5x mijn interieur wishlist

Woonkamer salontafel hout eiken zwart tv Samsung bank kussens gebloemd bloemen kaarsen Ikea Woon Experss Goossens

Ze zeggen toch altijd dat een huis nooit af is? Ik wilde dat eigenlijk niet geloven. Als je al je meubels hebt en het een beetje gezellig aankleedt, dan is het toch klaar? Nu ik in een super mooie woning woon waar al onze meubels in staan en wat accessoires om het gezellig te maken, moet ik hierop terugkomen. Ook al heb je alle fundamentele zaken, je blijft altijd dromen. Vandaag deel ik vijf punten die op mijn interieur wishlist staan.

1. Een nieuw badkamermeubel

Het badkamer meubel wat wij nu hebben is nog van de vorige eigenaar van dit appartement. Die heeft hij laten staan en aangezien hij fijner was dan degene die wij hadden, hebben wij hem in gebruik genomen. In principe is er niet heel veel mis met dat badkamermeubel. Echter heeft hij deurtjes en lijkt het me veel handiger om laatjes te hebben. Heel eerlijk; 3/4 van het badkamermeubel is gevuld met mijn spullen. Maar als ik een nieuwe tube tandpasta wil pakken, moet ik eerst alles eruit halen voordat ik erbij kan. Met lades heb je dat natuurlijk niet doordat je ze gewoon uit kunt schuiven. Bovenstaande, de Godmorgon van de IKEA, vind ik erg mooi. Ik zou graag een eiken willen of weer een witte zoals we nu hebben.

2. Een Grotere mooie boekenkast

Tijdens onze huiswarming hebben we veel complimentjes gekregen over onze boekenkast. Dat komt met name doordat ik alle boeken helemaal op kleur heb gesorteerd en dat ziet er aesthetically pleasing  uit. De boekenkast die we hebben is echter een simpele zwarte Billy van de IKEA. Met z’n tweeën hebben we veel boeken verzameld doordat ik in mijn kinder- en tienerjaren veel las en we allebei een grote hoeveelheid studieboeken hebben die we niet weg willen doen. De boekenkast die we nu hebben puilt dus bijna uit van alle boeken. Ik zou dus wel een grotere (en mooiere) boekenkast willen hebben zodat ik nu lekker door kan gaan met lezen. Bovendien lijkt het me leuk als er ook wat meer ruimte is om een vaasje, een fotolijstje of iets anders neer te zetten. Wij hebben in ieder geval genoeg ruimte om een grotere boekenkast kwijt te kunnen. Eentje zoals in de stijl van deze boekenkast vind ik wel mooi en past goed bij de meubels die we al hebben.

3. Tuinmeubilair

Toen we gingen verhuizen hebben we het tuinmeubilair wat we hadden weg gedaan. De stoelen hadden we gekregen/geleend van een familielid die deze niet meer gebruikte en de tafel was versleten omdat deze niet geschikt was voor buiten. Bovendien wilde we graag iets anders. Ik zou graag een bartafel met twee barkrukken willen zodat we kunnen eten en over de muur van ons balkon kunnen kijken. Daarnaast zou ik ook graag een bank willen zodat we lekker buiten kunnen zitten op een warme zomeravond. Helaas heb ik me wel vergist in de kosten van tuinmeubilair. Nondedju wat is dat duur, zeg! Om het een beetje in het geleer te houden lijkt de Själland bartafel en krukken van de IKEA me wel wat. Dit is de enige mooie en enigszins betaalbare bartafel-set voor buiten die ik heb gevonden.

Wij zijn er nog niet over uit over wat voor een soort bankje we willen. Ik dacht eerst aan een ietwat grotere loungebank met een hoek zodat vrienden er ook op kunnen zitten. Mijn vriend dacht dat een kleinere bank een betere optie is. Nu het steeds warmer begint te worden zijn we langzaam aan toch wel opzoek naar tuinmeubels. Hopelijk kunnen we snel op pad hiervoor, want de twee zitzakken die er nu staan zijn wel leuk voor even, maar niet heel praktisch. Zelf vond ik bovenstaande bank van FonQ heel erg leuk. Die zal het helaas niet worden want mijn vriend vond hem helemaal niks. Dit wordt nog een leuke zoektocht.

4. Automatische gordijnrails

Sinds we hier wonen wil ik graag gordijnen die automatisch open en dicht gaan. In de winter is dat bijvoorbeeld heel erg handig. Ik vertrek dan ’s ochtends in het donker en kom ook pas thuis als het weer donker is. Hierdoor zijn onze gordijnen altijd dichten krijge onze plantjes helemaal geen zonlicht. In de zomer is het ook fijn, want de zon gaat dan pas onder als wij al lekker op de bank zitten. Hoe fijn is het als je dan niet meer op hoeft te staan om de gordijnen dicht te doen? Een collega van mijn vriend heeft een automatische gordijnrails en is er erg enthousiast over. Wellicht dat wij dus alsnog een keer voor de bijl gaan.

5. Peel & stick tiles

Onze keuken heeft een gewitte muur als achterwand in plaats van tegels. Het fornuis (wat in de hoek zit) heeft alleen aan de achterkant een ijzeren plaat. Het gevolg? Als het vuur een beetje hoog staat spat het eten enorm tegen de witte muur aan de zijkant. Het helpt ook niet heel erg dat de grootste pit aan de zijkant bij de muur zit. Het wordt steeds moeilijker om die muur schoon te houden, ook bij de kraan waar het nogal eens spettert. Het lijkt me daarom niet alleen mooi, maar ook heel praktisch om peel & stick tegels te plakken. Dit zijn eigenlijk gewoon een paar stickers die eruit zien als tegels en die je gemakkelijk weer kunt verwijderen. Het lijkt mij wel gaaf om dit in een mooi kleurtje te doen zoals smaragd groen. Deze grijze tegels vind ik ook erg mooi. Het enige wat me nog tegenhoudt zijn de kosten. Zulke stickers zijn namelijk niet goedkoop.

Wat staat er op jouw interieur wishlist?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *