What I’ve been watching #8

Netflix bed benen series films kijken

In de afgelopen maand heb ik weer een nieuwe zeer spannende serie ontdekt die ik het liefst de hele dag zou binge watchen. Maar ik heb ook een aantal series geprobeerd waarbij ik al vrij snel afhaakte omdat ik ze toch niet boeiend (genoeg) vond. Daarnaast ben ik ook weer begonnen met het kijken van een serie die ik als kind keek toen ik nog op de basisschool zat, een beetje jeugdsentiment dus. Welke series dit zijn deel ik in deze blogpost.

How to get away with murder 

Deze serie gaat over een groep eerstejaars studenten rechten die door hun docent worden uitgekozen om voor haar te komen werken. In iedere aflevering wordt er een andere zaak behandeld, maar degene die de rode draad in dit hele verhaal speelt is de zoektocht naar de moordenaar van Lila. Een van de verdachten moeten ze verdedigen in de rechtszaal, daarbij gaat het niet om het feit of ze schuldig is of niet, maar om hoe ze ervoor kunnen zorgen dat ze als onschuldig wordt gezien. Daarnaast komt de moord op de man van de docent die de studenten hebben gepleegd steeds duidelijker in beeld, zullen ze ermee weg komen? Ik vind deze serie onwijs leuk om te kijken. Het is heel erg spannend en je wil graag weten hoe het af gaat lopen. Je leert de karakters goed kennen doordat ook hun dagelijkse leven ook wordt belicht naast al het drama dat zich afspeelt in het kantoor en de rechtbank. Ik ben inmiddels halverwege seizoen 2 en vind het zeker een aanrader om te kijken.

Pokémon Indigo League 

Na het lezen van mijn favorieten van januari waarin ik vertel dat ik Pokémon Let’s Go Pikachu ben gaan spelen, komt het misschien niet als grote verassing dat ik ook de serie waar deze game op is gebaseerd ben gaan kijken. Ik geloof niet dat ik nog moet uitleggen waar het over gaat, maar voor degene die onder een steen hebben gelegen zal ik het kort houden: Pokémon staat voor pocket monster, een soort dieren die gevangen kunnen worden in een bal waardoor je ze gemakkelijk bij je kunt houden. In de serie gaat Ash op avontuur om alle Pokémon te vangen en de beste trainer aller tijden te worden. Pokémon Indigo League is geen serie die je aan een stuk achter elkaar kijkt, daarvoor is het echt niet interessant genoeg. Maar ik vind het wel heerlijk om naar een aflevering van 20 minuten te kijken terwijl ik mijn lunch naar binnen werk. Het is een beetje jeugdsentiment en leuk om hersenloos naar te kijken.

Ozark 

Deze serie gaat over twee zakenpartners die business doen met de verkeerde mensen. Een van hen wordt doodgeschoten, de ander weet in leven te blijven door de belofte te maken om bakken vol met geld wit te wassen. Om dat voor elkaar te krijgen verhuisd hij samen met zijn vrouw en twee kinderen naar Ozark, een afgelegen plek aan de rand van een groot meer. Deze serie vond ik ontzettend sloom. Het verhaal is interessant, maar er zijn zo ontzettend veel overbodige scene’s die niet eens iets met character development te maken hebben. De afleveringen duren een uur, maar zouden prima in 40 minuten kunnen passen als al deze nutteloze scene’s die het verhaal alleen maar ophouden worden verwijderd. Meer dan vier afleveringen heb ik het dus niet vol kunnen houden. Jammer, want het had wel potentie.

Is er een dokter in de zaal? 

Dit is geen serie zoals de andere uit dit rijtje, maar is een hilarische Nederlandse spelshow die iedere donderdagavond op RTL4 is te zien. Het wordt gepresenteerd door de komiek Philippe Geubels die ontzettend droog de mooiste anekdotes verteld. Iedere week zijn er weer vier andere bekende Nederlanders die twee teams vormen en samen vragen over de medische wereld proberen te beantwoorden. Om er nog iets van op te steken en fabels te doen ontkrachten zit er een echte dokter in de zaal die uitleg geeft. Het heeft humor op het niveau van de Lama’s (zij zijn ook allemaal gast geweest) dus daar moet je wel van houden. Ik kijk het iedere week samen met mijn vriend en wij moeten meerdere keren per aflevering hardop lachen. Dat zegt wel genoeg, toch?

Tidying it up with Marie Kondo 

In deze veel besproken Netflix serie gaat opruim guru Marie Kondo aan de slag bij Amerikaanse huishoudens die er letterlijk een puin van hebben gemaakt. Ze helpt met behulp van een tolk de gezinnen bij het opruimen aan de hand van de door haar bedachte methode en ze geeft tips om georganiseerd te blijven. De huizen waarbij ze langsgaat zijn er zo erg aan toe dat je verwacht dat het extreme verzamelaars zijn, in plaats van doodnormale gezinnen. Als je helemaal weg bent van opruimen, structuur en organiseren dan is deze serie wellicht een guilty pleasure voor jou. Alhoewel ik van een opgeruimd huis hou en zoveel mogelijk structuur in mijn leven probeer aan te brengen vond ik deze serie niet boeiend genoeg om meer dan een aflevering te kijken. Iedere keer wordt er weer hetzelfde herhaald en na een keer de uitleg van haar methode aan te horen weet ik het ook wel.

Welke serie ben jij momenteel aan het kijken?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *