What I’ve been watching #13

Netflix bed benen series films kijken

Vanaf heden kun je met Disney Plus alle Disney, Marvel, Pixar, Starwars en National Geographic content streamen in Nederland. Ik verwacht dus dat binnenkort alle Disney en Marvel films die nu op Netflix te zien zijn daar weg zullen gaan. De afgelopen tijd heb ik dus nog maar even een paar van deze films gekeken, nu het nog kan.

Pokémon: I choose you 

Deze Pokémon film vertelt het verhaal van het eerste seizoen in Kanto, maar dan in sneltreinvaart. Veel details zijn dus achterwege gelaten, maar ontroerende scènes zoals die van Charmander die achtergelaten wordt op een rots en Butterfree die samen met de andere Butterfrees vertrekt om te paren zitten er wel in. Evenals het einde wat ik zelf nooit heb gezien. Ik vind het heel knap hoe ze zoveel beeldmateriaal in een korte tijdsspanne kunnen laten zien en er tegelijkertijd voor zorgen dat het een kloppend verhaal blijft. Bovendien voelde het ook helemaal niet gehaast aan. Het was ook erg leuk om het eerste seizoen opnieuw in vogelvlucht te bekijken. Het is een aanrader om te kijken als je van Pokémon houdt.

Luther 

Luther is een detective die moordzaken oplost. Hij was vanwege slecht gedrag een tijdje geschorst, maar heeft inmiddels zijn baan weer terug. Hij vindt de moordenaar van de eerste zaak die hij weer terug krijgt, maar heeft geen bewijs. Ze blijven elkaar in de gaten houden en bouwen een hele rare connectie op. De gebeurtenissen in deze serie zijn echt te bizar voor worden. Zo moordlustig als ze hier voorbij komen kun je ze zelf niet bedenken. Ik kan me ook niet anders voorstellen dan dat de makers van deze serie een hele zieke geest of nare fantasie hebben Als je graag een detective serie wil kijken, dan raad ik je aan om White Collar, Lucifer of The Good Cop te gaan kijken.

Spider-man: Into the Spider-verse 

Deze film lijkt op de normale Spidermanfilms, behalve dat er opeens meerdere universums zijn waardoor er ook meerdere personen zijn met de Spiderman-achtige gave. Ze bundelen hun krachten om het kwaad uit de wereld te helpen. Wat deze film uniek maakt is de manier waarop de animaties zijn gemaakt. Nergens anders is dit te zien. Het ziet er ontzettend gaaf uit, maar in het begin moest ik er wel aan wennen. Het verhaal is niet heel realistisch (I mean, meerdere universums?!) maar bevat wel de humor die wij gewend zijn van Marvel. Deze film is het kijken waard, puur en alleen al voor de nieuwe technieken die zijn gebruikt om dit tot stand te brengen.

Brave 

Het verbaasd me dat ik nog nooit Brave heb gezien aangezien deze film in Schotland afspeelt en ik de ‘Temple Run’ achtige game een aantal jaar geleden veel heb gespeeld. Brave gaat over Princes Merida die haar eigen weg wil gaan. Ze wilt niet trouwen met de man die haar ouders voor haar uitkiezen, ze is rebels en gaat veel liever zelf de hoogste berg beklimmen of pijl-en-boogschieten. De film kwam erg langzaam vooruit. De introductie nam zoveel tijd in beslag waardoor het te lang duurde voordat de film eindelijk bij ‘het grote probleem’ aankwam. Er gebeurde zo weinig dat we hem halverwege af hebben gezet. Wat mij betreft heeft Disney vele leukere films gemaakt die je beter kunt kijken in plaats van deze.

Bodyguard 

Deze serie begint meteen spannend als David in de trein zit om zijn kinderen bij hun moeder af te zetten. Hij is een agent en als hij hoort dat er een zelfmoord terrorist in zijn wagon bevindt komt hij meteen in actie om een terreurdaad tegen te houden. Hij wordt de held van de dag en enorm geprezen om zijn acties. Daarna zie je hoe hij de bodyguard is van een politicus die andere idealen heeft dan hij. Het gaat dan heel erg langzaam verder en er gebeurt nog maar weinig. Gelukkig is dit alleen zo in de eerste aflevering. De afleveringen zijn langer dan gemiddeld en duren ongeveer een uur. In dat uur gebeurt er van alles, van alledaagse familiedrama tot aan terroristische aanvallen waar David de politicus voor moet beschermen. Bodyguard is een zeer spannende serie met onverwachtse plotwendingen.

Welke film of serie heb jij laatst gekeken?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *