Shopping: Snowboard gear

Op het moment dat deze blog online komt zit ik in het vliegtuig op weg naar mijn eerste wintersport vakantie in de Franse Alpen. Nadat ik een aantal weken terug voor het eerst op een snowboard stond, wist ik dat ik een nieuwe hobby had gevonden. Ik hoopte dat ik snel weer op een board zou staan om het écht te leren. Ik had niet verwacht dat het al zo snel zou zijn, en al helemaal niet in de Franse Alpen. Omdat het mijn eerste keer is heb ik behoorlijk veel spullen moeten kopen, van een ski jas tot een helm. Vandaag laat ik zien in welke uitrusting ik morgen bovenaan de berg zal staan.

Hetgeen wat ik het leukste vond om te kopen was een ski jas. Ik vond het lastig om te weten waar ik op moest letten, maar vele artikelen op het internet (en een beetje eigen kennis) kwam ik uit op het volgende lijstje: warm, waterafstotend, sneeuwvanger, aansluitende mouwen (eventueel met duimgat) en zakken voor onder andere mijn telefoon, skipas en GoPro. Het liefst wilde ik een jas in een leuk kleurtje (dan ben ik gemakkelijk te herkennen), maar ook een jas die ik buiten de piste ook aan kan zonder voor schut te lopen. Na heel veel gepast te hebben was deze jas de enige geschikte kandidaat, het is de ‘Cathy’ van Icepeak die aan alle eisen voldoet. Zowel de kraag van nepbond als de hele muts kan eraf. Nu maar hopen dat hij niet vies wordt.

Al vaker heb ik op mijn blog over mijn polsblessure geschreven. Ondanks dat het er super goed mee gaat (ik kan zelfs weer ongelijke brug turnen) en ik geen hinder heb in het dagelijks leven, vind ik het wel belangrijk om polsbeschermers te dragen tijdens het snowboarden. Doordat ik het nog niet kan verwacht ik erg veel te vallen, en een val waarbij ik me moet opvangen met mijn polsen in eindstand is iets wat ik me niet kan veroorloven. Vandaar dat ik deze ontzettend vervelend zittende dingen gewoon nodig heb. Ze zijn niet nieuw, want ze worden niet geproduceerd in kleine maten of voor kinderen. Ik had niet zoveel behoefte om €60,- uit te geven aan polsbeschermers die niet passen, als ik ook de polsbeschermers van mijn vriend mag lenen. Doordat ze zo vervelend zitten heeft hij ze nog nooit aangehad en waren ze in principe nieuw toen ik ze voor het eerst aan had tijdens mijn snowboardles.

Ik had niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn om geschikte handschoenen te vinden. Niet dat er maar weinig keus was, maar kleine handschoenen vinden die over de polsverstevigers heen passen bleek een hele opgave te zijn. Of er zat teveel ruimte bij mijn vingers, of ze paste niet over de verstevigers heen. Uiteindelijk is het dit paar van Ziener geworden die afkomstig is van de kinderafdeling. In deze handschoenen zit aan de onderkant nog een polsversteviger die er uitgehaald kan worden. De handschoen is ook extra lang waardoor ik deze over mijn jas kan doen en vervolgens kan aantrekken, waardoor er geen sneeuw bij mijn mouw naar binnen kan.

Een nieuwe thermo legging had ik nog in de kast liggen, gewoon een simpele van de Wibra voor een paar Euro. De binnenhandschoentjes die ik onder de handschoenen kan dragen zijn van Leontien, te koop bij Kruidvat.

Ook niet geheel onbelangrijk als je de bergen in gaat; een goede ski helm. Ik wist niet dat ik een klein hoofd had, maar kwam hier al snel achter toen ik ze ging passen. Vele heb ik op mijn hoofd gehad, maar met name de combinatie met een skibril was nog lastig te vinden. Uiteindelijk werd ik door een medewerker geholpen die precies zag welke helm geschikt was voor de vorm van mijn hoofd en ook nog een beetje comfortabel zat. Het is de ‘Rodan’ helm voor heren van het merk Anon. Hij is op maat verstelbaar, ik ben er alleen nog niet uit of de stukken die mijn oren warm houden ook eraf kunnen omdat ze met een ingewikkelde constructie vast zitten.

Als laatste heb ik nog deze deze vrouwelijke skibril van Sinner. Hij valt in categorie 2, heeft anti-fog en een dubbele lens. Hij is wat smaller dan de meeste skibrillen, waardoor deze als enige mijn neus niet dichtkneep. Ik had de keuze uit een zwarte of witte bril, maar vond deze witte wel leuk in combinatie met mijn zwarte broek en helm, maar met een witte ski jas.

Een skibroek had ik al gekocht voor de eerste keer dat ik ging snowboarden, en alleen een thermoshirt ontbreekt nog op het moment dat ik deze blog schrijf.

Hoe was jouw eerste keer wintersport?

Cheers!
Sandra-Anna

Een gedachte over “Shopping: Snowboard gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *