A new home: De loggia make-over

Toen we dit huis kochten wisten we eigenlijk al vrij snel dat we onze loggia wilden gaan opknappen. Een loggia kun je vergelijken met een tuinkamer voor een appartement. De buitenmuren zijn helemaal van glas. Echter kan het raam met een schuifdeur open of dicht worden gezet. Hierdoor kun je in de zomer genieten van een balkon, maar heb je in de winter ook nog plezier van de ruimte. Toen we de sleutels kregen was het eerste wat de deden deze loggia opknappen.

De muren vonden we wel prima, maar de gietvloer was echt aan vervanging toe. Op de foto is het niet heel goed te zien, maar op de gietvloer zitten allemaal krassen en beschadigingen. Aan de zijkant en bij het putje (wat er zit voor de afstroom van water) was het zelfs los aan het laten. Het zag er gewoon niet meer mooi uit. Wij besloten dan ook dat we hier mooie tegels wilden laten leggen. Het uitzoeken was nog best een gedoe. We wilden graag antraciet kleurige natuursteen, maar dit bekrast erg snel. Uiteindelijk zijn we gegaan voor keramische tegels van 60×60 met een licht reliĆ«f.

Zo ziet dat er dus uit! Zowel de bank als de bartafel hadden we al. Deze staan hier nu ook erg mooi. Er is hier zelfs veel ruimte over waardoor we het nog wat meer kunnen aankleden. Ik zou nog twee barkrukken erbij willen hebben zodat we met vier man in de loggia kunnen eten. Ook lijkt het me wel leuk om de zithoek wat meer aan te kleden met een vloerkleed en een of twee kleine tafeltjes waar je bijvoorbeeld een glas drinken op kunt zetten. Voor nu ben ik in ieder geval zeer tevreden. Het veranderen van de vloer en het aanbrengen van plinten geeft meteen een hele andere uitstraling aan deze ruimte. Het is dan ook heel fijn dat we er nog steeds dagelijks van kunnen genieten.

Heb jij een tuin, balkon of een loggia?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *