What I’ve been watching #16

Netflix bed benen series films kijken

Zeer waarschijnlijk heb jij vanaf vandaag kerstvakantie anders ben je zo’n pechvogel zoals ik die gewoon lekker door mag ploeteren. Hoe dan ook, in de komende weken heb je maar liefst vijf vrije dagen (Kerst, weekend en nieuwjaar). Heb je nog geen idee wat je gaat doen of hoe je kerst met je (schoon)ouders moet gaan doorbrengen? Dan heb ik hier een lijstje met vijf kerstfilms die nu op Netflix staan. Ik vertel je welke je zeker moet kijken en welke je beter over kunt slaan. Veel kijkplezier!

The Knight before Christmas 

Een ridder uit te Middeleeuwen belandt door een spreuk opeens in de 21e eeuw. Hij begrijpt maar weinig van radio’s, vliegende ijzeren paarden (bij ons bekend als vliegtuigen) en waar hij in hemelsnaam is beland. Gelukkig is daar Brooke die hem een wegwijs kan maken in de moderne wereld. A Knight before Christmas viel voor mij tegen; ik had er wat meer van verwacht. Het idee vind ik heel leuk, maar het was slecht uitgewerkt. Zo kan de ridder (niet zo heel erg goed) autorijden, terwijl iemand uit de Middeleeuwen natuurlijk geen flauw benul heeft van waar het gas zit. Ook het liefdesverhaal vond ik niet heel sterk.

A Cinderella story: A Christmas wish 

Het bekende verhaal van Assepoester, maar dan in een modern jasje en met een vleugje Kerst. Kat – wonend bij haar duivelse stiefmoeder en twee domme stiefzussen – werkt als elf in Santa Land. Daar ontmoet ze een hele leuke jongen en lijkt het erop alsof het geluk eindelijk aan haar kant is. Van A Cinderella story: a Christmas wish had ik hele lage verwachtingen, maar deze werden ruimschoots overtroffen. Het hele ‘ik ken je niet door je vermomming’ verhaal is natuurlijk grote onzin en uiteraard weet je al hoe het verhaal af gaat lopen. Desondanks vond ik het een leuke film waar ik met veel plezier naar heb gekeken. Wat mij betreft een aanrader.

Elf 

Door een fout belandt Buddy op de Noordpool tussen alle elfen die voor de Kerstman werken. Hij wordt daar net als alle andere elfen opgegroeid totdat hij erachter komt dat hij eigenlijk mens is en op zoek gaat naar zijn echte ouders in New York. Elf wordt geloof ik gezien als een echte kerstklassieker, daarom wilde ik deze film graag bekijken. Uiteindelijk heb ik hem halverwege afgezet omdat ik hem totaal niet leuk vond. Ik vond alles maar overdreven Amerikaans en slecht geacteerd. Deze film was totaal niet mijn ding.

Merry happy whatever 

Emmy brengt voor het eerst haar nieuwe vriend mee naar huis voor Kerst. Dat haar familie een beetje gek is is een understatement en haar vader is op zijn zachts gezegd niet heel blij met haar nieuwe liefde en dat laat hij duidelijk merken.  Deze serie heeft humor en de familiedrama zou voor velen herkenbaar moeten zijn. In plaats daarvan zijn de karakters zo sterk uitvergroot dat ze unrelatable zijn en jij je er niet snel mee zou kunnen identificeren. Jammer, want dit had een onwijs leuke serie kunnen zijn die je tijdens de kerstdagen heerlijk kunt binge watchen. Hij is nog steeds wel leuk, maar na een aflevering had ik het ook wel weer gehad.

A Christmas Prince: the Royal baby 

In de derde film over ‘the Christmas prince’ is inmiddels koningin Amber zwanger van hun eerste kindje. Terwijl haar uitgerekende datum nadert krijgen ze bezoek van de koning en koningin van een ander koninkrijk om hun wapenstilstand te verlengen. Uiteraard gaat er van alles mis. Zo is het perkament waar ze de handtekening onder moeten zetten zoek geraakt en volgt de legende dat er dan een vloek rust op het eerste kind. Hoe de film eindigt kun je vast al wel raden. Desalniettemin is deze film net zoals de twee voorgangers leuk om tijdens de Kerst te kijken. Het paleis is prachtig versierd dus hiermee kom je zeker in de kerststemming.

Welke kerstfilm moet iedereen echt gezien hebben volgens jou?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *