6x mijn favoriete interieur aankopen

Interieur interior bank touch grijs kussen pillows living room woonkamer

Toen we in oktober ging verhuizen hebben we een volledige inboedel moeten kopen. Om ons interieur een beetje op te leuken heb ik ook heel wat interieur items en andere accessoires gekocht. Daarmee zet je toch je eigen stempel op meubels en kunnen we ons interieur helemaal eigen maken. Vandaag deel ik mijn zes favoriete interieur aankopen.

Kussentjes

Voordat we ook maar één meubel hadden gekocht wist ik dat het kleurenpallet van onze nieuwe woning okergeel, bordeaux rood en smaragd groen zou worden. Mijn vriend maakte het niets uit en deze kleuren vind ik zowel los als samen erg mooi staan. Bovendien zijn dit warme kleuren die veel sfeer aan het interieur geven. Op onze bank wilde ik daarom graag okergele kussentjes. Het was nog een hele klus om kussentjes in de perfecte tint te vinden, maar uiteindelijk vond ik ze bij de IKEA. Daar spotte ik ook de gebloemde kussens die ik meteen prachtig vond. De achtergrond kleur was smaragd groen en daar bovenop waren rode bloemen geprint. Ik wist dat deze heel erg mooi op onze bank zouden staan dus na mijn vriend te hebben overtuigd gingen ook deze kussens in de winkelwagen.

Interieur interior muur wall schoolbordverf schoolkrijt namen

Schoolbordverf

We waren het al snel over eens dat we niet alle muren wit wilden hebben. In de slaapkamer wilden we graag een gekleurde muur en ook in de woonkamer wilden we het een beetje opbreken. Al vrij snel waren we er over uit dat we een (ligt) grijze muur wilden. Welke muur was nog een beetje de vraag evenals welke tint grijs. Toen we in de bouwmarkt stuitte op ‘krijtverf’ leek het ons een leuk idee om dat te gebruiken. Helaas bleek dat het alleen om de textuur ging en zou je er niet op kunnen schrijven met krijtjes. Na een lange zoektocht vonden we schoolbordverf in een grijze kleur die we op de muur in onze keuken hebben aangebracht. Om hem een beetje te versieren hebben alle vrienden en familieleden die bij ons langs zijn geweest hun naam op deze muur geschreven. Na het geven van twee housewarming feestjes stond de muur toch best aardig vol.

Interieur interior lamp light industrial industrieel lichtbron plantje

Industriële lamp

Een van de eerste dingen die we kochten voor onze nieuwe woning was deze lamp die boven onze eettafel hangt. Eigenlijk waren we geen fan van de industriële look, maar deze lamp vonden we allebei wel heel erg mooi. Hij staat ook onwijs goed bij de rest van onze meubels omdat deze allemaal gemaakt zijn van eikenhout met zwarte poten. Het leuke aan deze lamp vind ik dat je er items bovenop kunt zetten zoals deze plantjes en peper en zout molen. Echt veel aandacht aan het stylen van de lamp hebben we nog niet besteed, maar voor nu vind ik het wel prima zo. We hebben deze lamp ook met een onwijs goede deal kunnen kopen. Toen we hem kochten was hij al flink afgeprijsd, maar doordat er wat beschadigingen opzaten en hij uit de collectie was kregen we ook nog eens extra korting ter compensatie. Uiteindelijk hebben we zo’n €200,- minder betaald dan de oorspronkelijke verkoopprijs.

Interieur interior vloerkleed okergeel geel yellow ikea

Vloerkleed

Ik wilde graag een vloerkleed in onze woonkamer. Dit dempt niet alleen het geluid en zorgt voor een mooi geheel van de meubels, maar is ook nog eens heel erg zacht als je er overheen loopt of met je voeten op de grond zit. Het werd al vrij snel duidelijk dat dit okergele vloerkleed van de IKEA meer naar huis ging. Hij is helaas niet zo zwaar waardoor je hem al snel met je voeten verschuift, maar hij staat wel erg mooi bij de okergele kussens die op de bank liggen.

Interieur interior licht velourslamp zwart light black

Interieur interior velourslamp zwart licht

Zwarte velours lamp

Mooie lampen vinden die sfeerverlichting in de woonkamer geven was enorm lastig. We hebben bijna lampenwinkels in Oost Brabant bezocht zonder resultaat. We wisten niet zo goed wat we wilden en alles wat we mooi vonden was het ook net niet. Ik vond een lamp met lampenkap ook niet zo mooi; veel te ouderwets en saai. Bovendien had iedereen dat al. Toen ik deze lamp met een smaragd groene en bordeaux rode lampenkap zag – gemaakt van velours in plaats van het gebruikelijke linnen – vond ik hem wel heel erg mooi. Doordat de poot helemaal mat zwart was in plaats van glimmend zilver vond ik het idee opeens niet meer zo saai en eigenlijk wel heel erg modern en stijlvol. Deze lampenkap in het zwart is gemaakt van zacht velours. Het valt niet heel erg op, maar toch vind ik dat hem wel wat meer uitstraling geeft en luxer doet ogen.

Interieur interior bath bathroom bad badkamer badplank eikenhout

Badplank

Een badplank leek me onwijs handig om te hebben. Ik ga niet zo heel vaak in bad (nog niet eens een keer per maand), maar als ik in bad ga lees ik altijd een tijdschrift of boek. Zo’n plankje leek me dan ook handig om mijn leesvoer op te leggen als ik mijn handen even vrij wil hebben. Toen ik het met mijn moeder besprak zei ze dat zo’n plank misschien wel de badkuip zou beschadigen. Dat wilde ik natuurlijk niet waardoor ik dit idee liet varen. Bovendien waren de mooie badplanken (zoals degene op de foto) onwijs duur; je betaald hier gerust €100,- voor. Mijn ouders dachten daar hetzelfde over. Als housewarming gift kreeg ik dan ook deze plank. Van echt eikenhout en zelf gemaakt door mijn vader. Hij heeft hem op maat gezaagd, meerdere keren in de lak gezet en anti-kras rubbertjes aan de onderkant bevestigd. Het is niet alleen heel erg handig, maar ik vind het er ook heel erg mooi uitzien. Het geeft onze badkamer meteen een upgrade.

Wat zijn jouw favoriete interieur items?

Cheers!
Sandra-Anna

2 gedachten over “6x mijn favoriete interieur aankopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *