What I’ve been watching #17

Netflix bed benen series films kijken
Deze keer heb ik onder andere een film gezien die al in 2016 uitkwam maar ik nooit tijd had gevonden om hem te kijken en verslond ik binnen no-time een nieuwe serie. Dit is waar ik de afgelopen tijd naar heb gekeken.

Deadpool 

Als Wade (ryan Reynolds) er achterkomt dat hij kanker in een vergevorderd stadium heeft, is zijn levensprognose schrikbarend kort. Tot er een mysterieuze man naar hem opzoek is in zijn stamkroeg en hij beweert dat hij hem kan genezen. Wade ondergaat de behandeling en geneest van kanker, maar moet daarvoor wel de prijs betalen. De huid over zijn gehele lichaam is verminkt en hij wil wraak nemen op degene die hem dit heeft aangedaan. Ik had veel over deze Marvel film gehoord, met name dat hij nog meer humor zou hebben dan alle andere Marvel films al hebben. De humor zat er wel in, maar ik vond hem veel gewelddadiger dan ik gewend ben. De actie stukken boeien mij niet zoveel en ik hoef ook echt niet te zien hoe iemand twee zwaarden in zijn rug gestoken krijgt. Het einde daarentegen was wel mooi. Actieliefhebbers zullen deze film zeker kunnen waarderen.

Singel 39 

Mo is een ontzettend goede hartchirurg en is tevreden met haar leven. Ze heeft een fijne familie, een prachtige woning en een minaar wie ze een keer per maand ziet. Als ze het leegstaande deel van haar woning aan het homoseksuele kunstenaar met een kinderwens verhuurt, bloeit er een mooie vriendschap op tussen hen. Tegelijkertijd twijfelt Mo of er niet meer is in het leven dan alleen haar carrière. Deze Nederlandse film was heel erg anders dan ik had verwacht. Ik dacht dat het een komedie was over een homo en een vrouw die samen een kindje verwachten. Behalve dat het daar totaal niet overging heb ik ook geen enkele keer moeten lachen. Of de neiging gehad om te lachen. Ik vond de film dan ook maar matig.

The Hookup Plan 

Wanneer Elsa een jaar na haar brake-up nog steeds niet over haar ex heen is besluiten haar twee vriendinnen haar een handje te helpen. Ze huren een mannelijke escort in om een leuke avond met hun vriendin te beleven. Wat ze echter niet hadden verwacht, was dat ze verliefd zouden worden. Deze Franse serie heeft geen fantastisch plot of spectaculair verhaallijn. Toch zorgde de korte afleveringen ervoor dat ik maar door bleef kijken. Ik denk dat ik beide seizoenen in een week volledig heb bekeken. Leuk voor als je even zin hebt om hersenloos tv te kijken en geen behoefte hebt om je te moeten concentreren om iets te kunnen begrijpen.

Klaus 

Een verwende jongen die te lui is om iets te doen wordt door zijn vader naar een afgelegen gebied gestuurd waar hij postbode wordt van een dorpje. Echter is het daar alles behalve gezellig en sturen de mensen daar al decennia lang geen post meer. Gelukkig is hij erg snugger en bedenkt hij allerlei plannetjes om zijn target te halen. Klaus is een kerstfilm geïnspireerd op de kerstman zoals wij hem kennen. Het is een hele mooie film, waarin nieuwe technieken worden gebruikt en met een ontzettend emotioneel einde. Deze film moet je gewoon echt gezien hebben, ook nu het geen Kerst meer is.

Spinning Out 

Kat ademt kunstschaatsen en kan haar leven niet voorstellen zonder deze sport. Als ze tijdens een wedstrijd valt en een scheur in haar schedel krijgt lijkt haar carrière ten einde. Ze was altijd favoriet van haar moeder (die net als zij bi-polair is), maar zij heeft nu alleen nog maar oog voor haar zus Sabrina. Haar enige mogelijkheid om nog te blijven schaatsen is door samen met de arrogante Justin te gaan schaatsen. Spinning Out is een combinatie van The Black Swan en The Cutting Edge. Alhoewel haar mentale ziekte een duidelijke rol speelt in deze serie, is hij niet overheersend. Het wordt goed afgewisseld met luchtige momenten en romantiek. Een leuke serie met een serieus randje.

Wat heb jij de afgelopen tijd gekeken?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *