Wat kleur in huis!

In de eerste week van augustus 2020 kregen we de sleutels van ons eerst koophuis. Anderhalve maand later (halverwege september) gingen we er echt wonen. Op dat moment waren er nog heel wat dingen die we nog moesten doen, maar waarvoor we in de korte periode voor de verhuizing geen tijd hadden. Dat komt later wel. Bijna een half jaar later hebben we een van die dingen (gedeeltelijk) af kunnen strepen.

We wilden namelijk graag wat meer kleur in huis. Alleen maar witte muren vonden wij ontzettend saai. Echter zijn zowel mijn vriend als ik niet mega behendig met een verfroller. Weer een beroep op onze familie doen wilde we niet, omdat ze de afgelopen twee verhuizingen al veel te veel voor ons hebben gedaan. Toen mijn schoonmoeder bij ons op bezoek kwam ging het gesprek weer hierover. Dat kleine muurtje tussen de keuken en de eethoek. De kleur ervoor hadden we al bijna uitgekozen, hij moest alleen nog geverfd worden. Mijn vriend durfde het wel aan als ik het zelf zou doen. Mocht het mislukken, dan konden we het altijd nog ongedaan maken.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben alle spullen gaan verzamelen om dit idee in gang te zetten. Van mijn ouders kreeg ik wat kranten om de vloer mee af te plakken, afdekzeil hadden we nog, bij de action bestelde ik wat basic spullen zoals een verfbak en afplaktape en ik maakte een afspraak bij de bouwmarkt om daar te gaan winkelen voor de laatste benodigdheden. Een week later – toen mijn hechtingen eruit waren – zou ik van start gaan. De eerste laag ging eigenlijk best prima. Wel merkte ik dat de structuur van de muur heel erg tegenwerkte. Het zoog ontzettend veel verf op en het was moeilijk om met de roller op alle plekjes te komen. Na 6 uur drogen mocht de tweede laag erop en toen kwam het nog duidelijker naar voren. Er bleven nog steeds witte puntjes zitten. Doordat de muur zoveel verf had opgezogen hadden we niet meer genoeg voor een derde laag. Uiteindelijk ben ik met een heel klein kwastje alles gaan aanstippen. Dat heeft me uiteindelijk 5 uur (!!!) gekost. De volgende dag had ik spierpijn van het kromtrekken.

Ik moet zeggen dat ik wel erg blij ben met het resultaat. Het was een enorme gok hoe de kleur zou gaan uitpakken (ik had deze alleen nog maar op internet gezien) en of het me wel zou lukken om hem egaal aan te brengen. De kleur bleek even wennen, maar ik ben er erg blij mee. Het is overigens Inidian Spice van Flexa Creations. Om het wat meer een geheel te maken ga ik de komende week alle (online) winkels afspeuren op zoek naar leuke woonaccessoires in dezelfde terracotta kleur. Daarmee komt het helemaal tot zijn recht.

Heb jij gekleurde muren in jouw woning/kamer?

Cheers!
Sandra-Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *