek ik voornamelijk Gossip Girl, wat geloof geen uitleg meer nodig heeft. Toch heb ik nog een aantal series gekeken die mij positief hebben verrast, vandaag vertel ik welke dat waren.

Soof: Een nieuw begin

Soof (Lies Visschedijk) is een echte huismoeder voor drie kinderen; een tienerdochter en twee zoons. Haar grootste passie is koken en daarom heeft ze naast haar woning een eigen restaurant gebouwd waarin ze iedere avond haar gasten de lekkerste gerechten voorschotelt. In de films was al te zien hoe ze vreemd ging met de ontzettend leuke en charismatische danser Jim (Dan Karaty) en vervolgens haar huwelijk met Kasper (Fedja van Huêt) beëindigde. Kasper wordt verliefd op de nieuwe vriendin van Soof die tevens helpt met de verbouwing van hun zolder, Soof krijgt ook meerdere kansen op een liefde, Jim komt terug naar Nederland voor een show en Soof’s dochter valt als een blok voor hem. De serie gaat verder waar Soof 2 is gebleven, maar ik geloof dat je het nog best prima kunt volgen zonder de films te hebben gezien. Alhoewel je eigenlijk die ook gewoon moet gaan kijken want beide films en de serie ziten vol leuke verhaallijnen, herkenbaarheid en humor. Heel veel humor. Deze serie kun je kijken op Videoland en wordt binnenkort ook uitgezonden op rtl.

Designated Survivor

Tom Kirkman (Kiefer Sutherland) wordt ontslagen, maar niet voor lang. Dezelfde avond wordt het volledige parlement inclusief de President van de Verenigde Staten plat gebombardeerd. Tom is de designated survivor, de enige overlevende, en daarmee de nieuwe President. Zijn leven en dat van zijn gezin staat daarmee volledig op zijn kop. Hij moet niet alleen zijn nieuwe collega’s zien te overtuigen van zijn kunnen, maar ook het hele land. Tom is een ontzettend leuke en grappige man met het hart op de goede plaats. Hij zet alles op alles om het land te redden en alle bedreigingen uit te schakelen terwijl de FBI zijn beste mensen inzet om te ontrafelen wie achter de bomaanval zat. Hierdoor krijg ik een beetje het gevoel alsof ik een kijkje in de keuken kan nemen. Dat is uiteraard niet zo, maar het is wel zeer interessant en ontzettend spannend. Seizoen 1 staat op Netflix en van Seizoen 2 komt er iedere week een nieuwe aflevering online.

Prison Break

Misschien kom ik hier wel erg laat mee, maar iedere keer als ik de trailer bekeek dacht ik niet ‘Oh, dat ziet er leuk uit, laat ik die serie maar gaan kijken.’ Daarom was ik er nooit echt aan begonnen, maar nadat ik en mijn vriend White Collar hadden gekeken moest er een nieuwe serie komen van hetzelfde niveau en die we allebei leuk vinden. Prison Break gaat over Michael Scofield (Wentworth Miller), een zeer intelligente man die opzettelijk in de gevangenis wil komen waar zijn broer Lincoln Burrows (Dominic Purcell) verblijft. Linc heeft de doodstraf gekregen voor een moord die hij niet heeft gepleegd. Terwijl een vriendin van Michael zijn onschuld probeert te bewijzen, heeft hij een plan bedacht om samen met hem uit de streng bewaakte gevangenis te ontsnappen, uiteraard niet zonder problemen en beren op de weg. Wij zijn net begonnen aan seizoen 4 dus hebben nog heel wat afleveringen te gaan van deze 5 seizoenen tellende serie. Tot nu toe vond ik seizoen 1 met kop en schouder het leukst en ben ik blij dat seizoen 3 erop zit. De paar afleveringen die ik van seizoen 4 heb gezien waren ook erg veel belovend. Het leukst (maar eigenlijk ook weer niet) aan deze serie vind ik dat iedere aflevering ouderwets eindigt met een cliffhanger waardoor je door wilt blijven kijken. Dat het een spannende serie is hoef ik er geloof ik niet meer bij te zeggen. Seizoen 1 tot en met 4 staan op Netflix.

Famous in love

Famous in love gaat over de twee beste vriendinnen Paige Townsen (Bella Thorne) en Cassandra Perkins (Georgie Flores) die auditie doen voor een filmrol. Paige wordt uitgekozen en rolt in het glamoureuze leventje van een filmster terwijl haar vrienden normaal blijven. Verwacht geen steen goede serie met uitmuntend acteerwerk, maar gewoon een leuke serie om te kijken tijdens een meidenavondje met veel glamour, drama en romantiek.

Shadowhunters

Een sciencefiction serie kon natuurlijk niet achterblijven in dit rijtje. Nadat ik jaren geleden voor het eerst de film (The Mortal Instruments) heb gezien, was ik meteen verkocht. Toen ik ging Googlen voor meer kreeg ik teleurstellend nieuws: de film was slecht ontvangen waardoor er geen vervolg kwam. Wel vond ik een hele boekenreeks over The Mortal Instruments die begon met drie boeken, maar inmiddels al is uitgebreid naar zes boeken en vele prequels en sequels. Nadat ik ze alle zes had gelezen was ik er wel een beetje klaar mee. Maar toen ik hoorde dat Freeform (de zender van onder andere Pretty Little Liars) een serie hierover ging maken werd ik toch weer erg nieuwsgierig. Shadowhunters gaat over Clary (Katherine McNamara) die op haar 18e verjaardag haar moeder verliest en ontdekt dat ze geen normale tiener is maar toegang heeft tot een duistere laag van deze wereld waarin demonen de wereld terroriseren. Jace (Dominic Sherwood) is de eerste die hier achterkomt en neemt haar op bij zijn familie in het Instituut van New York. Clary gaat samen met haar beste vriend Simon (Alberto Rosende), Jace, Izzy en Alec op zoek naar haar moeder terwijl ze het kwaad en hun vijand Valentine proberen te bestrijden. Tijdens het eerste seizoen heb ik vaak gedacht dat het niet zo’n goede serie is en vreesde ik dat er geen vervolg zou komen. Maar nog vaker heb ik me gerealiseerd hoe ontzettend gaaf ik deze serie vind. Iedere keer zit ik weer op het puntje van mijn stoel en kan ik niet wachten tot de volgende aflevering. Ik moet nog even geduld hebben want seizoen 3 wordt pas op 20 maart voor het eerst uitgezonden, hopelijk verschijnen de afleveringen net zoals seizoen 1 en 2 ook op Netflix.

Welke series heb jij de afgelopen tijd gekeken?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *