New in: iPhone 11

Sinds een week ben ik eigenaar van een gloednieuwe knalrode iPhone 11. Vorige week vrijdag ging namelijk mijn telefoon opeens kapot. Hierdoor kon ik er niet meer mee bellen. Een reparatie was erg duur en zelfs de man van het reparatiecentrum zei dat het weggegooid geld zou zijn. Hij voorspelde dat het vroeg of laat toch terug zou komen. De enige optie die ik had was om een nieuwe telefoon te kopen. En dat terwijl ik van plan was om nog minstens 2 jaar met die telefoon te doen. Ik had me ook totaal niet verdiept in nieuwe telefoons, waardoor ik maar besloot om de iPhone 11 te kopen. De nieuwste opvolger van de iPhone 7 die ik had.

Even twijfelde ik nog tussen de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro, maar de betere telecamera en het nét iets kleinere scherm waren mij geen €350,- waard. Ik ben dus gegaan voor de rode Product Red variant van 128 GB. Daaromheen heb ik een transparant hoesje van Apple zitten en natuurlijk een screenprotector.

Het eerste wat mij opviel was dat deze telefoon groot was. Heel erg groot! Hij is zelfs zo groot dat ik hem niet lekker in mijn hand kan houden. Als ik hem in een hand vasts houd kom ik met mijn duim niet tot de andere zijkant en maar tot 2/3 hoogte van het scherm. Ik moet hem nu dus echt met twee handen bedienen en dat is behoorlijk onwennig. Ook ben ik een siliconenhoesje van Apple gewend die lekker stroef is. Deze nieuwe transparante is heel erg glad, waardoor ik vrees dat ik hem uit mijn hand laat vallen. Ik heb nu de populaire popsockets besteld, hopelijk helpt dat en kan ik daarmee de telefoon een stuk beter bedienen. De grootte van de telefoon heeft overigens geen verdere nadelen voor het opbergen ervan. Voor een broekzak zijn alle telefoons te groot, dus daar deed ik hem al nooit in. Dit formaat telefoon past wel nog steeds in mijn jaszak, de zakken van mijn sportleggings en in mijn look-a-like flipbelt. Hij valt hier ook niet uit. Dat was voor mij het belangrijkste.

Foto's gemaakt met iPhone 11 book eat prat love eten bidden beminnen contract ondertekenen labour arbeidsovereenkomst runner running hardlopen brunette

Deze foto’s zijn allemaal gemaakt met de iPhone 11.

Qua features merk ik niet veel verschil ten opzichte van mijn vorige iPhone. Het enige wat echt overduidelijk verbeterd is, is de camera. Ik ben echt onder de indruk van de haarscherpe kwaliteit waarmee hij kan fotograferen. Zelfs ingezoomd zijn de foto’s nog mooi. Bovendien is de portretfunctie echt prachtig. Je kunt moeiteloos een mooi portret schieten met een vervaagde achtergrond. Dit gaat veel gemakkelijker en sneller dan met mijn spiegelreflexcamera.

Wel moet ik nog heel erg wennen aan deze nieuwe telefoon. Alles werkt toch net even anders dan op mijn voorganger. Ik ben bijvoorbeeld gewend om op de homebutton te drukken om mijn telefoon te ontgrendelen. Nu moet ik op het scherm tikken en hem voor mijn gezicht houden voor Face ID. Dat werkt nog niet zo lekker. Als ik in bed lig of mijn telefoon op mijn bureau heb liggen doet hij het niet en moet ik een paar keer tikken voordat ik alsnog mijn code kan invoeren. Dan vind ik Touch ID toch wel een stuk gemakkelijker. Ook moet ik nu naar beneden swipen voor mijn notificaties én control center. Ik ben nu nog regelmatig omhoog aan het swipen omdat ik dat nog steeds gewend ben van mijn vorige telefoon.

De batterij gaat overigens wel ontzettend lang mee. Ik doe nu ruim twee dagen met een volle batterij. Daarnaast is het ook wel lekker om weer met een ‘schone’ telefoon te beginnen. Hier staan geen oude foto’s meer op waar ik toch geen waarde aan hecht. Bovendien kon ik al mijn apps opnieuw installeren en indelen. Hierdoor kon ik weer even kritisch kijken naar hetgeen wat ik echt gebruik. Facebook heb ik bijvoorbeeld niet geïnstalleerd en ook totaal niet gemist in de afgelopen week. Scheelt toch weer een kwartier aan doelloos scrollen per dag.

Ondanks dat de telefoon toch wel te groot is naar mijn zin en ik nog heel erg moet wennen, bevalt hij wel. Hij werkt lekker snel, al mijn bluetooth apparaten had ik er gemakkelijk mee gekoppeld en de camera is echt fantastisch. Ik hoop dat ik er nog heel lang plezier van mag hebben.

Welke telefoon heb jij?

Cheers!
Sandra-Anna

2 gedachten over “New in: iPhone 11

    • admin schreef:

      Misschien was de iPhone SE die net is uitgekomen wel een betere keuze voor je. Die heeft het design en het formaat van de iPhone 8, maar de binnenkant van de iPhone 11.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *