Nieuwe bril, nieuw gezicht?

Voor mijn gevoel heeft het drie jaar geduurd voordat ik eindelijk een nieuwe bril op mijn neus had. Vijf jaar geleden kocht ik mijn inmiddels vorige bril. Deze koste destijds maar een paar tientjes omdat ik over was gegaan op lenzen en deze bril alleen had voor ’s avonds en luie dagen. Maar al snel bleek dat mijn ogen lenzen eigenlijk niet zo fijn vinden, en al helemaal niet in combinatie met make-up. Met name de combinatie lenzen + mascara is een gegarandeerd succes voor geïrriteerde ogen. En dus kwamen de “luie dagen” steeds meer en droeg ik mijn lenzen steeds minder. Drie jaar geleden kocht ik daarom een nieuwe, iets betere bril maar voornamelijk ook een mooiere bril. Helaas krijg ik iedere keer dat ik die opzet hoofdpijn (stom dat ik niet terug gegaan ben naar de opticien waar ik hem had gekocht) waardoor ik altijd mijn oude bril gebruik. Inmiddels draag ik mijn lenzen een stuk vaker (als ik naar de universiteit ga en training heb), maar een feit blijft dat als ik thuis ben – waar ik het grootste gedeelte van mijn tijd besteed – dat ik een bril op heb in plaats van lenzen in. Het montuur wat ik had vond ik echt niet meer mooi en mijn sterkte was achteruit gegaan. Het was hoogtijd voor een nieuwe bril en na lang zoeken heb ik hem eindelijk gevonden.

Dit is hem dan, een prachtige Saint Laurent bril uit de 2018 collectie van Eye Wish. Dit montuur was precies waar ik naar opzoek was. Mijn vorige bril was vrij rechthoekig en eigenlijk een echte mannenbril. Toen vond ik dat niet zo erg, maar naarmate de jaren verstreken stoorde het me steeds meer. De bril die ik 3 jaar geleden kocht was al iets ronder en een stuk minder rechthoekig, eerlijk gezegd vind ik die nog steeds mooi. Het is dat een compleet nieuwe bril goedkoper is, anders had ik daar gewoon nieuwe glazen in laten zetten. Om toch niet hetzelfde te kopen als de bril die ik had maar bijna nooit opzette, wilde ik er nu eentje die nog ietsjes ronder is. Wel ben ik weer voor een bruin gevlekte bril gegaan. Niet iedereen snapt die keuze, want waarom ga je niet gewoon voor iets compleet anders dan wéér een bruine bril? Heel simpel; een gekleurd montuur vind ik totaal niet praktisch, grijs vind ik mooi maar vloekt bij mijn huidskleur en zwart vind ik vrij “hard” staan. Bruin past gewoon het beste bij mijn huid en haarkleur en staat mij – al zeg ik het zelf – gewoon echt het mooist.

Zelf heb ik (of iemand anders in mijn omgeving) nog nooit eerder een bril gekocht bij Eye Wish, maar tot nu toe ben ik erg tevreden over de service. Toen ik opslag verliefd werd op deze bril mocht ik mijn lenzen bij hun uitdoen en kon ik een half uurtje later meteen terecht voor een oogmeting. (Lenzen moeten minimaal 15 tot 30 minuten uit zijn voor een correcte oogmeting.) Het personeel was vriendelijk, geduldig en met name toen ik de bril op kwam halen namen ze voldoende tijd voor me. De opticien die mijn bril verstelde heb ik echt ontelbare keren terug gestuurd. Zo vaak dat ik mezelf een vervelende klant begon te vinden, maar hij bleef vriendelijk en vertelde met een glimlach dat hij het helemaal niet erg vond en graag de tijd nam zodat hij helemaal naar wens is. En dat is hij zeker. Alleen de eerste dag had ik een beetje last van hoofdpijn, maar dezelfde avond was dit alweer verdwenen. Doordat de opticien de tijd heeft genomen om mijn bril juist te verstellen zit deze comfortabel, draagt hij fijn en komen mijn wimpers niet tegen het glas aan. Ik ben dus erg blij met mijn nieuwe bril en zie de wereld weer een stukje scherper.

Draag jij een bril of lenzen?

Cheers!
Sandra-Anna

4 gedachten over “Nieuwe bril, nieuw gezicht?

 1. Natalie schreef:

  Toen ik toe was aan een nieuwe bril, bestonden er inmiddels allerlei mogelijkheden voor laseren, etc. Dat is aan mij niet zo besteed. Contactlenzen is voor mij geen optie. Zo slechtziend ben ik nu ook weer niet, en ik kan mijn bril daarom gewoon ook eens afzetten. Het is voor mij gewoon een ideale accessoire, zeker omdat er nu zoveel aantrekkelijke en modieuze mogelijkheden zijn.

  • admin schreef:

   Het idee van mijn ogen laseren vind ik ook maar een beetje eng. Tijdens het sporten draag ik graag lenzen, maar overdag ben ik ook onwijs blij met mijn mooie bril. Leuk dat jij jouw bril ook hebt omarmd!

 2. ivan schreef:

  Het handige van een bril is dat ik hem kan afzetten. Natuurlijk heb ik wel het voordeel dat ik nog behoorlijk kan zien zonder bril. Ik rijd ook geen auto. Ik houd ervan hoe ik eruit zie met een bril. Wel ben ik de opticien oneindig dankbaar voor de hulp bij de keuze. Hij koos iets, wat ik zelf niet gekozen had, maar wat me uitstekend stond.

  • admin schreef:

   Fijn dat je er zo tevreden over bent! En het lijkt me ook wel lekker om zo nu en dan mijn bril eens af te zetten, helaas is mijn sterkte daar te hoog voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *