What I’ve been watching #25

Netflix bed benen series films kijken

Wow, dit is gewoon alweer de 25e maand waarin ik een overzicht deel met hetgeen wat ik in de maand ervoor (op Netflix) heb gekeken. Al 25 overzichten met mini reviews over series en films. Mocht je nog opzoek zijn naar een serie of film om te kijken vind je in deze artikelen vast genoeg inspiratie. Deze maand heb ik alvast een beetje in de Kerstsferen gedoken, maar heb ik mezelf nog niet helemaal ondergedompeld in de kerstballen en slingers.

Valeria 

Een Spaanse serie over een bedrieger. Valeria doet namelijk net alsof ze haar boek al af heeft; in werkelijkheid heeft ze nog geen 10 bladzijdes geschreven en veel moeite om niet continue van onderwerp te switchen. Ondertussen loopt haar relatie niet lekker en hebben haar drie vriendinnen ook genoeg eigen problemen. Ik was in de veronderstelling dat deze serie over een aspirant schrijver zou gaan. In werkelijkheid gaat het gewoon ordinair over seks. Vreemdgaan wordt hierin bijna verheerlijkt. Het was prima om te zien, maar niet per sé een echte aanrader.

Holidate 

Sloane is het helemaal zat om als enige van haar familie geen partner te hebben. Haar wilde tante adviseert haar om een holidate te nemen. Een vriend die je alleen tijdens de feestdagen hebt zodat je niet ongemakkelijk meer alleen bent. Zo komt ze in contact met Jackson, haar knappe Holidate. Deze film is niet per sé een kerstfilm. Dit komt doordat het om alle feestdagen draait, dus ook om bijvoorbeeld Pasen en Valentijnsdag. Ik vond Hoildate erg leuk en heb hem met veel plezier gekeken. Hij zit vol humor en romantiek. Bovendien vind ik Emma Roberts een erg leuke actrice. Een luchtige film die perfect is om de komende maand te kijken.

La Casa da Papel 

In La Casa da Papel (het papieren huis) wordt een grote overval gepleegd met meerdere gijzelingen. Zij willen de grootste overval aller tijden plegen en maar liefst 2,4 miljard Euro stelen van Royal Mint of Spain. Alles is tot in de puntjes uitgedacht lijkt het. Van deze serie hebben ik en mijn vriend nog maar drie/vier afleveringen gezien. Daar kan ik in ieder geval al van zeggen dat ze heel erg goed in elkaar zitten. Mijn broer is laaiend enthousiast over deze serie en ik snap wel waarom. Het is ontzettend spannend en goed doordacht. Als je van series zoals White Collar houdt, dan moet je deze ook zeker een kans geven.

Dash & Lily 

Op aanraden van Lily’s broer legt ze een notitieboek in de boekhandel tussen haar favorieten boeken. Hierin zit een speurtocht zodat ze hopelijk de man van haar dromen kan vinden. Dash vind het notitieboekje wat uiteindelijk op en neer tussen Dash en Lily gaat. Ze dagen elkaar uit om uit hun comfort zone te stappen en leren elkaar ondertussen kennen via het notitieboekje. Dash & Lily is geen hele spannende of verrassende serie. Het was leuk om aan te zien, maar ook niet meer dan dat. Wellicht komt dat doordat ik de acteurs niet zo leuk vond of omdat het verhaal wel erg ongeloofwaardig is. Het zijn maar acht afleveringen van 20-30 minuten, dus je bent er zo doorheen. Ik had gehoopt dat dit de nieuwe Emily in Paris zou zijn, maar daar kan het toch echt niet aan tippen.

Welke kerstfilms wil jij dit jaar nog zien?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *