A new home: Het is bijna zo ver

We hebben nu bijna een maand de sleutel van ons koophuis en zijn ook al flink gevorderd met de verbouwing. Dat betekend maar één ding; de verhuisdatum komt steeds dichterbij! Vandaag deel ik een update over hetgeen wat er de afgelopen maand in ons huisje is gebeurd.

Het opknappen van ons huisje begon met de zoektocht naar een stukadoorsbedrijf. We wilde er een die niet de hoofdprijs vroeg maar wel op korte termijn beschikbaar was. Uiteindelijk hebben we er een gevonden met de hulp van mijn broer. Om sneller aan de beurt te zijn hebben we zelf alles afgeplakt en de muren voorbehandeld. Mijn vriend’s zwager heeft zijn armen uit de mouwen gestoken en al onze plafonds wit geschilderd. Twee weken geleden zijn de stukadoors langs geweest. Het eindresultaat is verbluffend. Ik had niet verwacht dat nieuw sierpleister zoveel voor een woning kon doen. Het ziet er meteen veel nieuwer en luxer uit.

Zoals ik in mijn vorige blog al had beschreven hebben wij er ook voor gekozen om een nieuwe vloer te leggen. We hebben als eerste de hulp van Stijlvol Groen Hoveniers ingeschakeld om de vloer in onze loggia te leggen. Hiervoor hebben we grote keramische tegels in een antraciet kleur uitgekozen. Omdat tegels leggen een vak apart is hebben we dit dus aan de professionals over gelaten. Het eindresultaat is zo mooi geworden! Ik ben dan ook erg blij dat we besloten hebben om ook de loggia van een nieuwe vloer te voorzien. Binnenkort zal ik de hele make-over hiervan delen met ‘before’ en ‘after’ foto’s. Op dit moment wordt het balkon gebruikt als locatie om te zagen dus ziet het er niet zo glamoureus uit.

In de rest van de woning (op de badkamer en het toilet na) wilde we ook een nieuwe vloer. Zoals ik al zei is dit een laminaatvloer geworden. De verkoper zei dat je deze vloer nog wel met twee linkerhanden kon leggen dus zijn we (met de hulp van mijn vader en broer) aan de slag gegaan. Het was er even inkomen, maar na een weekend zijn we al best ver gevorderd. De moeilijke stukjes zoals bij deurposten zijn al gelegd, waardoor het voor mij en mijn vriend niet zo moeilijk was om het zonder hulp verder af te maken. Deze blog schrijf ik op woensdag. Op dit moment moeten we alleen de tweede slaapkamer en de berging nog leggen. Ik hoop dat we dit in de avonduren af kunnen maken zodat dit komend weekend (als je dit op vrijdag leest is dat dus morgen) helemaal af is. De oude vloer heb ik via Marktplaats voor een prikkie verkocht en hier iemand onwijs blij mee gemaakt. Dat voelt ook weer alsof we een goede daad hebben gedaan.

Dit weekend is tevens ook het laatste weekend voordat we gaan verhuizen. We gaan deze dagen waarschijnlijk gebruiken voor het bevestigen van de plinten en het kitten van de randjes. Alle laatste dingen die nog gedaan moeten worden voordat de meubels er staan zullen we de komende twee dagen gaan doen. Daarna wordt het als een razende dozen inpakken en verhuizen. Nog even doorbikkelen en dan kunnen we gaan genieten van ons mooie nieuwe huis.

Welke content betreft verhuizen zou jij graag willen lezen op mijn blog?

Cheers!
Sandra-Anna

* Niets uit deze blog is een samenwerking of gekregen. Wij hebben alles zelf betaald met ons spaargeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *