A new home: De verbouwing

Zoals ik in deze blog schreef, hebben mijn vriend en ik ons eerste huis gekocht. Om van ons huisje helemaal een thuis te maken beginnen we met een kleine verbouwing. In deze blog deel ik wat we allemaal aan het huis gaan opknappen voordat we er gaan wonen.

Het huis is helemaal niet zo oud. Het is in 2012 gebouwd, dus het is nog maar 8 jaar oud. De keuken en badkamer (die doorgaans 10 jaar meegaan) zien er nog prima uit. Op sommige vlakken waren de vorige bewoners heel erg netjes geweest, op andere niet. Zo was de keuken heel schoon toen we de sleutels kregen, maar zat er schimmel in de badkamer. De vloer had geen gebruikssporen, maar was niet netjes gelegd.

De badkamer

Het belangrijkste wat wij gaan doen vind plaats in de badkamer. Het kitwerk is hier namelijk niet meer goed waardoor er op den duur een lekkage kan ontstaan. De douche moet dus opnieuw worden gekit. We weten nog niet of we dit zelf gaan doen of het laten doen. Daarnaast moet het plafond ook worden gerestaureerd. Naast dat er hier een lichte schimmel op zit, laat het spuitwerk door de vochtplekken los. De vorige bewoners hebben tijdens het nemen van een bad of douche waarschijnlijk de ventilatie niet aangezet. Gelukkig hebben we een goede stukadoor gevonden die dit voor ons gaat herstellen.

Verfroller painting

De muren

Het plafond in de badkamer is niet het enige wat de stukadoor gaat doen. Ook op al onze muren komt een laagje met een extra fijne afwerking. Wij hebben het vermoeden dat de muren na de bouw nooit zijn getext. Zo zien ze er tenminste uit. Op sommige plekken zitten ook gaten die niet mooi zijn opgevuld en deuken die gemaakt zijn door de klink van een deur. Simpelweg zien de muren er niet meer zo mooi uit. Dat stukadoor gaat ervoor zorgen dat alles mooi strak wordt en opnieuw fris wordt gewit. Afgelopen weekend heeft een familielid van ons al het plafond in de woonkamer en slaapkamers gewit terwijl wij de muren hebben voorbehandeld.

We willen graag wat kleur in ons huis brengen. Een aantal muren zullen we dus zelf van een kleurtje gaan voorzien. We hadden bedacht dat een antraciet-achtige kleur wel mooi zou zijn op de muur achter de TV. Deze muur is niet zo heel groot, en grenst bovendien direct aan een enorm raam waardoor er genoeg licht komt en het geen donker hoekje gaat worden. In de keuken hebben we een kookeiland met aan de andere kant een klein half muurtje. Omdat hier niets voor staat lijkt me dit zo’n muurtje wat je super makkelijk kunt verven. Hier gaan we dus een kleur op doen die wat meer uitgesproken is. Als we het beu zijn kunnen we het over een tijdje gewoon weer opnieuw schilderen. Voor nu heb ik mijn ogen op een mooie terra cotta kleur.  Dit geeft meteen heel veel warmte aan de kamer. Tot slot willen we de muur achter ons bed in de slaapkamer een leuke kleur geven. De kleur hiervoor hebben we nog niet gekozen.

De vloeren

Zoals ik al zei was de vloer niet zo netjes gelegd. Deze hebben we inmiddels al gedemonteerd en de nieuwe vloer is al geleverd. We hebben voor laminaat gekozen in een licht eiken kleur. Deze past heel mooi bij onze meubels. Op de vloer hebben we niet bezuinigd. We hebben namelijk een speciaal laminaat uitgekozen wat volledig waterbestendig is. Je zou deze zelfs in je badkamer kunnen leggen. Ideaal dus. Daarnaast gaan we ook de ondervloer vervangen zodat alles helemaal netjes en nieuw is.

Ook in onze loggia (een soort balkon) gaan we een nieuwe vloer leggen. Hier ligt momenteel een grijze gietvloer. Echter is deze beschadigd en komt hij op een aantal plekken los. We vinden tegels van natuursteen in antraciet erg mooi. Helaas komen op natuursteen erg snel krassen dus hopen we dit design ook in keramische tegels te vinden. Anders moeten we kiezen tussen een vloer die heel mooi is of tegels die langer mee gaat.

Veel meer hoeft er gelukkig niet gedaan te worden aan de woning. Een aantal zaken gaan we ook uitbesteden zodat het zeker netjes wordt.

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *