What I’ve been watching #10

Netflix bed benen series films kijken

Een hele tijd lang heb ik bijna geen televisie meer gekeken en de series die al maanden op mijn ‘to watch-list’ staan, die staan er nog steeds op. Wel heb ik de afgelopen maand wat meer tijd gemaakt om zo nu en dan een film te kijken dus helemaal mijn tv helemaal vermijden heb ik ook niet gedaan. Deze keer heb ik twee Nederlandse series voor je en een aantal films.

Murder Mystery 

In deze komedie gaan Audrey en Nick na 15 jaar huwelijk eindelijk op huwelijksreis naar Europa. Nick doet zich al jarenlang voor als recherche terwijl hij eigenlijk een wijkagent is die al drie keer is gezakt voor het examen en Audrey vind zijn “vak” helemaal geweldig en leest niets liever dan murder mysteries. In het vliegtuig ontmoet Audrey de rijke Charles Cavendish die hun uitnodigt om met hem mee te gaan reizen. Eenmaal op de yacht wordt de stikkend rijke oom van Charles vermoord in een kamer vol erfgenamen. Audrey en Nick worden al vrij snel als hoofdverdachten aangewezen en proberen vervolgens zelf met alle kennis die ze hebben deze zaak op te lossen. Toen ik Adam Sandler in beeld zag had ik geen hoge verwachtingen van deze film aangezien ik de meeste films waarin hij speelt niet fantastisch vind. Gelukkig bracht Murder Mystery hier in verandering in, want dit was wel echt een leuke film. De humor was goed, de karakters waren leuk en de zaak werd uiteraard opgelost. Wel had ik tijdens de scene na de moord al meteen juist geraden wie de moordenaar was, maar misschien heb ik zelf al teveel detective series gekeken in mijn leven…

Love Island 

In Love Island zitten tien vrijgezellen in een villa afgesloten van de buitenwereld in de hoop daar de liefde van hun leven te vinden. Ze moeten een koppel vormen en komen er via spelletjes en opdrachten achter of er een klik is. Het koppel dat het minst goed bij elkaar past moet de villa verlaten en plaats maken voor nieuwe vrijgezellen. Het beste koppel wint uiteindelijk een geldprijs. Iedere dag kwam er een 40 minuten durende aflevering en op zaterdag een samenvatting van de hele week. In het begin vond ik het nog wel leuk om bij te houden, maar al vrij snel kwam ik erachter dat er niet zoveel boeiends gebeurde in die villa en dat de meeste er niet zaten voor de liefde, maar voor de aandacht om hun carrière een boost te geven. Afgelopen zondag werden de winnaars bekend gemaakt, dus deze serie is nu afgelopen. Je kunt de afleveringen nog terug kijken op Videoland als je wel van reality life series houdt.

Onze Jongens 

In deze Nederlandse film – die nu ook op Netflix staat – keert Jorrit (Jim Bakkum) terug naar Nederland om te gaan werken in het bouwbedrijf van zijn beste vriend en om zijn 9-jarige zoon voor het eerst te ontmoeten. Al snel blijkt het niet zo goed te gaan met het bouwbedrijf en bedenkt Jorrit een manier om het overeind te houden; ze gaan strippen. Deze film heb ik gekeken toen ik een avond alleen thuis was en dat is maar goed ook want ik denk dat menig man na het kijken van deze film een minderwaardigheidscomplex overhouden. Gelukkig bevat de film naast de hete scenes nog genoeg verhaal en diepgang waardoor het geen slap aftreksel van Magic Mike is. Ik zou zelfs zeggen dat deze film veel beter en leuker is dan Magic Mike. Echt een aanrader om samen met je vriendinnen te kijken. En als je dan na het kijken denkt ‘ik wil meer!’ dan heb je geluk want het vervolg is momenteel in de maak en komt naar verwachting in 2020 in de bioscoop.

Undercover 

Undercover is de allereerste Nederlandse Netflix serie en gaat over twee undercover politieagenten die een camping in Limburg infiltreren om daar de grooste drugsbaron van Europa te ontmaskeren. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de Eindhovense Janus van Wesenbeeck die door een undercover actie in de val is gelokt. Dagenlang waren mijn collega’s in de ban van deze tien aflevering tellende serie. Ze vonden hem allemaal steengoed en hebben hem in een keer uitgekeken. Na al deze verhalen moest ik er natuurlijk wel aan beginnen, maar zo spannend als zij hem omschreven vond ik hem echt niet. Als Brabander vond ik het wel grappig om deze acteurs Brabants te horen praten (ondertiteling is beschikbaar als je het niet kunt verstaan), maar heel boeiend vond ik het niet. Ik heb het uiteindelijk zeven afleveringen volgehouden en aan mijn collega’s gevraagd hoe het afliep.

The Last Summer 

Deze film gaat over vier vrienden die net van de middelbare school afkomen en nog één zomer hebben voordat ze gaan studeren. Deze alles definiërende zomer moet bepalen wie ze zijn,  wat ze willen gaan doen in hun leven en met wie ze hun leven willen delen. The Last Summer is denk ik precies wat je ervan verwacht; zomer, jonge acteurs, drama, liefde en clichés. Het is een typische romantische komedie zoals er al zoveel bestaan, maar dat maakt het voor mij niets minder leuk. Perfect om deze zomer te kijken – ook als je net zoals ik al lang niet meer op de middelbare school zit.

Welke film of serie heb jij laatst gekeken?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *