What I’ve been watching #12

Netflix bed benen series films kijken

Na een half jaar fulltime werken heb ik nu eindelijk vakantie. Hierdoor hoef ik niet meer iedere ochtend om 6 uur wakker te worden, waardoor ik ’s avonds wat later op kan blijven. Doordat mijn rite is verschoven heb ik gevoelsmatig extra tijd gekregen. Hierdoor heb ik nu tijd om ’s avonds nog een film te kijken. Dat heb ik de afgelopen dagen dus ook zeker gedaan. In dit overzicht vind je veel romantische komedies, maar ook een murder mystery.

Falling inn love 

In deze Netflix-film doet Gabriela mee met een wedstrijd om een herberg in Australië te winnen nadat ze haar baan en vriend in San Fransisco heeft verloren. Ze wint, reist af naar een klein dorpje aan de andere kant van de wereld en komt dan tot de ontdekking dat de herberg verlaten is en in zeer slechte conditie verkeerd. Ze besluit om hem op te knappen en daarna weer terug naar de Verenigde Staten te keren om haar oude leven weer op te pakken. Al vrij snel komt ze erachter dat ze het niet alleen kan en schakelt ze de hulp in van een hele irritante maar ontzettend knappe aannemer. Hoe dit verhaal eindigt kun je zelf wel raden, toch? Alle clichés komen in deze film terug, zoveel dat het zelfs grappig wordt. IJzersterk is hij dan ook niet, maar wel heel erg leuk om ’s avonds onder een dekentje met een warme kop thee te kijken.

Playing it cool 

Playing it cool gaat over een scriptschrijver (Chris Evans) die een script voor een romantische film moet schrijven. Er is alleen een probleem; hij geloofd niet in de liefde en is nog nooit verliefd geweest. Dit onderwerp is totaal onbekend voor hem, waardoor hij besluit om op onderzoek uit te gaan. Hij ontmoet een knappe vrouw op wie hij een oogje heeft, echter is zij al bezet. Playing it cool is leuk en luchtig, maar heeft een serieuze ondertoon. In tegenstelling tot de meeste romantische komedies is deze wel goed geacteerd en heeft hij een beter verhaal. Wat mij betreft een aanrader dus.

Always be my maybe 

Deze film gaat over een bekende chef-kok die na jarenlang in Los Angeles te hebben gewoond terugkeert naar haar geboortestad om daar een nieuwe vestiging van haar restaurantketen te openen. Daar loopt ze haar beste vriend uit haar jeugd weer tegen het lijf wat voor een ongemakkelijke ontmoeting zorgt. Het plot is net zoals bij Falling in love hartstikke voorspelbaar en ook deze film hangt van clichés aan elkaar.  Always be my maybe is best aardig om te kijken, maar niet fantastisch.

Tall girl 

Waar Tall Girl over gaat kun je denk ik al wel raden. Juist, het gaat inderdaad over de ontzettend lange Jodi die een kop boven al haar klasgenoten uitsteekt. Net zoals vele meiden van haar leeftijd wil ze erbij horen en zou ze graag een vriendje krijgen. Haar lengte weerhoud haar hiervan, totdat er een Zweedse uitwisseling student naar haar school komt die weliswaar nog langer is dan zijzelf. Helaas is zij een onbenul en hij de populairste jongen van de school. Over deze film is veel gesproken en ondanks dat hij me na het zien van de trailer niet leuk leek, besloot ik toch om hem te gaan kijken. Hij is leuker dan ik had verwacht, maar ik merk wel dat ik te oud begin te worden voor teen movies.De slotscène uit deze film is het leukst, liefst en meest ontroerend en wat mij betreft het afkijken waard.

Murder mystery 

Een koppel uit New York besluit om samen op vakantie te gaan om de liefde in elkaar weer terug te vinden. Helaas loopt die vakantie niet helemaal zoals gepland. Audrey raakt in het vliegtuig aan de praat met een billionaire die haar en haar man uitnodigt voor een ritje op zijn yacht. Als daar een moord wordt gepleegd wordt het stel ervoor opgedraaid waardoor ze op de vlucht slaan. Deze film heeft veel genres in een. Zo zit er romantiek in, maar ook actie, drama, komedie en natuurlijk een moord mysterie. Hij is leuk, spannend en onvoorspelbaar. Uiteraard kijk je hem af omdat je wilt weten wie de moord heeft gepleegd.

Welke film staat er nog op jouw ‘te bekijken’ lijstje?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *