What I’ve been watching #22

Netflix bed benen series films kijken

Begin deze maand heb ik mijn weekje zomervakantie gehad waardoor ik genoeg tijd had om Netflix te kijken. De laatste tijd zijn er weer heel wat leuke series en films toegevoegd aan het aanbod van Netlix. Ook maakte ik eindelijk gebruik van mijn gratis Apple+ abonnement en keek ik een serie via deze streamingsdienst. Vandaag deel ik weer een overzichtje van hetgeen waar ik de afgelopen maand naar heb gekeken.

Crazy Rich Asians 

Rachel wordt door haar vriend meegevraagd om op vakantie naar Singapore te gaan. Hij wil haar namelijk graag voorstellen aan zijn familie. Wat hij al die tijd voor haar verborgen heeft gehouden is dat hij rijk is. Stinkend rijk. Daarnaast wordt ze niet geaccepteerd door zijn familie doordat ze in Amerika is opgegroeid. Dat vraagt natuurlijk om de nodige problemen. Dit is een heerlijke romantische komedie. Sommige karakters vond ik wel irritant. Gelukkig hebben zij maar een kleine rol in deze film. Het was wel heerlijk kijken naar hun rijkdom. Een villa in het gooi is er niets bij. Deze film vond ik veel leuker dan ik van tevoren had verwacht en is zeker een aanrader om te kijken.

The Order 

Jack krijgt een beurs voor de universiteit waar hij graag naartoe wilde. Daar doet hij zijn uiterste best om lid te worden van ‘The Order’. Dit is een geheime club van mensen die aan magie doen. Tijdens een van de opdrachten wordt hij overgenomen door Silverback en veranderd daarmee in een weerwolf – de natuurlijke vijand van de magiërs. Hij is verdeeld tussen twee werelden en zal een keuze moeten maken. Deze serie had ik aangezet zonder echt te weten waar hij over ging. Ik dacht dat het een serie was die over een studentenvereniging zou gaan, maar niets is minder waar. Het gaat over magie, weerwolven, broederschap en wraak. Het eerste seizoen vond ik erg leuk en onlangs is ook het tweede seizoen op Netflix verschenen. Als je van dit soort fantasy verhalen houdt is het zeker de moeite waard.

The Morning Show 

In deze serie krijg je een kijkje achter de schermen bij ‘The Morning Show’. Een van de twee presentators wordt verdacht een collega te hebben verkracht en wordt ontslagen. De andere presentatrice doet haar uiterste best om haar contract te laten verlengen en zeggenschap te krijgen over de persoon met wie ze het moet gaan presenteren. In een opwelling benoemt ze publiekelijk Bradley tot co-host. Zij is een reporter van een klein netwerk dat onlangs in opspraak is geweest door een item dat ze heeft gemaakt. Ik dacht dat dit een komedie zou zijn zoals Great News, maar het is echt een dramaserie. Voor mijn gevoel duurde de afleveringen erg lang, maar gebeurde er maar weinig. De serie heb ik afgekeken, maar heel spannend vond ik het niet.

The Big Short 

The Big Short volgt het verhaal van een aantal investeerders van de Amerikaanse hypotheekmarkt. Zij komen erachter dat hier van alles aan scheelt en deze markt ontzettend corrupt is. Deze investeerders zagen de kredietcrisis aankomen en probeerde hierop te anticiperen. Mijn vriend vond deze film erg goed en wilde hem graag nog een eens met mij bekijken. Ik vond er echter geen bal aan. Ze probeerde een zeer ingewikkeld onderwerp op een komische manier uit te leggen. Naast dat ik dit behoorlijk misplaatst vond, ging het voor mij ook te snel om het echt goed te kunnen begrijpen. Ik heb toch best een goed stel hersenen en heb zelfs economie gestudeerd. Het hielp natuurlijk ook niet dat ik het onderwerp niet echt interessant vond. Ik heb uiteindelijk Google moeten raadplegen om te snappen wat er nu eigenlijk gebeurde in deze film. Zo zie je maar, wat de een een ontzettend goede film vindt wordt zo totaal niet opgevat door de ander.

Chesapeake Shore 

Deze serie gaat over de familie O’Brien die sinds een lange tijd weer voor het eerst samen zijn. Het gezin bestaat uit drie dochters, twee zonen, twee kleinkinderen, hun ouders en een oma. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal en waren lange tijd van elkaar gescheiden. Tot ze weer bij elkaar kwamen en realiseerden hoe fijn het is om in Chesapeake Shore te wonen en dicht bij familie te zijn. Het is een romantische serie waar ook nog een beetje humor in zit. Doordat het gezin uit zoveel leden bestaat heeft deze serie (in tegenstelling tot wat de trailer doet vermoeden) veel verschillende verhaallijnen. Ik vind de karakters van de kinderen erg leuk. Ze zijn allemaal heel uniek en hebben hun eigen verhaal. Het is een serie om lekker bij weg te zwijmelen en heerlijk om naar te kijken. Laat je ook alsjeblieft niet tegenhouden door het Hallmark logo.

Waar heb jij onlangs naar gekeken?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *