What I’ve been watching #7

Netflix bed benen series films kijken

Aangezien ik in januari vakantie heb gehad, had ik extreem veel tijd om op de bank, in bed of achter de computer Netflix te kijken. En dat heb ik dus ook zeker gedaan. Zo heb ik onder andere een veel besproken serie volledig gekeken, ben ik met twee nieuwe series begonnen en heb ik ook nog een film gekeken. Welke dat zijn deel ik in deze blogpost.

Sierra Burgess is a loser 

Deze Netflix film gaat over Sierra Burgess die moet gaan ontdekken wie ze nu eigenlijk is. Als een van de populaire en knappe meiden van haar school het nummer van Sierra aan een jongen geeft die haar probeert te versieren bloeit er wat op tussen hen. Maar die jongen denkt dat hij aan het chatten is met een ander persoon. Kan Sierra blijven doen alsof ze een ander is? En vind de jongen haar nog wel leuk als hij erachter komt met wie hij nu eigenlijk aan het praten was? Deze film is een echte typische feel good movie voor tieners zoals ‘To all the boys I’ve loved before.’ Hij heeft een voorspelbaar einde, maar dat maakt de film naar mijn mening niet minder vermakelijk. Tijdens het kijken van deze film hoef je niet veel na te denken en het is ook niet erg als je eventjes 5 minuten mist omdat je ondertussen aandachtig aan het Instagrammen bent.

Sick note 

Sick note gaat over een jongen waarbij zijn leven op instorten staat. Zijn vriendin heeft het met hem uitgemaakt waardoor hij bijna op straat komt te staan en de verzekeringsmaatschappij waarbij hij in het callcentre werkt heeft hem ontslagen. Dit wordt allemaal ongedaan gemaakt als hij te horen krijgt dat hij kanker heeft. Zijn vriendin vind hem opeens weer aantrekkelijk (ondanks dat ze stiekem een affaire heeft met zijn beste vriend) en het bedrijf waar hij werkt wil hem gebruiken als gezicht voor de zorgverzekeringen die zij aanbieden. Maar niet veel later blijkt dat er een foute diagnose was gesteld en dat hij helemaal geen kanker heeft. Omdat zijn leven door de kanker zo’n positieve wending heeft gekregen besluit hij met behulp van zijn dokter om de kanker te faken. Doordat Rupert Grint in deze serie speelt had ik er toch enigszins hoge verwachtingen van, maar die werden niet helemaal nagekomen. Het acteerwerk is belabberd en heel erg spannend is het verhaal niet; eerder bizar. Het is een prima serie om op de achtergrond te kijken en doordat de afleveringen (op de pilot na) maar 20 minuten duren is het goed vol te houden.

You 

You gaat over een de manager van een boekwinkel die opslag verliefd wordt als Becky zijn winkel inloopt. Hij wil er alles aan doen om haar voor zich te winnen zodat hij haar gelukkig kan maken. Hij gaat hiervoor zelfs over lijken, letterlijk. You is een romantische drama serie met heel veel liefdesscènes maar met nog veel meer drama. Deze Netlix serie is het best te beschrijven als een mix tussen Gossip Girl en Pretty Little Liars – beide waren favoriet bij mij. Naast deze twee ingrediënten zit er ook nog behoorlijk wat diepgang en achtergrond verhalen in. Ik las in reviews dat sommigen de serie te eng vonden om hem af te kijken, maar dat vond ik niet. Ik kan echt niet tegen horror en schrikmomenten, maar dat komt hier niet in voor. Als je PLL gekeken hebt (en dan met name de laatste seizoenen), dan valt dit best mee. Heel af en toe zat er wel een onsmakelijk stukje in (deze kon ik overigens op een hand tellen) maar dan keek ik gewoon eventjes een paar seconden niet. En goed nieuws: Netflix heeft al een tweede seizoen aangekondigd en over een derde seizoen wordt al gespeculeerd.

SPF-18 

De acteur die de love interest speelt in ‘Sierra Burgess is a loser’ speelt het hoofdpersonage in SPF-18. Deze film gaat over een jongen die niet zo goed weet wat hij met zijn leven aan wil. Als hij de kans krijgt om op een gigantische mansion te passen aan de kust verkiest hij dat boven summerschool. Samen met zijn vriendin en haar nichtje besteden ze de zomer in de villa aan de kust waar ze de strandwachter en een reiziger ontmoeten. Ik zette deze film op omdat ik opzoek was naar een luchtige feel good movie, maar dat was deze niet echt. Hij was erg luchtig, heeft een voorspelbaar einde en je hoeft ook totaal niet op te letten, maar toch vond ik dit niet zo’n leuke film. Er gebeurde vrij weinig en hij heeft nog minder diepgang; wat mij betreft geen aanrader.

The Shannara Chronicles 

The Shannara Chronicles gaat over een boom die het rijk beschermt tegen de duivel. Als de boom ziek blijkt te zijn en haar bladeren uitvallen treden demonen hun wereld binnen en proberen ze het rijk aan te vallen. De princes, een halfelf met Shannara bloed en een rover gaan op avontuur om een zaad op te halen en de boom te redden. Het is een zeer spannende en magische serie met mythische wezens. Van het eerste seizoen heb ik iedere minuut genoten. Die heb ik ook al drie keer gezien wat erg veel betekend aangezien ik series nooit opnieuw kijk. Seizoen 1 zou voor mij ook vijf volle sterren krijgen. Seizoen 2 vind ik iets minder spannend; er zit nog steeds veel spanning in de serie, maar een minder duidelijk verhaallijn en ‘doel’ waar de helden naartoe werken. Als je van sciencefiction houdt dan is deze serie zeker een aanrader – laat je dus alsjeblief niet afschrikken door het beeld van de demoon op de thumbnail van de trailer.

Naast deze series en films heb ik ook ‘Fantastic Beasts and where to find them’ op Netflix gekeken en ben ik inmiddels begonnen aan het veelbelovende vijfde seizoen van Prison break aangezien deze nu eindelijk op Netflix zijn verschenen.

Welke series of films vind jij een aanrader om te kijken?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *