What I’ve been watching #18

Netflix bed benen series films kijken

De afgelopen tijd heb ik weer heel wat nieuwe series en films gekeken waar ik erg van heb genoten. Zo heb ik een nieuwe serie nog net niet gebinged en zit ik iedere zaterdagavond voor de buis gekluisterd voor de nieuwe aflevering van een serie van eigen bodem.

Lost in Space

Een vijfkoppig gezin heeft alle testen doorstaan en mag een nieuw leven beginnen in de ruimte. Zij – en velen anderen – behoren tot de 24e kolonisten. Als hun ruimteschip (de Resolute) aangevallen wordt door robots moeten ze noodgedwongen evacueren en storten ze neer op een onbekende planeet. Daar moeten ze zien te overleven en een manier zoeken om weer naar de Resolute terug te keren. Deze serie stond al heel lang in mijn lijst op Netflix, maar om de een of andere reden heb ik hem nooit gekeken. Tot een vriendin van me erover vertelde en ik hem de volgende dag meteen heb aangezet. De eerste aflevering vond ik leuk, maar zeer onrealistisch. Hoe meer afleveringen ik keek, hoe leuker ik de serie begon te vinden. Deze serie heeft natuurlijk veel drama, onverwachte gebeurtenissen en ethische vraagstukken. Je moet natuurlijk wel van science fiction en out of space series houden, maar als je dat doet is Lost in Space echt een aanrader.

The Intern

Een oude en gepensioneerde man heeft na het overlijden van zijn vrouw alles gedaan wat er nog op zijn bucketlist stond en zoekt een manier om zijn dagen te vullen. Een stageplek bij een van de grootste en snelstgroeiende online bedrijven van Brooklyn lijkt hem wel wat. Hij wordt aangenomen als assistent van de grondlegger die helemaal niet op bejaarden zit te wachten. Hij moet aan haar bewijzen dat hij een waardevolle bijdrage kan leveren. Dit is de tweede keer dat ik de film zie en ik vond hem net zo leuk als de eerste keer. Deze film heeft veel humor en personages met charisma. Met name de ontwikkeling die het personage van de grondlegger doormaakt tijdens de film is erg bevredigend. Het is een makkelijk begrijpbare film die door een groter publiek gewaardeerd kan worden.

The Good Place

Na haar dood belandt Eleanor per ongeluk in “The Good Place” terwijl ze overduidelijk in “The Bad Place” thuishoort. Al snel biecht ze aan haar zielsverwant op dat er een vergissing is gemaakt en ze daar niet hoort te zijn. Gelukkig is hij een professor in ethiek die haar lessen kan geven zodat ze een beter persoon wordt en haar plekje in “The Good Place” verdient. Ondertussen is er duidelijk iets mis met de buurt waarin ze verblijft en weet ze dat dit haar schuld is. Het is een hele leuke serie met onwijs veel humor. De afleveringen zijn kort (maar 20 minuten) en daardoor makkelijk te kijken. De plottwist in de laatste aflevering van het eerste seizoen zal je niet zien aankomen, waardoor dit een grote verrassing blijkt te zijn. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik seizoen twee (waar ik nu ben) minder leuk vind dan het eerste seizoen. Hopelijk maken seizoen drie en vier dit weer goed.

To all the boys: P.S. I still love you

Let op: Deze film is het vervolg op To all the boys I loved before en zal dus spoilers over die film bevatten. Lara Jean is dol op haar vriend Peter, maar het lukt haar niet om de jaloerse gedachten over zijn ex-vriendin los te laten. Daarnaast schrijft een van de vijf ontvangers van een liefdesbrief haar na een lange stilte terug. Een onverwachte ontmoeting zorgt ervoor dat Lara Jean’s hoofd op hol wordt geslagen en ze niet meer weet voor wie ze moet kiezen. Deze film zit bomvol romantiek, ongemakkelijke situaties en humor. Ook heeft deze film zoals iedere rom-com een voorspelbaar einde, maar dat maakt hem niet minder leuk. Wat ik wel erg jammer vind is dat sommige personages die een grote rol in de eerste film speelden nu helemaal niet meer terugkomen in deze film. Dit vervolg is niet zo leuk als de eerste film, maar nog steeds leuk genoeg om te kijken als je zin hebt in een hersenloze rom-com die over een onzekere tiener gaat.

Wie is de Mol?

Wie is de Mol? is een spelprogramma van Nederlandse bodem. Negen kandidaten gaan samen met één mol op reis naar een prachtig land. Op de meest unieke locaties moeten ze opdrachten doen waarmee ze geld kunnen verdienen. De taak van de mol is om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk geld in de pot komt terwijl de kandidaten erachter moeten proberen te komen wie de mol is. Aan het eind van iedere aflevering is er een test en executie. Degene die de minste vragen over het doen en laten van de mol goed kan beantwoorden moet helaas zijn koffer inpakken en weer naar huis vertrekken. Naast dat de beelden prachtig zijn en de opdrachten heel erg leuk om naar te kijken (soms ook hilarisch) ben je als kijker natuurlijk ook bezig om erachter te komen wie de Mol nu is. Er zijn veel bondjes en complot theorieën die het er niet makkelijker op maken. Naast deze Nederlandse variant komt op Vier ook iedere week de Belgische versie die nog leuker dan de Nederlandse is. Het is een aanrader om deze serie te kijken samen met de officiële Wie is de Mol? podcast en de Trust Nobody podcast.

Waar heb jij de afgelopen tijd naar gekeken?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *