Tip: Leuke en betaalbare mondkapjes

mondkapjes masks maskers fashionmask

Sinds 1 december is het dragen van een mondkapje in openbare en overdekte ruimtes zoals de supermarkt en winkels verplicht. Ook bij contact beroepen zoals de kapper en fysiotherapeut en in het openbaar vervoer is het verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Draag je geen mondkapje? Dan riskeer je een boete van €95,-. Ben je nog op zoek naar leuke en betaalbare mondkapjes? Dan heb ik dé tip voor jou!

Vanaf half oktober werd het in de grote steden, waaronder Eindhoven waar ik woon, geadviseerd om een mondkapje te dragen. Omdat ik het Coronavirus wil verminderen heb ik hier gehoor aan gegeven. De wegwerp mondkapjes die ik had vond ik echter niet prettig zitten. Ze waren veel te groot en zakte steeds af. Ik ging op zoek gaan naar een beter alternatief. Het liefst eentje met een vrolijk printje waar ik niet de hoofdprijs voor hoef te betalen.

Ik ben destijds heel veel (online) winkels af gegaan en vond ze toen bij de Etos. Voor €3,49 heb je daar mondkapjes in verschillende kleuren en patroontjes. Je kunt ze uitwassen waardoor ze natuurlijk ook een stuk beter voor het milieu zijn in vergelijking met wegwerp mondkapjes. Ik nam er direct vier mee. Deze bevielen me zo goed, dat ik er eergisteren weer een aantal bij heb gekocht. Nu heb ik er bijvoorbeeld ook eentje in mijn auto liggen en kan ik ze uitwassen zonder bang te hoeven zijn dat ze niet op tijd droog zijn voordat ik de deur uit wil.

De mondkapjes hebben een goede pasvorm en de elastiekjes achter je oren zijn met een schuifje verstelbaar. Je moet wel opletten; de Etos verkoopt namelijk twee verschillende soorten mondkapjes in bijna dezelfde verpakking. De FashionMask is mijn favoriet, maar ze hebben ook de ClassicMask. Het grote verschil is dat de ClassicMask een ijzerdraadje bij de neus heeft zitten en de FashionMask niet. Ze zijn ook een stukje groter. Ik heb één ClassicMask met ijzerdraadje en die heb ik toen zelf een stuk kleiner gemaakt omdat ik heel veel stof bij mijn mond over had wat er gek uitzag. Hier moet je dus even opletten. Als je een groot gezicht hebt kun je juist voor deze gaan.

Vind je de vrolijke bloemenprintjes niets? Ze hebben ook verschillende panterprintjes of gewoon effe zwarte mondkapjes. De collectie verschilt van keer op keer dus er zal altijd wel iets tussen zitten wat je leuk vind.

Wat voor mondkapjes draag jij?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *