Een kijkje in mijn kledingkast

Kledingkast dresser clothes dresses jurkjes wardrobe

Sinds ik fulltime ben gaan werken en er iedere dag representatief uit moet zien, is mijn kledingstijl behoorlijk verandert. Ik draag niet meer dagelijks een spijkerbroek met trui, maar vaker een leuk jurkje of een broek met een blazer. Ik heb niet mega veel kleding (ik heb niet eens genoeg spijkerbroeken om iedere dag van de week een andere aan te kunnen trekken), maar daarentegen heb ik wel veel verschillende ‘categorieën’ kleding. Blousjes, truien, sweaters, blazers, rokjes, broeken, joggingbroeken, jurkjes, etc. Hierdoor was het een behoorlijke puzzel om mijn droomkast te ontwerpen toen ik die mogelijkheid kreeg. Vandaag geef ik je een kijkje in mijn kledingkast.

Mijn inloopkledingkast is erg klein. Hij is zelfs zo klein (1×1,6m) dat het niet mogelijk is om mezelf in deze kamer om te kleden. Oorspronkelijk wilden we planken gaan ophangen, maar de muur was hier helaas niet stevig genoeg voor. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een Pax kast waar ik nu erg blij mee ben. Aan de onderkant heb ik vijf planken en vier lades en daar boven een lange stang waar ik kleding aan kan hangen. Bovenop de kast is nog opbergruimte. Hier liggen bijvoorbeeld mijn snowboardspullen.

Kledingkast dresser clothes dresses jurkjes wardrobe Pax Ikea

In het linker hanggedeelte heb ik al mijn jasjes, vestjes en truien hangen. Op de bovenste plank staan mijn kleine tasjes. Op de plank daaronder liggen drie stapeltjes met shirts. Het eerste stapeltje zijn shirts met lange mouwen, het tweede stapeltje mijn shirts in een warme of lichte kleur en het derde stapeltje bestaat uit shirts in een koele of donkere kleur. Daaronder liggen al mijn broeken. Ik heb een stapel met joggingbroeken die ik graag thuis draag als ik op de bank zit en daarnaast twee stapeltjes met spijkerbroeken. Op de een na onderste plank liggen mijn korte broeken, of beter gezegd korte broek, want ik heb er maar één. Daarnaast liggen mijn rokjes. De onderste plank is volledig gereserveerd voor nachtkleding.

In de rechterkast hangen mijn nette blouses, blazers en jurken. Naast de lades is een stukje open zodat hier mijn lange jurken kunnen hangen. Dat vind ik mega handig, want nu hoeft mijn mooie gala jurk bijvoorbeeld niet opgepropt te worden en dat scheelt ook weer wat strijkwerk. In de lades liggen de niet zo boeiende dingen zoals sokken en ondergoed.

Aan de foto’s is het waarschijnlijk al te zien; maar ik draag voornamelijk neutrale kleuren. Zwart, wit, grijs en donkerblauw zijn favoriet. Daarnaast heb ik ook veel (bordeaux-)rode kleren, omdat ik dit een erg mooie kleur vind. Dat is natuurlijk makkelijk te combineren met alle neutrale kleuren die ik in mijn kast heb hangen.

Hoe ziet jouw kledingkast eruit?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *