What I’ve been watching #14

Netflix bed benen series films kijken

Het weekend voor de halve marathon die ik vorige maand gelopen hebt moest ik natuurlijk voldoende rust nemen zodat ik fit aan de start zou verschijnen. Ik heb dan ook goed gebruik van het moment gemaakt en lekker veel Netflix gekeken. Het hielp waarschijnlijk ook wel mee dat ik in de week na mijn halve marathon een weekje vrij was en ik lekker veel tijd had om op bed te Netflixen (we hadden toen onze bank nog niet). Ik heb genoeg nieuwe films en series gekeken, dus het is weer tijd voor een update.

Dead to me 

In deze Netflix serie sluit Jen zich aan bij een support groep voor mensen die rouwen. Haar man is een aantal maanden daarvoor doodgereden tijdens een hit and run en ze heeft moeite om het verlies te verwerken en voor haar twee kinderen te zorgen. In de groep ontmoet ze Judy die net als zij haar partner is verloren en waarmee het direct klikt. Echter blijkt al snel dat haar verhaal niet klopt en ze een geheim met haar meedraagt. Als ik deze samenvatting zo opschrijf, dan klinkt het niet als een leuke serie maar dat is het wel. Het gaat natuurlijk over een zwaar onderwerp, maar dat wordt afgewisseld met luchtige momenten en zeer geestige humor. Tijdens het kijken van deze serie heb ik ook meerdere keren hardop moeten lachen. Ik vind het echt een aanrader om te kijken.

Swiped 

James is een genie in programmeren waardoor hij op alle prestigieuze universiteiten is aangenomen. Helaas heeft hij niet genoeg middelen om zijn opleiding daar te kunnen financieren waardoor hij op een kleine universiteit eindigt. Zijn roommate biedt aan om het collegegeld te betalen als hij in ruil daarvoor de ultieme date-app ontwikkeld. Ik had onwijs hoge verwachtingen van deze film omdat Noah Centineo hier een grote rol in heeft en hij in vele leuke Netflix films heeft gespeeld. Echter vond ik hem behoorlijk tegenvallen. De karakters waren heel erg oppervlakkig en onwijs cliché, maar dan niet op een goede manier. Deze film kun je wat mij betreft dus beter overslaan.

Working moms 

De naam van deze zegt eigenlijk al waar hij over gaat, namelijk over vijf vrouwen die het (nieuwe) moederschap combineren met het werkende leven. De een is iets ambitieuzer dan de ander, maar stuk voor stuk houden ze van hun kind(eren) en worstelen ze met de opvoeding ervan. Ik ben op aanraden van een collega begonnen met deze serie zonder er veel van te verwachten. Ik ben natuurlijk geen moeder – en hoop dat dit nog wel even zo blijft – waardoor ik mezelf totaal niet kan identificeren met deze vrouwen. Toch vind ik het een onwijs leuke serie doordat hij bomvol met humor zit. Bovendien gaat het natuurlijk ook over hun relatie met hun partner en de scheiding tussen werk en privé. Mocht ik ook wel kinderen hebben, dan denk ik dat ik mezelf heel erg zal herkennen in het karakter van een van deze vrouwen. Deze serie is enorm leuk om te kijken, ook als je net als ik geen moeder bent.

Downsizing 

Het grootste probleem in de wereld is overpopulatie waardoor er niet alleen te weinig ruimte voor iedereen is, maar ook te weinig voedsel en teveel afval. Een wetenschapper is het gelukt om  mensen te laten krimpen totdat ze maar een paar centimeter hoog zijn. Hiermee zal het probleem teruggedrongen worden. Een koppel besluit om ook te krimpen waarna ze als miljonairs in een villa het goede leven tegemoet zullen gaan. Na het zien van deze trailer leek de film ons zo leuk dat we hem graag in de bioscoop wilden zien. Uiteindelijk was er dat weekend iets tussengekomen waardoor we toch niet zijn gegaan. Later hoorden we van velen dat de film ontzettend tegenviel waardoor we besloten om niet meer te gaan. Nu hij op Netflix staat wilden we hem toch wel zien omdat het ons nog steeds een leuke film lijkt. Gelukkig mag ik onze vrienden gelijk geven; deze film is ontzettend slecht en heel erg saai. De humor is maar in kleine maten aanwezig en helemaal niet zo grappig als ik had verwacht. Deze kun je dus inderdaad lekker overslaan.

Boost2Berlin 

In deze korte documentaire (hij duurt maar een halfuurtje) wordt je meegenomen in de voorbereidingen van Imo, Nick en Monique in hun aanloop naar de marathon van Berlijn. Alle drie hebben ze hun eigen bijzondere verhaal. Imo is rete snel en zou heel graag nog een keer een PR van 2:22:22 willen lopen, Nick was zwaar verslaafd aan de alchohol en heeft zijn leven volledig om moeten draaien en Monique kampt al een jaar met blessures. Erg leuk en interessant om te zien als je zelf ook een hardloper bent of interesse hebt hierin. Je wordt meegenomen in de ups en downs en in de harde werkelijkheid van deze sport. Ik heb de documentaire maar drie sterren gegeven omdat ik bijna alles al gezien had in de tien losse afleveringen die op YouTube zijn verschenen. Als ik deze van te voren niet had bekeken had ik waarschijnlijk net zoals vele anderen ook kippenvel gekregen bij het kijken en hem wat meer sterren gegeven.

Welke films of series heb jij de afgelopen tijd gekeken?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *