A new home: De laatste klusjes

Inmiddels wonen we ruim twee maanden in ons eerste koophuisje. Gevoelsmatig voelt het alsof we hier al veel langer wonen. Misschien komt dat doordat we in augustus al de sleutels hebben gekregen. Als je gaat verbouwen en verhuizen doe je natuurlijk eerst het hoognodige zodat je er prettig kunt wonen. Daarna blijven er een hele hoop klusjes liggen die ‘later’ nog komen. Hierbij een update met hetgeen wat we de afgelopen tijd hebben gedaan en wat ik hoop binnenkort nog te kunnen doen.

Ze hangen!

Een van die klusjes die we nog moesten doen was het ophangen van onze schilderijen. Zoals ik al eerder heb verteld hebben we wel een boormachine, maar hebben mijn vriend en ik dit allebei nog nooit gedaan waardoor we het niet aan durfde. Mijn ouders zijn vorig weekend gekomen om ons hiermee te helpen. Zo fijn dat al onze schilderijen nu hangen. Op sommige plekken voelt het echt eventjes als een ‘nieuw thuis’. Ik vind het in ieder geval wel heel leuk dat er eindelijk wat aan onze kale witte muren hangt.

Ook hebben we onze Slide opgehangen. Dit is een systeem waarbij je gordijnen automatisch open en dicht gaan. Ook kun je het eenvoudig bedienen via je smartphone. Wij waren in de veronderstelling dat je hiervoor in het plafond moest boren, maar dat bleek niet zo te zijn. Het installeren was even lastig, maar inmiddels hangt het en hoef ik nooit meer zelf de gordijnen in de woonkamer open of dicht te doen. Zo heerlijk!

De gang

Onze gang is ook maar een rommeltje. Dit komt met name doordat we hier nog niets mee hebben gedaan op het ophangen van de kapstok na. In ons vorige appartement hadden we een klein plankje met haakjes aan de onderkant waar we onze sleutels aan konden hangen. Ik vond deze echter iets te klein. Ik vind het namelijk fijn om hier ook wat spulletjes op te leggen zoals mijn zonnebril of handschoenen en dat paste gewoon niet. Onze sleutels liggen nu in een plastic bakje dat op een krukje naast de deur staat. Niet heel charmant. Gelukkig komt hier snel een oplossing voor. Ik heb namelijk een mooie sidetable besteld.  Het tafeltje uit bovenstaande afbeelding is het geworden. Deze heb ik gewoon bij Bol.com besteld. Het lijkt me zo handig om kleine spulletjes in het laatje te kunnen leggen. Omdat mijn vriend het systeem wat ik in onze vorige woning bedacht had zo fijn vond, mag hij als compromis het plankje boven het tafeltje ophangen. Zo hebben we allebei wat we graag willen en is onze gang eindelijk opgeruimd.

De laatste klusjes

Er staan nog een aantal dingen op mijn to do lijstje, waaronder een groot project. Sinds we hier wonen merk ik dat de vloertegels in de badkamer hartstikke los liggen. Er is bijna geen voeg meer over en de tegels piepen enorm als je eroverheen loopt of je voet verplaatst. Mega irritant! Ik wil dus graag kijken of we dit door iemand opnieuw kunnen laten voegen zonder dat we nieuwe tegels hoeven aan te schaffen. Dat wordt dus nog best een project.

Ook de lamp boven onze eetkamertafel moet nog steeds worden opgehangen. Dit hebben we bewust nog niet gedaan omdat de tafel nu functioneert als bureau en niet als eettafel. Op het moment dat een van ons tweeën niet meer thuis hoeft te werken door Corona kunnen we de echte locatie van de tafel bepalen en de lamp ophangen. Dan moeten we nog een elektricien laten komen die de bedrading kan regelen omdat er niet boven onze eetkamertafel een lichtpunt zit.

Daarnaast zijn er nog een paar kleine klusjes die ik hoop afgerond te hebben voor het einde van het jaar. Zo heb ik in mijn herfstvakantie alle randjes van onze nieuwe vloer gekit, maar dit wil ik graag nog een keer doen omdat het op sommige plekken wel wat meer opgevuld mag worden. Ook hebben we nog steeds niet de goede vitrage in de woonkamer. We hebben deze al twee keer bij hetzelfde bedrijf op maat laten maken, maar beide keren waren ze te kort geleverd. Ik hoop dus dat ze snel met een passende oplossing komen.

Heb jij nog klusjes die je voor het nieuwe jaar gedaan wilt hebben?

Cheers!
Sandra-Anna

*Dit artikel bevat een affiliate link. Dit betekent dat ik een erg klein percentage van jouw aankoopbedrag krijg. Jij hoeft hier niet meer voor te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *