What I’ve been watching #21

Netflix bed benen series films kijken

Netflix heeft de afgelopen tijd een aantal hele leuke Netflix originals aan hun aanbod toegevoegd. Daar heb ik gretig gebruik van gemaakt door ze te bingen. Ik kan me nu niet meer voorstellen dat er een tijd was waarin ik geen concentratie had om een hele aflevering te kijken. Nu kijk ik het liefst meerdere afleveringen achter elkaar. Hierbij deel ik dus weer vijf titels die ik in de afgelopen weken heb gekeken. Deze keer zitten er zelfs een aantal series tussen die ik met vijf sterren heb beloond.

Sweet Magnolias 

Deze serie gaat over drie vriendinnen in een klein dorpje. De een is moeder, de andere chef in haar eigen restaurant en de laatste is advocaat. Het leven van een van hen staat volledig op zijn kop als haar man vreemd gaat met een veel jongere vrouw die zwanger van hem raakt. Haar vriendinnen hebben een plan om haar weer op te vrolijken. Ze hebben een oude villa gekocht die ze met z’n drieën gaan opknappen en omtoveren tot een spa. Deze serie bevat veel romantiek en drama. Naast dat je het hectische leven van de drie vriendinnen volgt, zie je ook hoe het met hun tieners vergaat. Het is een echte vrouwenserie die je zeker moet gaan kijken.

The Founder 

Deze film gaat over de man (Ray) die McDonalds groot heeft gebracht. Het concept van dit fastfood restaurant is bedacht door twee broers. Hun streven was om alles zo efficiënt mogelijk te kunnen doen terwijl de kwaliteit van het eten wordt bewaakt. Ray ziet iets in hun concept en wil er een franchise van maken. Ondanks dat de restaurants goed lopen verdient hij er maar weinig aan. Bovendien houden de broers alle controle. Dankzij het briljante idee van een zakenpartner weet hij uiteindelijk miljoenen te verdienen. The Founder is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Tijdens de film voelde ik veel empathie voor de twee broers en hun passie voor de zaak. Ray is daarnaast zeer onsympathiek en denkt alleen maar aan zichzelf en het geld wat hij kan verdienen. Ik heb me niet zozeer aan het karakter gestoord, maar wel gehoopt voor een goede afloop voor de broers. Om te weten of dat ook gebeurd zal je de film zelf moeten gaan kijken.

Eat, Pray, Love 

Nadat ik het gelijknamige boek heb gelezen, wilde ik ook graag de film zien. Eat, Pray, Love gaat over Elizabeth die na haar scheiding depressief wordt. Ze besluit om een jaar te gaan reizen. Eerst gaat ze naar Italië om te genieten van het leven en het lekkere eten. Vervolgens vertrekt ze naar India om te bidden en haar connectie met God te vinden. Haar laatste bestemming is Bali (Indonesië) waar ze in de leer gaat bij een oude medicijnman die ze jaren geleden al eens heeft ontmoet. De film is natuurlijk een zwaar ingekorte versie van het boek. Desondanks was het verhaal goed te volgen. Je ziet hoe Elizabeth zich ontwikkeld en langzaam weer zichzelf wordt. Het was een leuke film, maar wat mij betreft geen must see.

Outer Banks 

Outer Banks is een eiland dat twee type inwoners kent; de extreem rijke en de ontzettend arme. John B. en zijn vrienden horen bij de tweede groep. Zijn vader wordt vermist en hij probeert zijn zoektocht naar een vermiste bood voort te zetten. Op die boot zou namelijk $400 miljoen Dollar aan goud te vinden zijn. Daarmee zouden al hun problemen in één klap worden opgelost. Toen ik de trailer van deze serie keek sprak het me niet zo aan. Echter bleef Netflix deze serie maar naar me pushen en was ik niks anders aan het kijken waardoor ik besloot om het een kans te geven. Gelukkig maar, want deze serie is veel leuker dan ik had gedacht. Het bevat vriendschap, liefde, familie, spanning en verraad. De zoektocht naar het goud is enorm spannend en gaat niet zonder slag of stoot. Letterlijk, want er komt regelmatig een vechtpartij in voor. Bovendien komen er steeds meer geheimen boven water drijven. Een zeer spannende serie die echt een aanrader is om te kijken.

Fuck de liefde 

Deze Nederlandse film gaat over drie vrijgezelle vriendinnen op Curaçao. Terwijl de een over haar ex probeert te komen, laat de ander er geen gras over groeien. In Nederland loopt het leven van de mannen ook niet geheel vlekkeloos. Dit is een echte romantische komedie zoals je die gewend bent. Leuk om naar te kijken, maar uiteraard wel met een verhaal dat je van kilometers ver aan kunt zien komen. Ik heb me wel onwijs gestoord aan het slechte acteerwerk van Nienke Plas. Verder is de film wel prima en kijkt hij lekker weg. Deze film is te zien op Videoland.

Waar heb jij onlangs naar gekeken?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *