What I’ve been watching #19

Netflix bed benen series films kijken

Nu we het huis nauwelijks nog uitkomen heb ik extra veel tijd om Netflix te kijken. Je moet toch iets. De afgelopen weken hebben we ’s avonds vaker wel dan niet een film gekeken. Ik keek onder andere twee bijna biografische films, een komedie en een serie die zich in een ander tijdperk afspeelt. Daarnaast begon ik ook aan een nieuwe serie die nu al favoriet is.

Steve Jobs  

Steve Jobs is een van de oprichters van Apple. Deze film geeft een kijkje in het bijzondere brein van Jobs. Het laat zien hoe hij ontslagen wordt bij zijn eigen bedrijf en vervolgens mega succesvol wordt. Allemaal dankzij zijn unieke kijk op de wereld. De meeste scenes zijn dialogen die zich afspelen vlak voordat hij het toneel op moet voor een belangrijke presentatie. Persoonlijk vind ik dat wel jammer. Ik had graag wat meer van zijn verhaal gezien. Ik wilde weten waarom hij zo anders is en bepaalde keuzes maakt. Nu krijgen we met name te zien hoe eigenwijs hij is. Wat me nog het meest tegenzit is dat bepaalde momenten in de film heel erg opbouwen naar een presentatie (er zijn er meerdere in de film), maar dat je de presentatie zelf niet te zien krijgt. Dat voelt voor mij een beetje als een anti-climax. Ondanks dat heb ik wel geboeid gekeken, maar is het wat mij betreft niet per sé een aanrader.

Life of the Party 

Wanneer Molly in haar laatste jaar van haar studie zit gaan haar ouders scheiden. Haar moeder krijgt dan spijt dat ze nooit haar studie heeft afgemaakt. Door de scheiding besluit ze dit alsnog te doen en komt bij Molly’s vriendinnen in de klas terecht. Dat vraagt natuurlijk om de nodige problemen en moeder-dochter issues. Deze komedie was erg grappig en laat natuurlijk zien dat je nooit te oud bent om je dromen achterna te gaan. Leuk om te kijken als je even zin heb in iets luchtigs.

The letter for the King 

Tiuri is een jongen met een verleden. Zijn vader overlijdt als hij nog jong is en zijn moeder vind een nieuwe man. Om hem niet teleur te stellen doet Tiuri mee aan de proeven om ridder te worden. Bij de laatste proef komt hij een stervende ridder tegen die hem een brief geeft. Hij moet deze naar de koning brengen en als hij dat niet doet zal er een grote oorlog uitbreken. Vanaf dat moment wordt het zijn missie om kosten wat het kost die brief bij de koning af te geven. Dit is een spannende serie die zich in de Middeleeuwen afspeelt. Na iedere aflevering wilde ik door blijven kijken en was ik erg benieuwd naar wat er zou gaan gebeuren. Het verhaal neemt wel een ander pad dan de boeken. Zo gaat het in de serie af en toe over magie terwijl dit nergens in het boek voorkomt. Dat heb ik me tenminste laten vertellen, ik heb het boek zelf nooit gelezen. Wat mij betreft bestaat deze serie uit veel te weinig afleveringen en mag er snel een tweede seizoen komen.

Eighth grade 

Deze bijna documentaire achtige film gaat over een onzekere tiener die in de laatste week van de onderbouw zit. Je volgt haar worstelingen met zichzelf wat voor de meesten voor herkenbare situaties zal zorgen. Deze film is heel erg rauw en echt, daarom wordt hij ook veel geprezen door critici. Het geeft een betere weergave over het leven van een tiener op de middelbare school dan alle high school movies bij elkaar. Toch vond ik de film niet zo boeiend. We hebben deze vlegeljaren allemaal zelf meegemaakt, dat hoef ik niet nog een keer op het grote scherm te zien. Persoonlijk kijk ik veel liever naar onrealistische komedies met opeenstapelingen van clichés. Die hebben naar mijn mening meer entertainment-waarde dan deze film.

Community 

Zeven kompleet uiteenlopende studenten Spaans 101 vormen een studiegroep in een verwoede poging het vak te halen. Binnen die studiegroep ontstaan er vele vriendschappen en hangt er een seksuele spanning. Echt studeren zie je ze nooit want deze groep mensen hebben een buitengewoon talent voor het houden van onzinnige maar hilarische discussies. Bovendien weten ze zichzelf altijd in de meest bizarre situaties te manoeuvreren. Tijdens het kijken van deze serie heb ik iedere aflevering meerdere keren hardop moeten lachen. De karakters zijn een beetje vreemd, maar dat maakt ze juist zo grappig. Wat mij betreft is deze serie een echte aanrader.

Waar heb jij de afgelopen tijd naar gekeken?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *